Hoofdstuk: 20

668 20 0
                                    

P.O.V. Boris
Ik kom aan op school en loop meteen door naar m'n vrienden toe die op onze vaste plek staan. Ik loop naar ze toe en geef ze allemaal een bro-hug. "Waar was je gisteren?" Vraagt Tyler. "Ik was ziek" lieg ik. Ik kijk om mij heen en zie Joshua het schoolplein op fietsen. Hij glimlacht zwakjes naar mij en ik doe hetzelfde. Ik zei dat mijn vrienden het maar moesten accepteren dat ik hem leuk vind, maar ik vind het toch lastig om het ze te vertellen. Ik wil ze namelijk echt niet kwijt!

"Kan ik even met jullie praten?" Vraag ik aan ze. Ze knikken en lopen mee naar een rustigere plek. "Ik weet al best wel lang dat ik meisjes niet aantrekkelijk vind en dat ik gay ben. Hierdoor wilde ik ook geen echte relaties met meiden" leg ik uit. Alain slaat zijn hand op mijn schouder en kijkt me glimlachend aan. "Ik ben blij dat je het ons hebt verteld." Ik knik dankbaar. "Ik hoef je voorlopig even niet te zien" zegt Tyler, voordat hij zich snel omdraait en wegloopt. Ik zucht teleurgesteld. Ik had dit wel een beetje van hem verwacht... "Nu weet je wel gelijk wie je echte vrienden zijn" zegt Kyle nu. Ik glimlach naar ze. "Thanks guys" "Heb je dan ook al iemand op het oog?" Vraagt Alain. Ik denk aan Joshua en knik. "Lekker bezig! Wie is het?" "Je weet wel die jongen die altijd alleen zat in de lessen" zeg ik. Alain en Kyle kijken me verbaasd aan. "Dat had ik niet verwacht" Ik haal mijn schouders op. "Hij heeft heel veel in zijn verleden meegemaakt waardoor hij zo stil is, maar als je alleen met hem bent en hij vertrouwt je, dan is hij heel anders" zeg ik. "Ik zie dat je hem leuk vind. Ik ben blij voor je man!" Zegt Kyle. Alain knikt instemmend. "Ik ben blij dat jullie het wel goedkeuren" "Natuurlijk. Ik denk dat Tyler het gewoon nog niet beseft. Misschien komt hij nog wel bij" Ik knik instemmend.

We lopen naar de les toe en ik neem plaats naast Joshua. Alain en Kyle gaan achter ons zitten. Tyler is er nog niet, maar die komt denk ik pas over een kwartier of zo binnen lopen, als het uur al bezig is. "Hey" zeg ik glimlachend. "Hey. Hoe is het?" "Goed. Ze weten het" zeg ik. "En?" Vraagt hij twijfelend. "Alleen Tyler heeft het er moeilijk mee en wil me niet zien, maar de anderen reageerden goed" "Sorry. Ik wil niet dat je door mij je beste vriend kwijtraakt" Ik leg mijn hand op zijn been, waardoor hij eerst schrikt, maar al snel legt hij zijn hand ook op de mijne. "Ik had het al van hem verwacht. Hij heeft moeite met dat soort dingen. Daar kan jij niks aan doen" zeg ik. Hij knikt.

Als het pauze is, loop ik met Alain naar de kantine toe. Kyle en Joshua zitten niet bij in de klas bij biologie. Ik zie Kyle al zitten op onze vaste plek, net zoals Tyler. Als Tyler mij ziet, kijkt hij mij met een afkeurende blik aan en loopt hij weg. Ik schud mijn hoofd en samen met Alain loop ik naar Kyle. "Waar is je vriendje?" Zegt Kyle lachend als we aankomen lopen. "Hij zit nooit in de aula." "Ga naar hem toe. Hij is denk ik altijd alleen. Ik heb hem nog nooit met iemand gezien" zegt Alain. Ik knik. "Oké. Ik zie jullie weer in de les" Ze knikken en ik loop weg.

Ik loop naar het plekje waar hij zit. Ik ga zonder iets te zeggen naast hem zitten. Hij kijkt mij met een glimlach aan. "Hey Josh" "Hey" Ik pak zijn hand vast en hij legt zijn hoofd op mijn schouder neer. "Je kan in de pauzes wel bij mij zitten" zeg ik. "Nee hoor. Ik vind het wel fijn hier" Ik knik begrijpend. "Hoe was je eerste nacht bij Johanna?" Vraag ik benieuwd. "Het bed is zo lekker" zegt hij verlangend. Ik grinnik. "Maar ze is heel aardig" "Ik ben blij voor je dat je haar hebt gevonden" "Ik ook"

De hele pauze hebben we zo gezeten, totdat de bel ging. Joshua en ik staan op en lopen dan naar het lokaal van Nederlands. "Heb je goed geleerd voor de toets?" Vraagt Joshua aan mij. "Welke toets?" "De Nederlands toets, je weet wel, die ene met die begrippen" zegt hij. "Wat? Dat was toch volgende week?" Vraag ik. Joshua schudt zijn hoofd. "Het is vandaag, precies nu" zegt hij. "Oh shit man!" Ik haal mijn hand door mijn haren heen. Ik ben ook zo dom! "Dat wordt een 1" zeg ik zuchtend. "Ik zal wel iets groter schrijven" zegt Joshua met een knipoog. "Oh my god! Je bent m'n held!"

Na de toets, zucht ik opgelucht. Ik heb het meeste van Joshua kunnen overnemen, maar ik heb het iets anders opgeschreven, zodat het niet zo opvalt. En ik heb een paar dingen niet ingevuld, want het zou heel raar zijn als ik hoger dan een 8 heb, want dat heb ik nooit. "En?" Vraagt Joshua aan mij. "Je bent geweldig" zeg ik glimlachend. Hij kijkt heel erg schattig, waardoor ik hem nu wil kussen, maar ik houd me in.

Na school loop ik naar buiten toe. Ik wacht even op Joshua en als ik hem zie, pak ik zijn pols vast en neem hem mee naar een plek waar niemand ons kan zien. "Ik schrok echt heel erg" zegt Joshua, als ik stil sta. "Ik wil je wel even gedag zeggen" zeg ik grijnzend. Zijn wangen worden langzaamaan rood. "Je bent schattig zo" zeg ik fluisterend in zijn oor. Ik kijk hem recht in zijn ogen aan. Ik buig naar hem toe en al snel vinden zijn lippen de mijne. Hij gaat weer voorzichtig mee in de kus. Als ik de kus wil verdiepen, trekt hij terug. Ik kijk hem vragend aan. "Ik kan het niet" zegt hij schamend. "Ik help je wel" zeg ik, terwijl ik hem aankijk. "Oké" Hij drukt zijn lippen nu op de mijne. Hij opent langzaam zijn mond en ik leid. Als ik geen adem meer over heb, trek ik terug en kijk ik hem glimlachend aan. "Zo slecht was dat toch niet?" Vraag ik grijnzend. Hij schudt zijn hoofd. "Ik moet nu wel gaan" zegt hij. Ik knik begrijpelijk. "Oké" Ik geef hem nog snel een kus en loop dan naar mijn auto. Ik draai me om naar Joshua en zie hem daar nog steeds staan, terwijl hij langzaam met zijn vingers langs zijn lippen, niet-wetend wat er nou precies gebeurd is. Ik grinnik. Hij hoort het en kijkt naar mij toe. Ik geef hem snel een knipoog en loop dan echt door naar mijn auto.

Ik hoop dat ik hem snel de mijne kan noemen...

————————————————————————
Alweer later dan 13:00u... Oeps🙈

Xxx Eline

Broken (BxB) •Dutch• {Voltooid}Where stories live. Discover now