59. Bölüm - Yerleşme

13.7K 685 1.8K
                                    

Bölüm notu:

Bir yandan huzur dolu ve güzel şeyler olurken, diğer yandan sorunlar da hiç eksik olmuyor. Bu çocuğun kaderi mi yoksa bu yalnızca 'hayat' mı bilmiyorum...

Bölümü beğenmeniz dileğiyle, iyi okumalar!

59. Bölüm - Yerleşme

James arabayı yolda bir noktada durdurdu. Dışarı çıktı ve heyecanla Harry ile Damien arabadan dışarı tırmanırken izledi. Lily'le hızlı bir bakış paylaştı ve gülümsemesini saklamayı becerdi.

"Bu ne kadar sürecek? Ben açlıktan ölüyorum" Damien homurdandı, babasına yürürken.

"Sadece iş için bir şey almam gerekiyor. Sonra gidip yemek yiyebiliriz." dedi James ailesini ön kapıya yönlendirirken.

Harry ve Damien sessizlik içerisinde önlerindeki güzel evi gözleyerek takip ettiler. Muhteşemdi. Beyaza boyanmıştı ve çevresinde dönümlerce arazi vardı. Kapıya yaklaştıklarında James defa tıklattı. Kimse cevaplamadığında, dikkatlice kapıyı açmayı denedi. Kapı açıldı ve James içeri yürüdü, peşinden de Lily.

Harry başkasının evine öylece içeri girmenin garip olduğunu düşündü ama bir şey söylemedi. Babasının neden bir restoranda yemeğe giderken hepsinin birden bu kişiyi ziyaret etmesinde ısrar ettiğini merak ediyordu. Harry bu kadar çabuk halkın içine çıkmaktan çok emin değildi. Bilerek Gelecek Postası ve diğer bütün haberleri okumaktan kaçınmıştı, duruşmasından başka bir şeyle dolu olmadıklarından emindi. Başka insanların duruşma hakkında ne düşündüklerini okumak istemiyordu. Daha az umurunda olamazdı. Ama diğerlerinin ona nasıl tepki vereceklerini ve daha da önemlisi ailesine nasıl muamele edeceklerini düşünmekten rahatsız oluyordu. Bir restoranda oturmalarına izin verilir miydi bile? Ama Harry şimdi iki haftadır Godric's Hollow'da tıkılıp kalmıştı. Tek sığınağı arka bahçesiydi, o yüzden birkaç saatliğine bile olsa Godric's Hollow'dan uzaklaştığına memnundu. James birinin evine hızlıca uğraması gerektiğini söylediğinde hepsi arabadaydılar. Sadece bir şeyin dosyasını almak için bir dakikalığına. Harry memnuniyetle arabada kalırdı ama içeri gelip merhaba demesi gerektiği söylenmişti.

Harry muhteşem evin içine girdi ve sessizce eve hayran kaldı. Çok modern dekore edilmişti ve oldukça sıcak bir hissi vardı. İçeri, Harry'nin oturma odası varsaydığı yere yürüdüler ve burada yaşayan kişiye dair herhangi bir iz aradılar.

"Vay canına, bu yer gerçekten de harika! Kim yaşıyor burada, baba?" diye sordu Damien etrafındaki pahalı mobilyaları gözlemlerken.

James Damien'la yüzleşmek için döndü ve konuşmadan önce Lily'nin elini tuttu.

"Biz yaşıyoruz"

Harry ve Damien odaya göz gezdirmeyi bırakarak anne babalarına bakakaldılar. James'in yüzünde devasa bir sırıtma oluştu ki Lily'nin sırıtışıyla mükemmelen uyumluydu.

"Sürpriz!" iki ebeveyn bağırdı gülerek.

Harry ve Damien onlara bakmaya devam ettiler, hiçbir şey söyleyemeyerek.

"Bunun size bir şok olarak gelebileceğine biliyoruz, ama babanız ve ben bir süredir düşünüyoruz ve daha büyük bir yere ihtiyacımız olduğuna karar verdik. Değişen zamanlarla birlikte yaşam stilimizi de değiştirmek zorunda olduğumuzu düşündük" dedi Lily hala yüzüne yapışık bir gülümsemeyle.

Damien odada, ağzı şokla açık halde duruyordu. Harry öte yandan, Lily'nin söylediği şeyle birazcık kaskatı kesilmiş görünüyordu. 'Değişen zamanlar' Harry onun ne demeye çalıştığını biliyordu. O, Harry, hayatlarına geri gelmişti ve bu ev değişikliği onun yüzündendi. Onları Godric's Hollow'dan ayrılmaya zorlamaktan o sorumluydu. James açıklamaya çalışırken sessizce durdu.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin