45. Bölüm

1.1K 88 39
                                    

Aksiyonlu bir bölüm oldu ve sanırım azıcık uzun 😂 Daha fazla uzatmadan ufak bir duyuru yapayım: Alex'in anlatımıyla özel bir bölüm yazmaya karar verdim. Hatta neredeyse bitti, hafta sonuna doğru yayınlayacağım muhtemelen.

İyi okumalar...💜

*****************************

Siz plan yaparken hayat da sizin için planlar yapar. Ve bu sefer, hazırlıksız yakalanmıştık. Alex, yaptığı planların tıkır tıkır işlemesine alışık olduğu için bu durum canını fazlasıyla sıkmıştı.

Haliyle bir suçlu arıyordu. Her ne kadar istem dışı gerçekleşmişse de ona arabada kalmasını söyleyen bendim. Bu da beni suçlu yapıyordu.

Dakikalardır ellerime bakıyordum ve avuç içlerimdeki tüm çizgileri defalarca saymış olmalıydım. Ancak Alex halen tatmin olmuş değildi. Kendimi açık ettiğim için etrafa ateş püskürüyordu.

En çok da bana.

Sonunda, azarlamaktan sıkılmış ve kendisine bir bardak viski doldurup karşımdaki koltuğa oturmuştu. Kate "Azarlama seansın bittiyse harekete geçmeliyiz." dedi. Konuşana dek, hemen arkamda durduğundan bihaberdim.

Uzun bir aradan sonra başımı kaldırıp ona baktım. Alex bardaktaki viskiyi bir dikişte bitirip bardağı parmaklarının arasında parçalara ayırdı. "Umarım söylediğin gibi bu kız işimize yarar, Alexandra. Aksi halde kendi yöntemlerimle halletmek zorunda kalacağım."

Hemen ardından sehpanın üzerinde duran büyü kitabını Kate'e fırlattı. Kız, kitabı son anda tutmayı başardı ve Alex'e tuhaf bir bakış atıp kitabın sayfalarını karıştırmaya başladı.

Bu sırada Alex birini aradı. Kim olduğu konusunda emin değildim ancak o da, Alex'in öfkesinden nasibini almıştı. Dinlediğim kadarıyla, Teo'nun adamlarından bazılarını buraya çağırıyordu.

Telefonu kapatıp fırlattığında "Yeni korumalar mı?" diye sordum. Alex donuk bakışlarını bana çevirdi. "Ne sanıyorsun? Cadıların seni rahat bırakacağını mı?" Sesi, halen öfkeyle doluydu.

Sessiz kalmayı tercih ettim ve Kate'in yanına ulaştım. Bir an önce büyünün yapılmasını istiyordum. Belki bu, Alex'in öfkesini az da olsa dindirirdi. Bu sırada Kate "Yapacağımız büyüyü buldum." diye mırıldandı.

Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar rahatlamış hissediyordum. "Bir hançere ihtiyacımız olacak." Bunu söylerken Alex'e bakıyordu. "Bir de, büyü yalnızca bu evde geçerli."

Kaşlarımı çattım. "Nasıl yani?" Kate derin bir nefes alıp bana döndü. Kapanmaması için kitabın ortasına elini koymuştu. "Yani, Vera yalnızca bu evin içindeyken öldürülebilir olacak."

"Ayrıca Vera'nın, üzerindeki koruma büyüsünün yok olduğunu anlamaması için eş zamanlı güçlü bir büyüye ihtiyacımız var." Annem konuşmaya başlamış, aynı zamanda aramızdaki mesafeyi de kapatmıştı.

"Ve en iyi zamanın doğum olduğuna karar verdik." Cümlesini bitirdiğinde bakışlarını Anastasia'ya çevirmişti. Kardeşim, uzanıp ellerimi tuttuktan sonra "Annem, doğum anında içindeki gücün büyük oranda açığa çıkacağını tahmin ediyor." dedi.

"Bu da, o anda yapılan diğer tüm büyüleri gizlemek için bir fırsat. Kısacası, Vera'yı öldürmek için en iyi şansımız bu." Açıklamasını bitirdiğinde bir yükten kurtulmuş gibi omuzlarını düşürdü.

"Vera'yı buraya çekecek bir şeye ihtiyacımız var." dedi Alex. "Artık benden kurtulmakla o kadar ilgilendiğini sanmıyorum. Daha farklı bir şey gerekiyor."

İçgüdüWhere stories live. Discover now