Children of Asgard

1.1K 131 13
                                    

Musela se smát při pohledu na Thorovu zasmušilou tvář - vypadal strhaně a jaksi bez života, jako někdo, komu je úplně všechno jedno a nezáleží mu na tom, co se stane. Určitě už věděl tu radostnou novinu - že čeká dítě se ženou, kterou nemiluje a když k tomu připočteme to, že na asgardském trůně sedí jeho bratr Loki, není se čemu divit, že Thor vypadá rezignovaně.

Sigyn si kousala do rtu, aby se nerozesmála nahlas. Ano, Thor vypadal ustaraně a bezmocně, ale kdyby jenom tušil, co jeho dosud nenarozený syn jednou provede... Že se pokusí svrhnout a zabít Lokiho - to by Thorovu náladu možná spravilo. Ale Sigyn se rozhodla, že tuto část jejího prozření se nikdo a nikdy nedozví. Kromě Narfiho, který ovšem zrovna klidně spal v kolébce a o svém osudu zatím neměl ani tušení.

"Můžu dál?" Uslyšela tichý Daimonův hlas.

"Jistě," odpověděla a usadila se na široké lenošce pod oknem. Tušila, proč za ní přišel a měla z toho radost. 

Daimon potichu vstoupil dovnitř komnaty a ihned po špičkách zamířil ke kolébce, kde odpočívala jeho budoucí manželka. Bez dovolení ji vzal do náruče a chvilku ji něžně choval a přitom jí něco šeptal do ouška. Sigyn naklonila hlavu a pozorně se na něj dívala. Studovala jemnou linii jeho brady, dokonale vykrojené rty, široký nos a vysoké čelo. Vypadal by skvěle, kdyby to nebyl samotný Ďábel. Nic vhodného pro její jedinou dceru.

Sigyn stiskla rty, ale nahlas nic neřekla. Už to nebude dlouho trvat, utišovala sama sebe v duchu. A pak se ho zbavím a budu mít 14 let na to, abych vymyslela, co dál... Daimon zatím dál něžně houpal mimino - svou příští manželku - v náručí. Teď ji zpíval nějakou líbivou píseň v neznámém jazyce a Sigyn se domyslela, že to je nejspíš nářečí, kterým se dorozumívají démoni v pekle. Neklidně se zavrtěla. Měla sto chutí vstát, vyrvat mu malou z náručí a utíkat s ní někam na druhý konec světa. 

"Přišel jsem se rozloučit," usmál se nakonec Daimon a položil malou zpátky do kolébky. "Doufám, že nezapomeneš na naši dohodu. Protože já jsem pro tebe vždycky udělal všechno, co jsi chtěla, předpokládám, že se mi oplatíš stejnou mincí."

Podívala se mu do očí, ale nic neřekla. Chtěla vědět, zda začne opět vyhrožovat.

"Prosím, nenuť mě k tomu,"zašeptal nešťastný Daimon.

"A k čemu přesně?" Zeptala se klidně.

"Ty víš, k čemu. Nechci být zlý, v jádru jsem milý a laskavý člověk. Respektive démon, ale to je jedno. Ale když ti položím jednoduchou otázku a jako odpověď čekám ANO, a ty místo toho mlčíš, jsem nucen ti připomenout, že mám i svou temnou stránku, kterou opravdu nerad vytahuju na světlo."

"Ty bys byl schopen mi ublížit?" Položila mu zcela přímou otázku.

"Ano, i když velmi nerad. Mám tě rád, mám rád Lokiho i vaše děti, hlavně Helu. Záleží mi na vás. Udělám pro vác cokoliv na světě. A tím cokoliv myslím opravdu cokoliv."

"Tak dobře," zvedla se z lenošky, "máš moje slovo. Až přijde ten správný čas, pošlu Helu do pekla. Bude tvoje."

Vládce pekel se rozzářil a dvorně jí políbil ruku. Hodil poslední pohled na spokojenou Helu v kolébce a odebral se do svého pekelného sídla mučit duše hříšníků a pálit je věčným plamenem.

Radši půjdu rovnou do Valhally, než poslat svou vlastní dceru do pekel, pomyslela si Sigyn nespokojeně a začala přemýšlet, jak to všechno zařídí, ale v ten den nenašla klid. Do komnaty vrazila rozrušená Zenia.

"Sigyn, prosím, pomoz mi..." Zašeptala vyčerpaně a svalila se přímo na koberec.

"Jsi nemocná? Máš horečku? Zranění?" Sigyn si k ní klekla a začala ji starostlivě prohlížet, ale jen co položila dlaň na její břicho, bylo všechno jasné.

"Zenio... ty jsi těhotná. Budeš mít dceru," zašeptala okouzlená Sigyn, která právě spatřila holčičku nebývalé krásy a půvabu. Dcera Válího - boha pomsty a Zenie - královny Valkýr měla předurčen osud přenádherné dívky, která okouzlí srdce a mysl každého muže. 

"To je úžasné, děti Asgardu, které jednou ovládnou celý vesmír," zamumlala Sigyn, ale Zenia ji neposlouchala, protože měla právě starosti se silným zvracením.

Sigyn se postavila a položila pod ní hedvábný ručník a ihned ji napadlo, jak všechny tyto děti využít ke svému prospěchu. A k tomu, aby Loki zůstal naživu a pokud možno na trůnu.

Ale to všechno se mělo stát až za několik dlouhých let...

****

Tak  jo, milí čternáři, pokud jste došli až sem, máte úvodní část této knihy za sebou. Další děj se už bude odvíjet v době, kdy děti Asgardu dosáhnou věku 14-15 let, a začnou se samostatně projevovat. Hlavní postavou bude Hela, Narfi, Ragnar a dcera Válího, které jméno prozradím až v dalších kapitolách. Myslím, že se máte na to těšit, parta puberťáků s nadliskými schopnostmi je schopna opravdu všeho...



My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Where stories live. Discover now