28. Bölüm - Senden Nefret Etmemin Sebebi

16.5K 774 4.1K
                                    

Evet, olaylar, açıklamalar, dolu dolu upuzun bir bölüm ve her şeyin daha başlangıcı!

İyi okumalar...

28. Bölüm- Senden Nefret Etmemin Sebebi

Harry her şeyi hazırlamıştı. Planının işe yaraması için iki şeye ihtiyacı vardı ve bunun için de Damien'ın pelerinine ihtiyacı olacaktı.

"Damien, senden bir şey rica etmem gerek." dedi Harry on üç yaşındakine, kahvaltıda karşısına otururken.

Damien merakla ona baktı.

"Pelerinini ve haritanı ödünç almam gerek." dedi Harry sessizce.

Damien, Harry'nin sözlerine duyduğu şoku belli etmemeye çalıştı. Damien, Harry'nin ondan istediği her şeyi yapardı, ama Harry'e görünmezlik pelerinini ve Hogwarts haritasını vermek yalnızca bela aramaktı.

"Oh Harry, bilmiyorum." demeye başladı Damien, öğretmenler masasına endişeli bir bakış atarken. Eğer Harry'e böyle şeyler verdiğini öğrenirlerse anne babası Damien'ı öldürürdü.

"Damy, kaçmıyorum, eğer düşündüğün buysa."

Damien, Harry'nin ona lakabıyla seslenmesine şaşırmıştı. Harry'nin ona ilk defa 'Damy' deyişiydi.

"Peki, tek bir şartla." dedi Damien. Harry'nin meraklı bakışı üzerine Damien devam etti.

"Seninle gelirim." dedi Damien kararlı bir şekilde.

Harry'nin gözleri şokla büyüdü ve Damien'a başını salladı.

"Hayır! Kesinlikle olmaz."

Harry Damien'ı hiçbir şekilde yanında götürmezdi. Kesinlikle Harry'nin ne yapacağını birilerine söyler ve her şeyi mahvederdi. Damien kollarını göğsünde birleştirdi ve Harry'e ölçer bir bakış attı. Harry, Damien'ın kendisiyle gerçekten de benzerlikler taşıdığını kabul etmek zorundaydı.

"İyi! O zaman sana hiçbir şey vermiyorum. Eğer pelerini ve haritayı istiyorsan, o zaman beni de götürmek zorundasın, her nereye gidiyorsan." Damien da, Harry kadar inatçıydı ve Harry ne söylerse söylesin geri çekilmeyecekti.

Harry onu bir anlığına gözlemledi.  Damien'ı yanında götürecek olsaydı, bu çok mu kötü olurdu? Damien büyük olasılıkla Harry'nin ne çevirdiğini bile anlamazdı, ve herhangi bir şeyi çözdüğündeyse bir şey yapmak için çok geç olurdu.

"İyi, ama kimseye tek bir kelime etmeyeceğine söz vermen gerek. Tamam?" diye sordu Harry.

"Yemin ederim! Ee ne yapacağız?" diye sordu heyecanlı çocuk.

"İksir stoğundan birkaç bir şey ödün alacağız." cevap verdi Harry.

xxx

Gece geç bir saatti ve Harry hala Damien'ı beraberinde zindanlara götürdüğüne inanamıyordu. Harry ve Damien, Damien'ın bir kez daha babasından 'ödünç almayı' becerdiği görünmezlik pelerinin altına sığmayı başarabildiler. O ve Damien zindanların kararmış duvarlarından ileri yürürken Harry'nin önünde harita açıktı ve hangi iksiri istediğine dair Damien'ın en ufak fikri yoktu.

Harry iksir sınıfına süzülür süzülmez iki çocuk pelerini çıkarttılar. Harry iksir dolabına yürüdü ve herhangi birini yetkisiz iksir kullanımına dair uyaracak olası bir büyüye karşı dolabı kontrol ettikten sonra, kapağı sessizce açtı.

Harry, Damien'a kimsenin gelme olasılığına karşı haritayla beraber kapıya yakın durmasını söylemişti. Damien, Harry'nin malzeme dolabını karıştırmasını izledi. Harry'nin aklında belli bir iksir varmış ve ona bakıyormuş gibi görünüyordu, sanki iksirde kullanılacak malzeme değil de daha önceden hazırlanmış malzemeleri arıyor gibiydi. Damien, Harry'nin ne çevirdiğini merak etti. Sonunda Harry zaferle sırıttı ve küçük bir şişeyi kaldırdı. Mor renkli bir camdandı şişe. Harry çabucak cüppesinin içine koydu ve kapağı kapadı. Damien'a yürüdü ve pelerini kendisinin ve kardeşinin üzerine attı. Damien Harry'e iksir hakkında soru  sormadan önce tekrar ortak salonlarının güvenliğinde olmayı bekledi.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Where stories live. Discover now