25. Bölüm - İnsanları Kurtarma Şeyi

14.1K 758 1.9K
                                    

Tanrım!! Son hatalar için tekrar okurken bir heyecanlandım ki sormayın, hala kalbim güm güm atıyor desem yalan olmaz.

Gittikçe uzayan bölümlerin en yenisi;

Seveceğinize eminim, iyi okumalar millet!!

25. Bölüm- İnsanları Kurtarma Şeyi

Harry, Profesör McGonagall'ın bulduğu şeyi Profesör Snape'e fısıldayışını izledi. Yağlı saçlı Profesör de siyah gözlerini kaydırıp öğrencileri arayarak kalabalığın üzerinden geçirdi. Harry, Profesörlerin akıllarından neyin geçtiğini biliyordu. Bütün Seherbazlar, Yoldaşlıktakiler de dahil, zaten dehşet verici bir savaşta mücadeledeledeydiler. Kayıp olan öğrenciler vardı ve onları kurtarmaya müsait kimse yoktu.

Hıçkıran ve titreyen öğrenci kalabalığı içeri Hogwarts'a götürüldü. Harry kalabalığın sonuna yakın bir yerde Draco ile beraber duruyordu. Harry'nin zihninde şiddetli bir savaş sürüyordu. Damien'la ve kalan Gryffindorlarla içli dışlı olmak istememişti, neden eğer kayıplarsa umrunda olmalıydı ki? Yeterince büyüktüler, onlar da sihirsel eğitim alıyorlardı. Kendilerini koruyabilirlerdi. Ama Harry, öğrencilerin asalarını beraberlerinde getirmeye izinli olmayışları hakkında Draco'nun söylediğini hatırladı. Harry, Damien'ın yanında asası olsa bile, kendini Daywalker'lara karşı korumak için yapabileceği hiçbir şey olmadığını biliyordu.

"Lanet olsun" Harry kararını verirken küfretti. Damien'a zarar gelmesine izin veremezdi. Bir nedenden ötürü Damien'ın Daywalker'lara karşı olmasının yalnızca düşüncesi bile Harry'nin midesini endişe ile takla attırıyordu.

Döndü ve geri, Hogsmeade'e yöneldi, birinin omzunu kavradığını hissetti. Etrafına döndüğünde Draco'nun kızgın ve endişeli yüzünü gördü.

"Harry! Hangi cehenneme gittiğini düşünüyorsun sen?" Draco bağırdı ona.

Harry sakinlikle Draco'nun elini omzundan çekti ve kalabalıktan uzağa yürümeye devam etti. Draco peşinden gelerek en iyi arkadaşını tekrar tuttu.

"Harry! Aptal olma! Onlarla savaşamazsın, bunu biliyorsun. Kurtarma işini Seherbazlar'a bırak. Kendi enseni koru."

Harry, Draco'nun kavrayışından kurtulurken gülümsedi.

"Kendim de anlamıyorum Draco, ama bu sadece yapmak zorunda olduğum bir şey."

Draco, Harry'nin kalabalıktan sıyrılarak Hogsmeade'e kayboluşunu izledi.

'bu insanları kurtarma şeyinin bir gün onu öldüreceğini biliyordum!' diye düşündü sarışın Slytherin kendi kendine. Draco döndü ve aceleyle Snape'e gitti. Draco, Snape'in bir nedenden ya da bir başkasından, Harry'e yardım edeceğini biliyordu.

xxx

Harry için geri Hogsmeade'e sızmak kısmen kolay oldu. Hala şiddetli bir savaş devam ediyordu ve Daywalker'lar kazanıyor gibi duruyordu. Etrafa dağılmış, birçok Seherbaz'ın düşmüş bedenleri vardı. Harry gölgelerden ayrılmayarak gizlice geri Üç Süpürge'ye gitti. Harry hala yanan ve tamamen yıkılmış barın önünde durdu. Harry parçalanmış pencerelere ve küçük binanın etrafındaki havayı sarmalamış olan siyah dumana baktı. Birçok bina hala yanıyordu, büyülü bir yangınla, söndürülmeleri birkaç saatten önce imkânsızdı.

Harry asasını çıkardı ve bu kez istediği büyüyü yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu umdu. Harry asayı elinde tuttu ve Damien'ı zihninde canlandırırken "Yol Göster" diye mırıldandı. Asası dönmeye başladı, kuzeydoğu yönünde durarak orayı işaret etti. Harry o yöne baktı ve çabucak, kendini savaştan uzak tutmaya çalışarak yürümeye başladı.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Where stories live. Discover now