Beauty and a Beast

903 92 5
                                    

Nemohla spát, byla až příliš plná emocí. Celou noc tančila jako princezna se svým princem a byla si jistá, vlastně by klidně vsadila svou pravou ruku na to, že Magnus ji miluje. Dosáhla svého cíle, přiměla svého vysněného muže k náklonnosti, po které toužila.

Astrid se usmívala a tančila v měsíčním světle, uprostřed pusté asgardské zahrady. Byla tam téměř sama, až na to, že ji pozorovali její rodiče, klidně sedící opodál na lavičce - Bůh Válí a Valkýra Zenia.

"Takhle jsem ji ještě nikdy neviděl," zašeptal Válí udiveně, "musí být do toho hocha opravdu blázen."

"Ani ve snu by mě nenapadlo, že najde tak skvělou partii," odpověděla stejně tiše Zenia, aby dceru nevyrušila v jejím snovém tanečku, "jejich potomek v sobě bude mít krev rodu Laufeyson a Freyson zároveň. Bude velmi mocný, pokud mohu soudit. Zeptám se pak na to Sigyn, až bude Astrid těhotná..."

"Trochu předbíháš události, ne?" Ušklíbl se Váli, ale také cítil ohromné zadostiučinění, že jeho dcera byla tak šikovná a našla si potomka Bohů. Po Ragnaroku to na Asgardu s božským pokolením vypadalo dost bledě, ale teď je tady nová generace a nové možnosti.

"Tati, mami!" Zvýskla Astrid a přiskočila k nim. "Už brzy se asi vdám!"

"A za kohopak?" Zatvářil se Válí naoko nechápavě.

"Ale nech toho," pleskla ho Zenia po stehně. "Astrid, teď nám všechno řekni, jak to probíhalo, a co plánuješ dál?"

"O, to je velmi jednoduché," prohrábla si Astrid tmavé vlasy, "už je tam, kde jsem ho chtěla mít. Nejdřív ze všeho jsem se ale musela nenápadně zbavit jeho lidské přítelkyně, to je ta oživlá mrtvola, co pobývá v síni pro hosty. Ace... tedy Magnus se s ní nechtěl rozejít, prý by to od něj nebylo fér. A já jsem si uvědomila, že na rozdíl od ostatních Bohů má Magnus v sobě hluboce zakořeněné určité zásady - jako smysl pro spravedlnost a čest. Možná to bude tím, že nevyrůstal na Midgardu, pod Lokiho vlivem..." Astrid se na moment odmlčela.

"A dál?" Pošťouchla ji matka netrpělivě.

"No, v zásadě jsem tu ubožačku chtěla nejdřív zabít a tak trochu omylem jsem na ni vyslala dost silnou kletbu, kterou jsem následně chtěla zrušit, jelikož Magnus byl dost vykolejený a její smrt by způsobila, že by se dlouho nedokázal zamilovat. Tak mi tehdy pomohl Loki a té kletby jí zbavil. No a pak jsem si vzpomněla na tebe, otče," podívala se láskyplně na Válího, "jelikož jsi Bůh pomsty a já jako tvoje dcera bych měla umění pomsty ovládat dokonale. Rozhodla jsem se postupovat pomalu. Na Rose jsem vyslala další kletbu, ovšem tentokrát mnohem rafinovanější a pomalejší. Postupně jí začaly padat vlasy, kůže jí bledne a nabírá vrásky, zuby žloutnou a její síla a sexeappeal se pomalu, nenápadně vytrácejí. Jako další fáze bude následovat její sesazení z role hlavní roztleskávačky a pak ji zbavím všech přátel. A nakonec... zařídím, aby si Magnus myslel, že ho podvedla. Pak už to bude brnkačka. Už teď je do mně zamilovaný a při Rose ho drží jenom to, že jí nechce ublížit. Ale až si bude myslet, že ona ublížila jemu... Bude celý můj."

"Jsi skvělá," políbil Válí svou dceru hrdě na vlasy. "Budeš dokonalá Bohyně pomsty."

Astrid se šťastně usmála a odhopkala směrem k paláci, následovaná svými rodiči, kteří se drželi za ruce.

Nad zahradou se mlžně vznášel svit měsíce, který byl však velmi slabý, takže stín, krčící se v koutě zahrady nebylo vidět. Někdo tam celou dobu seděl a pozorně naslouchal. Někdo, komu v srdci klíčila mocná láska, zprvu nesměle a rozpačitě, později mocně a košatě, láska, o které byl přesvědčený, že dokáže pohnout celým vesmírem a překonat všechny překážky. Láska, kvůli které se chtěl vzdát celé své minulosti a začít nový život s novým jménem.

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon