Loki's fight (PART I.)

975 122 7
                                    

Sigyn vyšla z chatrče a jenom velmi pomalu a nenáhlivě, jako by se procházela zahradou plnou voňavých růží, se blížila ke skupince šokovaných lidí, stojících u břehu. Musela se hodně ovládat a kousat do rtu, aby se nerozesmála na plné kolo. Vypadali jako skupinka soch, které zkameněly v jednom a tom samém okamžiku, stáli zcela nehybně a strnule, zdálo se, že ani nedýchají.

Na těle Sif se nepohl ani sval, jenom mlčky zírala do zčeřených vln, pod kterými předtím zmizel Midgarsormr, držící v tlamě jejího milovaného manžela. Výraz jejího obličeje byl zcela nepřítomný, jako by její mysl zmrzla kdesi velmi daleko, mimo tento vesmír. Členové Bojové trojky se najednou vzpamatovali a začali hulákat a tasit zbraně, Hogun vběhl do moře a sekal mečem do vody, až gejzíry slané vody pocákaly všechny, stojící kolem. Ale nemělo to žádný účinek.

Sigyn skryla potměšilý úsměv. Pak rychle nasadila lhostejnou masku a postavila se po levém boku Sif.

"Takže... zdá se, že Thor první úkol nesplnil," prohodila nezávazným tónem, jako by se bavili o počasí, které se chystalo zkazit.

Sif k ní pomalu otočila hlavu a probodla ji nenávistným pohledem. "Ty mrcho..." Začala, ale větu nedokončila. Napadlo ji totiž, že Sigyn je jediná osoba v celém vesmíru, která by případně ještě Thora mohla zachránit.

A měla pravdu.

Sigyn se ušklíbla a zvedla ruku a tichounce, lehounce zašeptala: "Vrať se..."

A přesto, že kolem zuřila bouře a vlny se zvedaly v divokých, hlučných vírech, Midgarsormr ji okamžitě poslechl. Najednou se vynořil a jeho obří hlava trčela nad vodou jako socha nějakého dávného Titána. Pomalu se blížil ke břehu, kde sklonil hlavu a s odporem ze sebe vyplivl Thorovo bezvládné tělo.

Sif k němu okamžitě přiběhla a vzala jeho ulepenou, zakrvácenou hlavu do náruče. "Proboha... je stále naživu, ale potřebuji pomoc, dostal dávku jedu." Zvedla hlavu a zoufale se zadívala Sigyn přímo do očí. Vypadala opravdu zoufale. 

Ta jenom lhostejně pokrčila rameny. "Odneste ho do chatrče, Einar se o něho postará."

Hogun si Thora přehodil přes rameno jako pytel brambor a ihned spěchal tam, kam ho Sigyn poslala.

"A zavolej Lokiho, boj bude pokračovat," řekla Sigyn odcházející Sif a ta nepřítomně přikývla. Teď ji vůbec nezajímalo, zda Loki úkol zvládne nebo ne, chtěla jenom vyléčit Thora. To ostatní bude řešit až později.

Sigyn na chvilku osaměla.Zadívala se Midgarsormrovi přímo do očí a vyslala k němu němou prosbu. Had se ani nepohnul, ale jeho úzké zorničky se ještě více zmenšily a on sotva znatelně kývl hlavou.

"Jsem tady," ozval se Lokiho roztřesený hlas těsně za ní. "A doufám, že máš sakra dobrý plán."

Sigyn místo odpovědi odkudsi vytáhla malou, průzračnou lahvinku a podala mu ji. "Do tohohle nakapeš jed z jeho zubů. Až pak bude úkol splněn." Řekla to takovým lhostejným tónem, jakoby ho jenom poslala na nákup.

Loki váhavě natáhl ruku a lahvičku schoval pod lehké brnění, které na sobě měl. "Co mám teď dělat?" Zeptal se rozpačitě. Nesnášel, když neměl události kolem sebe kompletně pod kontrolou. Což byla přesně tahle situace.

"Prostě ho zkroť," usmála se a silně ho objala. Pak od něj malinko poodstoupila a rukou ho zlehka postrčila směrem k hadovi, až Loki zavrávoral.

Vypadalo to, že had na něco čeká, ale Loki si nebyl úplně jistý, na co vlastně. Váhavě vykročil směrem k němu a uvědomil si, jak je mořská voda nepříjemně smrdutá. Ale to byl ten nejmenší problém. Netušil, co by měl dělat a tak pootočil hlavu směrem k Sigyn a přestal vnímat hada před sebou.

A tehdy Midgarsormr znova rozevřel svou obrovskou tlamu a spolkl dalšího Boha.

Co se jeho týkalo, byl to úžasný den.

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Where stories live. Discover now