Old witch

1.3K 136 6
                                    

Sigyn zmizela v útrobách paláce a po dlouhé procházce složitými chodbami, plnými nečekaných zákrut a zdolání ohromného množství schodišť se nakonec ocitla v malé, ale útulné komůrce s dokořán otevřenými okny.

Na polstrované židli pod parapetem se choulila drobná, shrbená postava, zahalená šedivým pláštěm, jejíž hlavu chránila kapuce.

Sigyn si beze slova sedla před ní a chvilku si ji mlčky prohlížela.

"Takže, Einar," začala opatrně konverzaci, "kdes byla poslední dobou? Dlouho jsme se neviděli..."

"Měla jsem nějakou práci," ušklíbla se stařena a najednou už nepůsobila tak zranitelně. "Věděla, jsem, že se o sebe dokážeš postarat, určitě si i sama objevila nějaké své magické schopnosti. A umíš si poradit i s Lokim..."

"Částečně ano," přisvědčila Sigyn a sklouzla pohledem po jejích zápěstích, na kterých se stále zřetelně vyjímaly stopy po provazech.

"Řekneš mi, co se stalo mezi tebou a Zeniou?" 

"Proč ti to neřekne ona?" Pokrčila rameny Einar. "Navíc... už to není důležité. Uzavřely jsme příměří."

"Fajn," souhlasila Sigyn, "tohle teď není důležité. Jde mi o něco jiného. Chtěla bych konečně vědět, jakou roli ses rozhodla hrát v mém životě a proč vlastně?"

Einar se pohodlně opřela a zadívala se z okna kamsi do dálky. "Kdysi velmi velmi dávno," začala své vyprávění tichým hlasem, "jsem byla silná a plná života. Nebyla jsem Bohyně, ale velmi záhy jsem objevila své kouzelnické nadání a učila jsem se magii metodou pokus-omyl. Dokonce jsem se dostala do výběrové školy pro nadané Asgarďany, kde se nebral ohled na původ, jenom na talent. A tam jsem potkala tvou matku."

Stařena se natáhla a třaslavou rukou zvedla šálek s bylinkovým nápojem, kterého se napila hlubokým douškem a Sigyn trpělivě čekala na pokračování jejího životního příběhu.

"Freya měla všechno, co jsem já kdy postrádala," řekla Einar kysele, "byla nevýslovně krásná, mocná, nadaná a pocházela z velmi bohaté a významné rodiny. A taky byla považována za nejmocnější Bohyni na Asgardu. Každý ji zbožňoval a chtěl být považován za jejího přítele. Těšila se přízni davu bez toho, aby se o to jakkoliv snažila. Ale mě všichni jenom přehlíželi a brali mě jenom do počtu, jako někoho, kdo je sice otravný, ale může být občas i užitečný. Po pěti letech studia se naše cesty rozešly a já se stala vesnickou čarodějnicí, zatímco Freyu čekala hvězdná kariéra mezi Bohy. Nikdo tehdy netušil, jak krutě se její osud zvrtne. A proto tehdy, když jsem náhodou u Valkýr přišla na tvou existenci, rozhodla jsem se přivlastnit si tě. Chtěla jsem mít něco, co patřilo Freyi a co dokonce mělo i její geny. Já sama děti mít nemůžu a nechtěla jsem, aby tě vychovávaly Valkýry, o jejíchž metodách by se dalo dost polemizovat."

"Takže to je všechno?" Namítla rozčilená Sigyn. "Prostě si jenom chtěla mít dítě, které porodila Freya?"

"Ty to nechápeš," ohradila se Einar, "nechtěla jsem ti ublížit, právě naopak. Byla jsi tak krásná a nevinná, vypadala jsi jako malinkatá kopie své matky. Bylo úžasné mít ve svém životě něco tak půvabného a kouzelného. Věděla jsem, že si tě nemohu nechat u sebe na Asgardu, ale zajistila jsem ti bezpečnou existenci na Midgardu, a dokonce jsem časem prozradila tvému strýci kde jsi, a ten tě poté hlídal ve své zvířecí podobě. A když nastal ten čas, kdy Loki hledal někoho, kdo mu pomůže k nadvládě nad Asgardem, poznala jsem, že přišla ta správná doba, aby ses vrátila tam, kam patříš. Na Asgardský trůn."

"Takže jsi zabila dvě mouchy jednou ranou," uzavřela to celé Sigyn, "já se vrátila zpátky a z Lokiho se stal tvůj spojenec. Tak mi vysvětli, proč tě tak nesnáší?"

"Ha," zachroptěla Einar. "Loki nesnese ve své blízkosti nikoho, kdo ovládá magii téměř tak dobře, jako on sám - kromě tebe, samozřejmě, ale tebe nejspíš nepovažuje za konkurenci. A taky nikomu nevěří, jenom sám sobě."

"Nechme toho," zvedla se najednou Sigyn, "jsem strašně unavená. A mimochodem, když zvracím s hlavou ponořenou v toaletní míse, tak si jako Bohyně rozhodně nepřipadám."

"Udělám ti speciální nápoj," nabídla se rychle Einar, "potlačí nevolnost, ale dětem neublíží."

"Dobře," mávla Sigyn rukou, "hlavně potřebuji mít čistou hlavu. Loki a ti jeho kumpání - vládce pekel a bůh pomsty - něco spolu pečou a já z toho vůbec nemám dobrý pocit."

"Proč prostě Thora nepošleš do Země zapomnění?" Zeptala se Einar bez obalu. "Jsi jediná, kdo to může udělat. Tohle kouzlo může provést jenom ten, kdo sedí na trůně a vlastní Kopí osudu. Ty máš obojí."

"Taky jsem na to myslela," přiznala Sigyn, "ale Loki se z nějakého důvodu hrozně rozčílil, když jsem mu to navrhla. Prý ten souboj musí vyhrát oficiálně, aby on sám mohl vládnout a nemusel hrát jenom roli mé první dámy. A proto nechápu, jakou roli v tom hrají Daimon Hellstrom a Válí a jaký je smysl jejich pobytu na Asgardu."

"Obávám se, že se to už brzy dozvíš," odpověděla Einar zamyšleně, "a nejspíš se ti to nebude líbit. Ale nemusíš se bát, my dvě spolu s Valkýrami ty tři chlapy určitě zvládneme."

Sigyn se jenom útrpně usmála a odešla. Rozhodla se projít po travnatých terasách v západním křídle paláce a nechtěla přitom vyplašit okrasné ptactvo, které tam žilo, proto našlapovala tiše a opatrně. Pomalu se plížila podél kamenné zdi a rozhlížela se v naději, že dnes uvidí toho obřího opeřence s duhovým peřím, který ji připomínal přerostlého páva.

Místo toho si ale všimla zamilovanou dvojici - vysokou urostlou dívku a svalnatého chlapa, jak se objímají a divoce líbají. Už-už se chtěla odvrátit, aby je nerušila, ale uvědomila si, že postava té dívky je jí důvěrně známá. 

Zůstala nehybně stát šokovaná tím, co si právě uvědomila.

Zenia - Lokiho dcera a královna Valkýr, která nesměla oficiálně navazovat žádný milostný vztah - a Valí,  nejlepší Lokiho přítel a Bůh pomsty - si tu právě bez okolků vyznávali lásku a vypadalo to, že si to rozdají přímo tam, mezi keři vzácných květin a popínavých rostlin.

Sigyn zvedla hlavu a nerozhodně se zadívala na oblohu, plna pochyb, zda má zakročit a ty dva od sebe odtrhnout, nebo odejít a dělat, že o ničem neví.

Slunce pomalu zapadalo za obzor a ostatní planety začaly intenzivně zářit. A zanechalo nerozhodnou Bohyni ve stínu paláce, který jak se zdá skrýval mnoho tajemství.


My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Where stories live. Discover now