42. Bölüm - Sevindirici Olaylar?

10K 642 989
                                    

42. Bölüm – Sevindirici Olaylar?

Albus Dumbledore'u söyleyecek bir şeysiz bırakan çok fazla şey yoktu, ama James ve Sirius'u dinledikten sonra, Dumbledore kendisini tek bir kelime sarf edemeyecek halde buldu. Harry'nin Bakanlık'ın kalbine öylesine kolayca yürüyüp girebileceğini asla hayal edemezdi. Harry Dumbledore için halen az çok bir gizemdi. Dumbledore çocuğu her çözdüğünü düşündüğünde, gidip buna benzer öyle bir şey yapıyordu ki herkesin dengesini alt üst ediyordu.

Dumbledore'un her şeyden daha ilginç bulduğu şey, aldığı objeydi; Helga Hufflepuff'ın kadehi. Neden o kadeh? Özellikle o objeyle ilgili Harry'i böyle bir risk almaya itecek ne vardı? Dumbledore basitçe kadehin değerinden dolayı olmadığını biliyordu. Harry'e oldukça para sağlayacak birçok başka daha az güvenlikli olan yerlerde var olan eşyalar vardı. Hayır, başka bir şey olmalıydı.

Dumbledore sandalyesinde geriye yaslandı ve mavi gözlerini kapattı. Olabilir miydi? Hufflepuff kadehinin bir Hortkuluk olması mümkün müydü? Bu mantıklı olurdu. Harry kadehi almıştı çünkü bir Hortkuluktu. Ama Voldemort ellerini kadehe nasıl sürebilmişti? Her nasıl yaptıysa ama, Voldemort kadehi bir Hortkuluk yapmak için kullanmış olmalıydı. O yüzden Harry kadehi çalmıştı! Nedeni bu olmak zorundaydı. Harry'nin Bakanlık'a girmesini mantıklı gösterecek Dumbledore'un tek düşünebildiği şey buydu. Dumbledore gözlerini açtı ve iç geçirdi.

"Sanırım Harry'nin neden Bakanlık'a geldiğini biliyorum" dedi Dumbledore yorgun bir sesle.

James, Sirius, Remus ve Lily anında dönüp ona baktılar.

"Hufflepuff'ın kadehini almak için geldi. Bu kadarını hepimiz biliyoruz. Ama bence asıl soru neden kadehi aldığı." Dumbledore bir anlığına durdu.

"Kadeh bir Hortkuluktu" dedi sonra basitçe.

Bu sözleri takiben gelen nefes çekmeler durum bu kadar gergin olmasaydı komik olurdu.

"Nasıl...sen nasıl bunu biliyorsun? Nasıl emin olabiliyorsun?" diye sordu Lily.

"Emin olamam. Ancak mantıklı gelen tek şey bu. Voldemort'un büyücülük dünyası içerisinde birçok casusu var. Ben her zaman Bakanlık'ta da olduğundan endişe duymuştum. Voldemort'un kadehi çalması ve sonra yerine tekrar koyması için casuslarından birini kullanmış olması mümkün. Aslında oldukça dâhice. Voldemort'un Hortkuluğu, Bakanlık'ın kalbinde duruyor. Onu bitirmeye çalışan Seherbazların ta kendileri onun bir parçasını dışarı kuvvetlerden emniyette tutuyor."

James ve Sirius, Dumbledore'un sözlerine birazcık hasta ve solgun göründüler.

"Yani, yani sen Harry'nin kadehi onun bir Hortkuluk olduğunu öğrendiği için aldığını mı düşünüyorsun?" diye sordu James.

"İnanıyorum ki durum bu olabilir" Dumbledore cevapladı.

"Yani, Harry de Hortkulukların peşinde?" Sirius sordu.

"Voldemort'tan kaçtığından beri, Harry'nin ne yapmayı planladığını merak ediyordum. Harry eve, gerçek evine, geçmişi yüzünden gelemeyeceğini hissediyor. Büyücülük dünyasında hayatına yeniden başlayamaz çünkü herkes onu Karanlık Prens olarak tanıyor ve onu Bakanlık'a teslim etmekte tereddüt etmez. Kaçıp hayatını muggle olarak yaşayacak biri de değil. O yüzden bu geriye çok fazla bir şey bırakmıyor. Şimdi Harry'nin ne yaptığını anlıyorum. İntikamını alıyor. Harry Hortkulukların peşinden Voldemort'tan intikamını almak adına gidiyor" Dumbledore açıkladı.

James ve Lily kalplerinin göğüslerinde vahşice çarptığını hissedebiliyorlardı. Harry Voldemort'a çok açıkça karşı gidiyordu, Hortkuluklarını yok ediyordu. Harry'nin sonunda Voldemort'a karşı gitmesine gurur ya da memnuniyet hissetmek yerine, iki ebeveyn de gerçek korku hissettiler. Eğer Harry Ölüm Yiyenler tarafından yakalanacak olursa, Voldemort ona ne yapardı? Snape, Voldemort'un Harry'i hafızasını modifiye edip tekrar Karanlık Prens'i olarak istediğini söylemişti. Voldemort Harry'i oğlu gibi yetiştirmiş olabilirdi ve Dumbledore'un da önerdiği gibi ona karşı yumuşak bir noktası da olabilirdi, ama Karanlık Lord onun en sevgili Hortkuluklarının bir ya da daha fazlasını yok etmiş bir çocuğa ne yapardı? James üzerine düşünmek bile istemedi.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Where stories live. Discover now