34. Bölüm - Hortkuluklar

13.1K 688 1K
                                    

34. Bölüm- Hortkuluklar

Damien birkaç günden sonra Hogwarts'a geri döndü. Evdeki gerilim katlanılamaz hale gelmeye başladığından aslında döndüğüne mutluydu. James ve Lily hala Damien'a düşünselini Harry'e verdiğine dair hiçbir pişmanlık göstermediği için kızgındılar. Damien okula döndüğünün dakikasında herşeyi arkadaşlarına anlattı. Üç Gryffindor, Damien'ın düşünselini Harry'e vermesine şok olmuşlardı ama nedenini de anladılar. Ginny ve Hermione, Layhoo Jisteen'i incelemeyi bırakamadılar. Hermione sadece güçlü taşa yakından bakmak için alıp alamayacağını sordu.

"Üzgünüm Mione, ama Harry çıkarmamamı söyledi, tek bir saniye için bile. Profesör Dumbledore da aynısını söyledi."

Hermione yüzünü buruşturdu ama konuyu daha fazla zorlamadı. Damien'ın beklediği gibi, okul ona karşı hiç de rahatlatıcı değildi. Birçok öğrenci Damien'a geri Hogwarts Ekspresi'ne eşlik edildiğini görmüş ve onun sırf Harry'nin kardeşi olduğu için kurtulduğunu hissetmişlerdi. Kimse Ölüm Yiyenler'in eğer Seherbazlar gelmemiş olsa trene gelmeyeceklerine inanmaya hazır değildi. Damien aptal öğrencilerin onu rahatsız etmesine izin vermemeye çalıştı, ama bazı lafları onu derinden kesiyordu.

"Umarım o canavarı bir daha saldırmadan önce birisi yakalar" bir dördüncü sınıf Hufflepuff diyordu, Damien'ın onu duyabileceği kadar yüksek bir sesle. Damien onu duymazdan geldi ve kütüphaneden çıkmaya çalıştı.

"Evet! Başına konulan ödülle, fazla uzun saklanamayacaktır" geldi cevap bir başka Hufflepuff kızından.

"Umarım Seherbazlar ona yakaladığında acı çektirirler, aynı onun başkalarına çektirdiği acı gibi! Ölüm saçan pi..." kızın bitirme fırsatı olmadı, Damien fırtına gibi geldi ve yumruğunu masaya indirdi. İki kız korku içinde büzülerek Damien'a gözlerini diktiler.

"İkiniz de o kadar acınasısınız ki! Biri için kötü şeyler dilemek onlara kötü bir şey yapmak kadar kötü. Sırf gazetede bir şey okudunuz diye bu onu doğru yapmıyor! Harry üç ay boyunca buradaydı, ikinize hiçbir zarar verdi mi? Hiç kimseye herhangi bir çeşit zarar verdi mi? Hayır, vermedi. Aslına bakarsan dört canı vampirlerden kurtarmak için kendi hayatını riske attı. Siz ikiniz onu sürekli etrafta takip edenlerdiniz ve onunla baloya gitmek için olan davetlerinizi de gayet net hatırlıyorum. O yüzden ben sizin yerinizde olsaydım hakkında en ufak bir haberim olmayan şeyler hakkında çenemi kapalı tutardım!"

Damien bunu söyledikten sonra kütüphaneden fırtına gibi çıktı, Madam Pince birinin onun kütüphanesinde böyle bir gürültüye sebep olmasına şok olmuştu, ama çileden çıkmış çocuğun sözlerini duyduktan sonra bu seferliğine onu bilmezden gelmeye karar verdi.

Ginny de öfkesini kontrol etmekte zorlanıyordu. Harry hakkındaki yorumları bilmezden gelmek için cidden zorluyordu kendini ama bazı zamanlar o da öfkesiyle olan savaşını kaybediyordu. Harry Hogwarts'ı terk ettiğinde üzülmemeye çalışmıştı. Kuzguni saçlı çocuk Ginny'nin ondan hoşlandığını gayet iyi bilse de kız Harry'den hiçbir olumlu tepki almamıştı. Yine de, derinlerde bir yerde Harry'nin ona değer verdiğini biliyordu. Onun hayatını iki kez kurtarmıştı ve bazı zamanlar Ginny onu kendine bakarken yakalardı. Ginny'nin onun yönüne baktığı anda Harry başka yöne bakmakta her zaman çok hızlıydı, ama o Harry'nin kendisinden hoşlandığını biliyordu. Sert sözleri Ginny'nin ondan hoşlanmayı bırakmasını sağlamamıştı, tam tersine onun sert dış kabuğunu kırmaya daha kararlı hale getirmişti.

Ginny, Damien'ın iyi bir arkadaşıydı ve bu yüzden kendi kişisel duyguları ile Harry'i kaybetmenin yasını bir kenara koymaya çalıştı. Damien abisini kaybetmişti, şefkate ihtiyacı olan oydu şu anda. Hermione ve Ginny tarafından kızlar yatakhanesinde Harry hakkında konuşulduğu birçok gece geçti. Ginny, Harry'i kaybettiği için birkaç gözyaşı dökerdi ama ikisi asla Ron ve Damien'ın önünde Harry hakkında konuşmazlardı, bu fazla garip olurdu.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Where stories live. Discover now