Hoofdstuk: 19

625 21 0
                                    

P.O.V. Joshua
Ik ga naast Johanna in de auto zitten. Ze kijkt me met een hele grote glimlach aan, waardoor ik ook moet glimlachen. "Ik snap wel waarom je hem leuk vindt. Hij is niet lelijk" zegt ze met een knipoog. Ik grinnik. "I know" zeg ik.

We rijden naar haar huis en ik kijk bewonderend om mij heen. Het is een hele leuke buurt, gelukkig dichtbij het park en de huizen zien er echt heel schattig en mooi uit. "Wat vind je ervan?" Vraagt Johanna. "Je hebt een leuk huisje" "'Wij' hebben een leuk huisje" zegt ze glimlachend, waarbij ze de gevoelige snaar raakt, want ik heb gewoon weer iemand die voor mij 'zorgt' en mij de liefde gaat geven die ik nodig heb, als ik het zo egoïstisch mag zeggen.

Ze opent de deur en laat mij binnen. "Wil je een rondleiding? Het duurt maar hooguit tien minuten omdat het niet zo groot is" zegt ze grinnikend. Ik knik goedkeurend. Ze laat me alles zien. De keuken, de woonkamer, de badkamer, zelfs de wc en dan blijft ze voor een deur stilstaan. "Ik hoop dat je het wat vindt, want dit wordt vanaf nu jouw kamer" zegt ze, voordat ze de kamerdeur open doet. Als ik in de kamer sta, valt mijn mond open. Het is een best grote kamer. De muur waar een tweepersoonsbed tegenaan staat is donkerblauw geverfd en de andere muren zijn wit. De meubels zijn wit en zwart, wat het neutraal, maar toch sfeervol maakt. "Het is prachtig!" Zeg ik blij, voordat ik Johanna een knuffel geef. "Daar ben ik blij om. Je kan het natuurlijk ook nog aanpassen als je iets niet mooi of leuk vindt" Ik knik.

"Verken je kamer maar even en pak alles uit. Dan ga ik even beneden koffie en thee zetten" "Is goed" Ik zet mijn twee tassen op het bed en pak ze uit. Ik hang de kledingstukken in mijn kast, zet het fotolijstje van mijn ouders weer op het nachtkastje en zet alle toiletspullen op de plek in de badkamer wat Johanna had aangewezen.

Ik ga aan het nieuwe bureau zitten en draai een paar rondjes op de stoel. Ik open een laatje van het bureau en meteen trekt er iets mijn aandacht. Er ligt een doosje met een envelop erop met mijn naam. Ik open eerst de envelop en daar zit een kort briefje in.

Lieve Joshua,

Dit is mijn welkoms cadeau. Ik weet zeker dat je het niet wilt aannemen, maar doe het maar gewoon. Je verdient het en het is nodig in deze tijden.

Liefs, Johanna

Ik pak het doosje, zet het op het bureau neer en doe het laatje dicht. Ik doe het doosje open en als ik zie wat erin zit, sla ik mijn hand voor mijn mond. Het is een iPhone 8! Ik pak hem voorzichtig uit het doosje en kijk er goed naar. "Dit kan niet echt zijn" mompel ik in mijzelf. "Oh, dat is het zeker wel" hoor ik Johanna plotseling achter me zeggen, waardoor ik schrik. Ik kijk haar aan, sta op en omhels haar. "Heel erg bedankt" "Graag gedaan"

Ze helpt me om het te installeren en legt uit hoe de apps die ik nodig heb werken. Ik heb natuurlijk alleen maar een klein telefoontje gehad waarmee ik kon bellen. Ik zet natuurlijk gelijk de nummers van iedereen erin met wie ik echt omga, zoals Johanna, Ashley en Boris. Met andere mensen spreek ik niet en daarvan heb ik ook geen nummer.

"Kom je mee naar beneden?" Ik knik en loop achter haar aan naar de woonkamer. We gaan op de bank zitten en ik pak mijn kopje met thee die ik rustig aan opdrink. We kletsen gezellig over van alles en nog wat om elkaar nog beter te leren kennen.

————

Als het 21:30u is, ga ik naar boven. Deze dag was echt enorm vermoeiend! Ik deed nooit zoveel en als je dan een hele dag met mensen om je heen zit, is dat anders dan dat je gewend bent.

Als ik in mijn HEERLIJKE nieuwe bed zit, pak ik mijn telefoon erbij en ga ik naar WhatsApp. Ik zoek Boris' nummer op en en blijf met mijn vingers boven het toetsenbord hangen. Toch zeg ik iets tegen hem.

Boris
Ik: Hey

Ik wacht een tijdje gespannen op een antwoord, wat ik snel terug krijg.

Boris: Hey
Boris: Wie ben je eigenlijk? Ik zie geen profielfoto😂
Ik: Oh, Joshua
Boris: Heyyy. Hoe gaat het met je?
Ik: Met mij gaat het goed. Met jou?
Boris: Toppie! Sinds wanneer kan jij appen?😉
Ik: Sinds vanmiddag
Ik: Johanna heeft me een mobiel gegeven😊
Boris: Gaaf! Welke?
Ik: iPhone 8🙈
Boris: Ze is echt lief voor je
Ik: Ja. Ik ben echt blij dat ik haar heb ontmoet.
Ik: Maar ik ga slapen. Ik ben heel erg moe. Welterusten
Boris: Is goed. Slaap lekker😘

Ik moet glimlachen door het kusje en leg dan mijn telefoon op het nachtkastje. Ik sluit mijn ogen en al heel snel val ik in slaap.

Broken (BxB) •Dutch• {Voltooid}Where stories live. Discover now