51. Bölüm - Son Hortkuluk

10.9K 660 1.1K
                                    

51. Bölüm – Son Hortkuluk

Beş genç son görevleri için birlikte sabahın erken saatlerinde yola çıktılar. Varış yerlerine ne kadar çabuk ulaşırlarsa herkes için o kadar iyiydi. Damien, Ron ve Ginny anne babalarını nereye gittiklerine dair ikna etmek konusunda hiç sorun yaşamamışlardı. Öyle görünüyordu ki Yoldaşlık'ın kendine ait bazı problemleri vardı ve ebeveynleri çocuklarının ayakaltından çekilmelerinden ancak çok mutluydular. Granger'ların onlara göz kulak olacağına emindiler. Hermione'nin ebeveynleri Hermione'ye birkaç günlüğüne bir büyücünün evinde kalmasına izin vermek konusunda çok daha gönülsüzdüler. Bir süredir evlerine getirilen Gelecek Postası'nı okuyorlardı ve giderek o da o dünyanın bir parçası olduğundan kızlarının güvenliği hakkında daha fazla endişeleniyorlardı.

Hermione sonunda anne babasını onun 'Potterlar'a' gitmesi için ikna etmeyi onlara Mr Potter'ın bir Seherbaz olduğuna ve onun evinin olabilecek en güvenli yer olduğuna dair güvence vererek başardı. Ayrıca cep telefonunu yanına aldı ve onları her gün aramaya söz verdi.

Yani, her şeyin hazır olmasıyla beraber, beş genç tren istasyonuna yöneldiler. Voldemort'un büyüdüğü yetimhanenin olduğu belli bir küçük kasabaya ulaşmak için muggle trenini yakalamaları gerekiyordu. Harry mağaranın çevre alanda olduğunu biliyordu. Bütün bagajları küçültülmüş ve ceplerine yerleştirilmişti. Tren yolcukları boyunca kimse konuşmadı. Kasabaya cisimlenebilirlerdi ama bir tek Harry kesin konumu biliyordu. Tekrar, Harry gençleri onla gelmekten vazgeçirmeye çalıştı.

"Bu yolculuk hepimiz beraber ancak daha zor olacak. Ben tek başıma gidersem çok daha kolay ve çabuk olacaktır" demişti Harry dört genç ayrılmaya hazırlanırken.

"Sana çoktan söyledik, Harry. Hepimiz seninle geliyoruz. Eğer bizi yanında götürmezsen, biz kendimiz bir yolunu buluruz. Ve bir Hortkuluğu aramak için son defa ayrıldığımızda ne olduğunu hatırlıyorsun." dedi Ginny herkes anlamlı bir şekilde Ron'a bakmak için dönerken.

Ginny elbette Ron'un Altın Tüy Kalem'le verdiği falsodan bahsediyordu. Onun telaşı yüzünden, hepsi hayatlarını kaybetmiş olabilirdi.

Harry Ron'un kırmızı yüzüne baktı ve ifadesine kahkaha atmamak için kendini tuttu. Kardeşine pis pis sırıtan Ginny'e bakmak için döndü. Hepsinin hafızalarını 'obliviate' edeceği ki hiçbiri Hortkulukları hatırlayamasın ve onları burada bırakacağı hakkında şaka yapmayı düşündü, ama bunu asla onlara yapamazdı. Onun yerine Harry omuzlarını silkti ve onları Yolculuk Hanı'ndan dışarı yönlendirdi. Belki onların yanında geliyor olması kullanışlı olabilirdi. Hayatında ilk defa, Harry dört gencin eşlik edişine aldırış etmedi. Trene binerlerken fark etti ki onlarla o kadar uzun süredir düzenli bir temas halinde kalmıştı ki onların yanında neredeyse rahat hissediyordu. Özellikle bir tanesi, onu neredeyse onunla gelmelerine katıldığına memnun ediyordu. Hermione'nin yanına otururken tekrar kızıl saçlı kıza baktı. Harry sonunda yüzünde bir gülümseme belirmesine izin verdi, tekrar saklamadan önce.

Yoldaşlık kaos içindeydi. Beş yok edilen Hortkuluktan haberdar olalı şimdi üç gün olmuştu. Elbette daha ilk Hortkuluğun yok edilişi herkes tarafından biliniyordu, bütün Yoldaşlık Harry'nin onu havaya uçuruşuna dair Snape'in hatırasını izlemişti. Ama dünyadan kaybolan diğer Hortkuluklar bir gizemdi. Bakan ilk başta çalınan bu güçlü, yeri doldurulamaz nesnelerin aslında Voldemort'a ait olan Hortkuluklar olduğu fikrini başından savmıştı.

Her zamanki gibi, Bakan elindeki problemden çok şöhreti için endişeliydi. Eğer Büyücülük dünyası Voldemort'un Hortkuluklar yaptığını ve bu nesnelerin öylesi sihirsel öneme sahip olduklarını öğrenecek olursa, o zaman kesinlikle makamından atılırdı.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Where stories live. Discover now