53. Bölüm - Damien'ın İkilemi

10.8K 659 1.3K
                                    

53. Bölüm – Damien'ın İkilemi

"Tekrarlar mısınız lütfen Mr Potter, sizi anladığımdan pek emin değilim."

Damien iç geçirdi ve ona gözlerini dikip bakan orta yaşlı Seherbaz'a baktı.

"Hangi kısmı?" sordu kabaca. Açıklamasının üzerinden zaten dört kez geçmişti çoktan.

"Bütün hepsini" Seherbaz cevapladı, gözlerini genç çocuğun yüzünden ayırmayarak.

Damien başka bir nefes aldı ve hikâyesini tekrarladı.

"Size daha önce de söylediğim gibi, Ron, Hermione, Ginny ve ben bir parkta yürüyorduk. Bilirsiniz muggle dünyasında. Hepimiz Hermione'nin evinde kalıyorduk ve o yüzden biraz hava almak için dışarı çıkmaya karar verdik. Ama dışarı çıktığımızda köşeye sıkıştırıldık ve Ölüm Yiyenler tarafından yakalandık. Bizi oradan cisimlenmeye zorladılar ve o korkunç ağaçlıklara götürdüler. Bizi nasıl öldüreceklerini ve cesetlerimizi o ağaçlıklarda hayvanlar bulsun diye bırakacaklarını anlatıp duruyordular." Damien durdu ve titrek bir nefes alıyormuş gibi yaptı.

"Harry gelip bizi kurtardığında bize saldırmak üzereydiler. Ama çok fazla Ölüm Yiyen vardı, Harry hepsiyle tek başına dövüşemezdi o yüzden biz de ona yardım etmek zorundaydık. Siz gelip bizi kurtarana kadar elimizden gelenin en iyisini yaptık"

Damien bitirdi ve sandalyesinde sakince oturan Seherbaz'a baktı. Damien'a dikkatle bakıyormuş gibi görünüyordu. Damien başka tarafa bakmayı reddetti. Burada önemli olanın göz teması olduğunu biliyordu. Eğer Damien başka tarafa bakarsa bu Seherbaz'ın Damien'ın yalan söylediğini düşünmesine sebep olabilirdi.

Damien, Ron, Hermione ve Ginny'nin de bu hikâye bağlı kaldıklarını umdu. Kayanın arkasında yaralı bir Ron'la beraber saklanıyorlarken bu hikâyeyi uydurmuşlardı. Birşeyler bulmak için yalnızca birkaç dakikaları olmuştu. Damien, hikâyeyi yuttuğunu umarak Seherbaz'a baktı.

"Benim anlamıyor olduğum şey..." Seherbaz söylemeye başladı ve Damien kalbinin midesine hızlı bir düşüş yaptığını hissetti.

"...neden Ölüm Yiyenler'in sizi bir muggle kasabasına götürüp orada öldürmek isteyecekleri. Ölüm Yiyen saldırılarında pek alışılagelmiş bir şey değil. Sizi öldürmek istiyorlardıysa, neden sizi yakaladıklarında yapmadılar? Muggle dünyasında olduğunuzu söyledin. Sizi orada da öldürebilirlerdi. Sizi birkaç dakika sonra zaten öldürmeyi planlıyorlarken kaçırma derdine girmeleri hiç anlamlı gelmiyor."

Damien gözlerini dikip adama baktı. 'Çeşmeleri açmanın vakti' düşündü kendi kendine.

"Bakın, neden öyle yaptıklarını bilmiyorum. Ben-ben onların...onların düşünme şekillerini açıklayamam. Ben sadece ölmediğime memnunum! Eğer Harry, Harry zamanında gelmemiş olsaydı...bize ne olacağını düşünmeye korkuyorum!" Damien bunu söylerken ela gözlerini yaşlarla doldurdu.

Seherbaz ona boş bir ifadeyle baktı. Önünde oturan duygusal çocuğa karşı hiçbir tepki göstermeden. Damien gözlerini ovuşturdu ve gözyaşlarından utanmış gibi yaptı.

"Üzgünüm, sadece...ben bütün bunlardan cidden sarsıldım. Sadece eve gidip uyumak istiyorum"

Seherbaz bununla yumuşamış göründü. Ayağa kalktı ve onun için bir bardak su yarattı.

"Sadece rahatla. Birkaç dakikaya ihtiyacım var. Hemen döneceğim"

Damien başını salladı ve suyu aldı. Seherbazın odadan çıkmasını izledi. Damien, onu izleyen insanların yüzünü görmesini istemeyerek yüzünü kollarına sakladı. Odanın gözlendiğini biliyordu. Sirius ona birkaç defa sorgu odalarının izlenebildiğini söylemişti. Kalbi babasının onu şu an izliyor olduğu düşüncesiyle göğsüne delice vurdu. Herkesin hikâyelerine inandıklarını umdu. Mr ve Mrs Granger sorgunun içine girmedikleri sürece, bir sorun çıkmazdı.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon