Back to Midgard

1.1K 133 7
                                    

Stála na břehu oceánu a s úlevou se nechala ovívat chladivým vánkem. Vyrostla na této planetě a stále jí byla blízká, jako opravdický domov, který stejně nikdy neměla.

Loki byl těsně vedle ní a z jeho postoje čišela nervozita. Nemínila mu prozradit, jak zařídí to, aby Midgarsormr po něm okamžitě nevystartoval, usoudila, že jejímu manželovi vůbec neuškodí, když se chvilku bude bát.

Jako doprovod sebou měli jenom Zeniu a Einar, Lokiho kumpáni museli zůstat na Asgardu a Valkýry měly jasné rozkazy je bedlivě hlídat. 

Přiblížil se k nim Thor, následován svou ženou a skupinkou svých nejvěrnějších přátel - slavné Bojové trojky. Když ti zmerčili Lokiho, jejich obličeje vyjádřovaly nejrůznější emoce - od otevřené nenávisti až po výsměch. Nikdo z nich nevěřil, že to Loki přežije. Ale nikoho nenapadlo dumat nad tím, proč jeho žena navrhla právě tento úkol.

Všichni se postavili těsně k hladině moře. Právě zapadalo slunce a hladina získala krvavý nádech. 

Sigyn zvedla ruce a tiše začala odříkat modlitbu. "Bohové Freyo a Frey, dejte mi svou sílu a přivolejte ke mně kouzelného hada Midgarsormra, abych ho pověřila svým úkolem. Ať skloní svou hlavu před tím, který si zaslouží vládnout království asgardskému."

Chvíli se nic nedělo, ale pak se hladina lehce zavlnila a začaly se zvedat vlny. Celá skupinka musela ustoupit o kus dál, aby nedostaly spršku mořské vody, když si všimli, jak se těsně pod hladinou objevil obrovský, tmavý stín.

Loki si kousl do rtu. Nemohl dát najevo žádnou slabost, ale když naposledy viděl tohoto hada, bylo to uprostřed boje, kde se vzájemně pokoušeli zabít. A on netušil, jak proboha ho má dokázat ovládnout a přimět k tomu, aby ho poslouchal. Nezbývalo než doufat, že to ví alespoň jeho žena. 

Vyslal k ní tázavý pohled, ale ona ho nevnímala. Fascinovaně se spolu s ostatními dívala, jak se z vody postupně vynořuje obrovské, tlusté tělo magického stvoření, kterého se Odin kdysi tak obával, že ho vykázal z Asgardu.

Midgarsormr upřel své úzké, hadí zornice na postavu, kterou důvěrně znal. Vyplázl dlouhý, rozeklaný jazyk a ochutnával vzduch kolem ní.

Něco na ní bylo jiné. Byla to ona, tím si byl zcela jistý, ale nebyla sama. Uvnitř ní se skrýval nový život. Někdo do ní zasel své sémě. A tím dotyčným byl... 

Midgarsormr se zadíval přímo na něj. Hleděl do jeho bezedných, modrých očí, ve kterých se zračil strach. Znovu vyplázl jazyk a švihal ním těsně kolem jeho bledého obličeje, ale on neuhnul, přesto, že jeho tělo se chvělo.

"Poslouchej," vystřela k němu ruku jeho velitelka, "chci tě pověřit speciálním úkolem. Tito dva Bohové spolu svedou souboj o nadvládu nad Asgardem. Tohle je jejich první úkol. Každý z nich se tě pokusí zkrotit a ovládnout a získat jed z tvých zubů. Ale vyhrát může jenom jeden. Ten, kterého ty uznáš za hodného vlády."

Midgarsormr potřásl hlavou. Ten úkol se mu vůbec nezamlouval a na protest vydal ostrý, syčivý zvuk. 

"Velmi mi na tom záleží," pokračovala naléhavým hlasem a nenápadně si přitom hladila břicho. "Chci, aby asgardské království mělo panovníka, kterého si zaslouží." Stále měla dlaň přitisknutou přesně na tom místě, kde předtím Midgarsormr cítil život, který v ní klíčil. 

Byl s ní pevně svázaný, s jejím rodem, jejím životem i její další existencí. Nemohl dopustit, aby se jí něco stalo. 

Sklonil hlavu a naznačil souhlas.

Sigyn se spokojeně usmála. "Thore, chceš začít?" Zeptala se zdvořile.

"Jasně, že chce začít," odsekla Sif místo něj. "A pamatujte, žádná kouzla!" Zavrčela výhrůžně. "Nesmíte mluvit, ani dělat žádné posunky."

"My můžeme klidně odejít," odvětila Sigyn a odešla směrem k chatrči, která stála kousek opodál. Její doprovod ji následoval. Loki šel pár kroků za ní a neodolal tomu, aby se neohlédl.

Uviděl svého bratra jak opatrně zvedá ruce a něco tomu pekelnému hadovi šeptá.

"Loki!" Sykla na něj Sigyn. "Nedívej se na ně, ještě by tě obvinili, že kouzlíš."

"To by mi vůbec nepomohlo, neznám kouzla, které by ho ovládaly. Ale ty doufám ano," usmál se lstivě.

"Domluvili jsme se na tom, že magii používat nebudeme. A já své slovo dodržím." Odsekla a odvrátila se.

A Lokiho opět zaplavil ten nepříjemný pocit, že nemá nic pod kontrolou a jeho život bude hračkou v zubech obřího hada.


My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Where stories live. Discover now