Hoofdstuk: 39

481 18 0
                                    

P.O.V. Joshua
Het is 8:00u en ik ben onderweg naar mijn werk. Het restaurant gaat om 8:30u open voor het ontbijt en dan hebben we meestal allemaal vaste klanten, want wie gaat er nou naar een restaurant om te gaan ontbijten?

Ik kom aan en bel aan. De achterdeur wordt open gedaan door mijn baas en hij laat me binnen. "Weer een fijne week gehad?" Vraagt hij aan mij. "Mwah, school verpest het altijd" grinnik ik. "Ja, ik vond school ook nooit leuk" zegt hij lachend.

Ik doe mijn schort aan en begin alvast aan het maken van sommige broodjes, zodat ik zometeen wat rustiger aan kan doen.

————

Het is 13:00u en ik ben klaar met werken. Ik zeg mijn baas en de collega die mij overneemt gedag en loop dan naar buiten. Ik zie de auto van Johanna al staan en loop ernaar toe. Ik open de deur en Johanna kijkt me met een grote glimlach aan. "Ik ben zo benieuwd of we een leuke hond gaan vinden" zegt ze. "Ik ook" zeg ik. Ik doe mijn gordel om en dan rijdt Johanna naar het asiel toe.

We komen al snel aan en dan stappen we beide uit de auto. We lopen naar binnen en al snel hoor ik veel geblaf. We gaan naar de balie toe en Johanna spreekt met de man achter de balie. Hij neemt ons mee naar de hokken van de honden en ik kijk om me heen. Het zijn er zo veel... Johanna en ik lopen een tijdje rond en dan zie ik ineens de liefste hond die ik tot nu toe ben tegengekomen. Het is een labrador en hij of zij ligt heel schattig in het kooitje. Ik ga op mijn hurken zitten en de hond komt naar me toe. Ik aai hem of haar over het hoofdje heen en de hond kijkt me vrolijk aan.

Ik kijk naar achteren waar Johanna is komen te staan en ze houdt ook haar hand naar voren zodat de hond kan snuffelen. De hond begint de hand van Johanna af te likken, waardoor we beide moeten lachen.

"Deze labrador is een tijdje geleden bij ons binnengebracht. Het is een meisje en ze heeft nog geen naam. Ze is gevonden op straat met een te strakke halsband om haar nek heen en mijn collega's hebben haar hierheen gebracht" legt de man uit die de hele tijd bij ons is gebleven. "Ik denk dat ik er al uit ben" zegt Johanna. "Ik ook" zeg ik tevreden. "Oké leuk, dan ga ik de papieren in orde brengen en dan kunnen jullie haar meenemen"

————

We komen na een paar uurtjes thuis aan met Rosie. We zijn langs de dierenarts en -winkel geweest en ze vond het best eng allemaal. Ze is natuurlijk niet goed behandeld door de mensen, dus ze moet ons nog vertrouwen. Johanna opent de deur en ik loop samen met Rosie naar binnen. Ze snuffelt overal aan en ze onderzoekt het huis. Johanna en ik lopen ondertussen naar de auto om alle spullen die we hebben gekocht naar binnen te brengen. Ik loop met de mand naar binnen en leg die op de afgesproken plek neer in de woonkamer. Rosie komt naar me toelopen en gaat meteen in de mand liggen, waardoor ik moet lachen. Ik aai haar een tijdje totdat Johanna me roept.

Ik sta op en loop naar haar toe. "Wat is er?" Vraag ik aan haar als ik de keuken in kom lopen. "Ik ga zo even naar de supermarkt om boodschappen te doen. Kan jij de rest van de spullen installeren?" "Ja natuurlijk" zeg ik glimlachend. Ze geeft me een kus op mijn wang en zegt dat ze dan zo terug is. Ik zeg haar gedag en ga verder met het wegzetten van de spullen van Rosie.

————

De bel gaat en ik sta op. Rosie loopt achter me aan en ik open de deur. Ik verwachtte Johanna die de sleutel zou zijn vergeten, maar ik zie Veerle staan met een betraand gezicht en gescheurde en vieze kleding.

"S-sorry, i-ik wist n-niet waar ik a-anders naartoe m-moest gaan" zegt ze meteen, terwijl ze haar hand voor haar mond legt en luidt begint te snikken. Ik zet een stap vooruit en neem haar mee naar binnen. Ik doe de deur dicht en sla mijn armen om haar heen. "Het is goed dat je hierheen gekomen bent." Zeg ik, terwijl ik met mijn rechterhand over haar rug heen wrijf. Ze houdt mij stevig vast en ik probeer haar iets te sussen.

Na een paar minuutjes is ze weer iets gekalmeerd en trek ik mij terug uit de knuffel om haar aan te kijken. "Kom mee naar boven. Dan kan je even douchen en iets warms en schoons aantrekken" zeg ik. Ze knikt instemmend en loopt mee naar boven. Ik wijs haar de weg naar de badkamer en leg uit waar alles staat. Ik loop snel naar mijn kamer om een joggingbroek en trui te pakken en leg dat voor haar neer op de rand van de wastafel. "Ik zit in mijn kamer, goed?" Ze knikt en ik loop de badkamer uit, voordat ik hem sluit.

Ik loop naar mijn kamer en ga op het bed zitten. Ik vraag me in mijn hoofd af wat er allemaal gebeurd zou kunnen zijn, maar ik heb echt geen idee...

Ik hoor de voordeur open en dicht gaan en dan hoor ik Johanna praten tegen Rosie. Ik loop even snel naar beneden om te vertellen dat Veerle hier is en dat het niet goed gaat. Johanna kijkt me bezorgd aan, maar zegt dan dat ze even Rosie uit gaat laten om ons rustig te laten praten. Ik bedank haar en loop dan even naar de keuken om een kopje thee te zetten.

Al snel zit ik weer op mijn kamer, terwijl ik op Instagram kijk. Er is niet heel veel bijzonders te zien, maar het is altijd een leuke app om de tijd te doden.

Broken (BxB) •Dutch• {Voltooid}Where stories live. Discover now