58. Bölüm - Godric's Hollow

11.7K 670 516
                                    

58. Bölüm – Godric's Hollow

Harry kendisini Godric's Hollow'un dışında, annesi, babası ve Damien ile çevrili halde duruyor buldu. Kalbi göğsünde acı verir şekilde çarpıyordu ve belli belirsiz midesi bulanıyordu. Annesinin elini kendisininkine geçirdiğini hissetti. Ona baktı ve gergince gülümsedi.

"Eve hoş geldin, Harry" dedi James yumuşakça, kapıyı açıp onları evin içine yönlendirirken.

Harry eşikten geçti ve hemen oturma odasına yönlendirildi. Bu sefer dışında iki defa daha Godric's Hollow'da bulunmuştu. Ama iki seferde de, Harry yalnızca belli bir sebepten dolayı orada olduğunu biliyordu, ya Layhoo Jisteen'i Damien'a vermek için ya da asasını bulmak için. O seferlerde kalmayacağının farkındaydı. Ama şimdi kalmak için burada olduğunu biliyordu ve bu yer onun evi olacaktı. Harry bunun hakkında nasıl hissettiğini pek de bilmiyordu. Oturma odasına girerken kendini hazırladı.

İlk izlenimi bütün evin çok yaşanmış bir görüntüsü olduğuydu. Fazla düzenli değildi ama dağınık da değildi. Aydınlık dekore edilmiş bir odaya yürüdü ve odanın onun hatırladığından farklı olduğunu fark etti. Ferah odanın çevresine baktı ve kalbinin birazcık sakinleştiğini hissetti. James ve Lily dışarı cüppelerini çıkarırlarken sessizce odayı gözlemledi. Damien tepkisini görmek için Harry'i yakından izliyordu.

Harry şömine rafına yayılmış fotoğraflara baktı. Yürüdü ve bir darbeyle, kendi fotoğrafını gördü, kıkırdayan ve karyolasından çıkmaya çalışan bir bebek. Damien'ın da benzer fotoğraflarını görürken gülümsedi. Damien'ın bir fotoğrafı vardı, Hogwarts'daki ilk günü olmalıydı. Gönülsüzce, ağlamaklı bir Lily tarafından sarılınıp öpülüyordu.

Harry sonraki birkaç dakikayı sessizce odanın çevresine bakarak geçirdi. Düşüncelerinden Lily tarafından çıkarıldı.

"Harry, odanı görmek ister misin?" sordu yumuşakça. Lily Harry'i odasına götürürken Damien'a olduğu yerde kalması söylenmişti.

Harry üst kata Lily tarafından yönlendirildi. Sahanlığa ulaştığında odasına doğru yürürken tavanarasına çıkan küçük merdivenlere garip bir bakış attı. Ufak bir çocuğun ağlamalarını neredeyse duyabiliyordu. Gözlerini kapattı ve hatıraları uzaklaştırmaya çalıştı. 'Burada olmadı. Bunu yapmayı bırak.' dedi kendisine kızgınlıkla.

Lily onu eski misafir odasına yönlendirdi. Oda çok büyük değildi, ama Damien'ınkinden büyüktü. Dört direkli bir yatağı vardı ve geniş dört kapılı bir gardırobu. Ufak bir masa pencereye bakıyordu. Harry oda hakkında yorum yapmadı. Lily'nin dikkatle onu izlediğini fark etti. Odanın içine yürüdü ve yatağın üzerine oturdu.

"Ee...her şey...her şey iyi mi?" Lily sordu.

Harry ne demesi gerektiğini pek de bilmiyordu. Gerçekten de yorum yapılacak hiçbir şey yoktu.

"Evet" demeyi becerdi bir iki saniye sonra.

Lily biliyordu ki Harry'e oda gerçekten küçük görünüyordu. Voldemort'la birlikteyken Harry'nin sahip olduğu odayı unutmamıştı. Ama yapabileceği hiçbir şey yoktu. Harry'e verebilecekleri tek oda buydu.

"Biraz dinlenmek ister misin, akşam yemeğinden önce?" Lily sordu. Hala o korkunç yakalanışından ve Voldemort'tan gelen saldırıdan iyileştiğini biliyordu.

"Evet, tamam" Harry cevapladı.

Burada olmaktan oldukça rahatsız hissediyordu. Godric's Hollow'da yaşamanın zor olacağını düşünmüştü, ama bu yalnızca dayanılmazdı. Gerçekten de kendine ait zamana ihtiyacı vardı, düşüncelerini bir düzene koyması gerekiyordu.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang