6. Bölüm - Hogwarts

14.8K 928 1.2K
                                    

Bölüm 6 - Hogwarts

"Bu haksızlık!" diye mızıldandı Damien. Büyük Salon'da kahvaltı için oturuyordu ve alışılmadık bir şekilde kötü bir moddaydı. Ron Weasley ve diğer tüm Gryffindorların hepsi masadaydı ve sızlanan çocuğa sempatiyle bakıyorlardı.

"Biliyorum berbat bir şey dostum, ama ne yapabilirsin ki?" dedi Ron, tabağına bir düzine krep koyup hepsini bal şurubuyla kaplarken.

"Bunun en iyi maç olması gerekiyordu! Haftalardır buna gitmek için bekliyordum ben ve o şimdi birden bire gitmemeye karar veriyor. En azından iptal etmek zorunda kaldığını söylemek için bir mektup gönderseydi."

"Hala mızıldanmaya devam mı Damien? Alt tarafı bir maç. Babanın yapması gereken bir sürü başka şey var, biliyorsun."

Hermione Granger, Ginny Weasley'le beraber masaya katılmıştı ve Damien Potter'a dik dik bakıyordu

"Sen Quidditch hakkında ne bilirsin ki Hermione? Ne de olsa kitaplardan öğrenemeyeceğin bir şey!" diye çıkıştı Damien. Genelde kimseye karşı bu kadar kaba değildi ama Hermione hep ondan bundan dolayı onu sinir ediyordu, sırf yeni beşinci sınıf başkanı olduğu için konuşup duruyordu.

"Yapma Damy, eminim babanın önemli bir işi çıkmıştır. Ne de olsa bu kadar büyük bir maçı o da kaçırmaz." dedi Ginny rahatlatmaya çalışarak.

'Aslında doğru' diye düşündü Damien. Böyle bir maçı babası niye kaçırırdı ki? Quidditch'in gelmiş geçmiş en büyük hayranıydı, o kadar ki Gryffindor'un en iyi kovalayıcısı olmuştu Hogwarts'taki kendi zamanında. Zafer Ödülü hala üçüncü koridordaki ödül odasında duruyordu.

"Bir baykuş gönderebilirdi" diye sızlandı Damien ama şimdi yavaş yavaş babası için meraklanmaya başlamıştı. Onunla sadece bir kere, Seherbazlık görevinden döndüğünde görüşmüştü. Oldukça yorgun ve bitkin görünüyordu ama babası hiçbir zaman şikayet etmezdi. Damien bir sorun olmamasını, sadece maçı 'unutmuş' ve uyuyor olmasını ümit etti.

Bu rahatsız edici düşüncelerden kurtulmak için başını kaldırıp arkadaşlarına baktı.

"Siz bugün ne yapıyorsunuz peki çocuklar?" diye sordu, Cumartesiydi ve öğrenciler dilediklerini yapmakta özgürlerdi.

"Büyük olasılık gidip Hagrid'i görürüz sonra da Quidditch antrenmanına." dedi Ron, şimdi neredeyse Damien'ın da duyduğu aynı coşkuyla.

Ron ve Damien aralarındaki üç yaşlık farka rağmen oldukça iyi arkadaşlardı. Ron'un beş abisi vardı ama küçük bir kız kardeştense küçük bir erkek kardeşi olması fikrini seviyordu. Ginny'i çok sevse de her zaman küçük bir erkek kardeşi olmasının güzel olacağını söylerdi. Damien, tek çocuk olarak herhangi bir kardeşlik ilişkisine açtı. Weasleyler Damien'a aileden gibi davranırdı.

"Kulağa iyi geliyor, ben de size katılayım bari." diye cevapladı Damien, eğer maçı izleyemeyecekse bugün, en azından kendi oynardı.

"Sen ne dersin Ginny, oynar mısın?" diye sordu eğilip hızlıca Hermione'yle fısıldaşan kızıl saçlı kıza.

"Ne! Ben...ah...hayır...hayır teşekkürler Damy. Kütüphanede yapacak işim var." diye yanıtladı kız yanakları kızararak. Damien Ron'la bir bakış paylaştı ve iki çocuk da iç çekerek gözlerini yuvarladı.

"Ginny, bırak peşini artık şunun, onu bulamayacaksın." diye anlatmaya çalıştı Ron inatçı kıza.

"Neyse ne Ronald! Sen sadece kendi işine bak." diye yapıştırdı cevabı kız.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Where stories live. Discover now