24. Bölüm - Bir Hogsmeade Ziyareti

13.7K 701 1.3K
                                    

Hogsmeade...Hogsmeade...Çok heyecana şahit olacak Hogsmeade...

Kısa bölümden şikayet edenlere gelsin o zaman!! :) İyi okumalar...

24. Bölüm- Bir Hogsmeade Ziyareti

Kasım'ın ortası ve bununla beraber de ilk Hogsmeade ziyareti geldi. Damien hala Harry'le konuşmuyordu. Ginny, Harry'e olan kızgınlığını bırakması için onunla konuşmayı denemişti ama Damien ona aldırmamıştı. Gryffindorlar'ı tek neşelendiren şey, Slytherin ile Ravenclaw arasındaki maç olmuştu. Slyhterinler maçı korkunç bir skorla, 230'a 20 kaybetmişlerdi. Ravenclaw takımı oldukça iyi oynamış ve Slytherin'in iki tanesi hariç bütün sayılarını engellemişlerdi. Bu, Gryffindor'un kupa yarışına tekrar girmesi demekti. Bir sonraki maç Hufflepuff ile Gryffindor arasındaydı ve eğer Gryffindor yeterince yüksek bir skor elde edebilirse o zaman belki yine de kupayı kazanabilirdi.

Durumun şu hali, Gryffindor'un Hufflepuff'tan snitch'i yakalamadan önce en az 70 puan ileride olması gerektiğini gösteriyordu. Bu yalnızca 7 sayı ilerideydi. Eğer bunu yaparlarsa o zaman bu, Gryffindor'u ikinci sıraya koyardı! Hufflepuff Ravenclaw ile olan maçından yalnızca 20 puan aldığına göre, Angelina bu maçı kazanabileceklerine güveniyordu. Gryffindor şu an Hufflepuff son sırada olduğu için üçüncü sıradaydı, ikinci sırada olan Slytherin'di ve Ravenclaw iki maç kazanarak ilk sıradaydı. Eğer Gryffindor Hufflepuff ile olan maçı kazanırsa Slytherin'i birkaç puanla geçerdi. Slytherin'in bir sonraki maçta Hufflepuff'ı çok sayı ile yenmediği varsayılırsa Gryffindor'un kupayı kazanmada bir şansı olabilirdi. Son maç Gryffindor ile Ravenclaw arasında olurdu ve eğer Gryffindor o maçı iyi oynarsa, o zaman yıllardır ilk defa Quidditch kupasını kazanabilirdi.

Angelina, gördüğü en iyi arayıcının o olduğunu ve Harry'nin onları yarı yolda bırakmayacağını bildiğini söyleyerek Harry'i cesaretlendirmeye devam etti. Harry kızı boğazlamamak için kendini tuttu. Kız inanılmaz sinir bir şeydi! Harry antrenmanlarda kendi halinde durdu ve onunla konuşacak olanlar iki kız oyuncudan başka kimse olmadığı için arayıcıların diğer oyuncularla fazla etkileşimi olmadığına memnun oldu.

Özellikle berbat bir antrenmandan sonra, Harry koridorda Profesör McGonagall ile karşılaştı. Harry kabul etmek zorundaydı; Harry'nin kızdırmak istemediği tek kadındı. Profesör McGonagall onaylamaz bir ifadeyle Harry'e baktı ve ona sessizce bir zarf verdi. Harry aldı ve merakına engel olamadı. İçinde ne olduğunu görmek için çabucak açtı. Kalın sarı zarfın içinde o haftasonu Hogsmeade'e gitmek için olan izin kağıdı vardı. Harry başını kaldırıp Gryffindor bina başkanına baktı. Ona karşı hissettiği öfkeye engel olamadı, ne yapmaya çalışıyordu?

"Bu bir şaka mı?" diye sordu, kağıdı kaldırırken.

Profesör McGonagall cevap vermeden önce katı bir ifadeyle Harry'e baktı.

"Öğrencilerle şakalaşmak gibi bir alışkanlığım yok, Mr. Potter. Burada gördüğünüz şey bir izin kağıdı. Eğer bu haftasonu Hogsmeade'e gelmek istiyorsanız ebeveynlerinizden biri tarafından doldurtun ve imzalatın." Biçim Değiştirme profesörü bunu söyleyerek döndü ve koridorda dikilen oldukça kafası karışmış bir Harry bırakarak uzaklaştı.

Harry ortak salona giden merdivenlerin tepesinde James'le karşılaştı. Harry fırtına gibi ona gitti ve kağıdı James'in eline tutuşturdu. James hafiften afallamış göründü. Kırışmış kağıt parçasını inceledi ve Harry'e baktı.

"Bu nedir?" diye sordu James birazcık kafası karışarak.

"Bana sen açıklayabilirsin diye düşündüm." yapıştırdı Harry.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Where stories live. Discover now