15. Bölüm - Kardeşlerin İlk Karşılaşması

13.2K 827 1.2K
                                    

15. Bölüm- Kardeşlerin İlk Karşılaşması

Mrs. Weasley yemeğin hazır olduğunu haber vermek için ikinci kata çıktı. Odadaki altı çocuk hala derin bir konuşmanın içerisindeydi. Çabucak alt kata yöneldiler. Hepsi de gizemli 'Potter'ın içeride olup olmadığını merak ederek önünden geçerken ilk kattaki ikinci odaya baktılar.

Damien orada olmadığını umuyordu. Gerçekten de bu yeni aile üyesinin akşam yemeğinde herkese tanıtılacağını ümit etmekteydi. Daha önce Yoldaşlık toplantısı olduğundan anne babasının onu daha önce tanıtamadıklarına kendini ikna etmişti. Elbette bu Harry denilen kişi akşam yemeği için ailesine katılacaktı. Ancak odaya girdiğinde hayal kırıklığına uğradı. Anne babasından başka Sirius, Remus ve Mr. Weasley dışında kimse yoktu. Damien ve Ron'un arasında karanlık bir bakış geçti. İki çocuk da sessizce yukarıya saklanmış çocuk hakkında ebeveynlerini sıkıştırmaya karar verdi.

Damien, babasının karşısına oturdu. Babasının birdenbire daha yaşlı görünen yorgun yüzüne iyice baktı. James, Sirius'la derin bir konuşma içerisindeydi ve Damien birkaç kere 'Hogwarts' lafının geçtiğini duyduğuna yemin edebilirdi.

James ve Lily birbirleriyle gergince bakıştılar. Her ikisi de Harry için endişeliydi. James Hogwarts'a Harry'nin gözetmeni olarak gelecekti. Harry'nin gayet sesli ve agresif bir şekilde duygularını belirttiği bir anlaşmaya göre James'in gözleri her daim Harry'nin üstünde olacaktı. Harry ancak başında şiddetli bir acı hissettiğinde, James ve Dumbledore'a hakaretler savurmayı  bırakmıştı. Alnını kavrayarak apaçık bir acı içinde bağırmıştı. Ancak kimse ona yardım edemeden önce Harry kalkarak odasına doğru sendelemiş, kimsenin yardımını kabul etmemişti.

Damien gözlerini endişeli görünen anne babasından ayırdı, Weasley çocuklarının ve Hermione'nin şevkle yediğini gördü ama kendi iştahının kaçtığını hissetti. Anne babasıyla özel olarak konuşmaya karar vermişti ama anın etkisiyle şu andan daha iyi bir zaman olmadığına karar verdi.

"Baba"

"Evet Damy?"

Damien hızla atan kalbini yatıştırmak için nefes aldı.

"Harry Potter kim?"

Masa tamamen sessizliğe gömüldü. Masada çok kişi oturduğundan bu ürkütücüydü. Herkes yemeği durdurdu ve James'e ya da Damien'a bakıyordu.

James, Damien'ın sorusu karşısında kalakaldı. Sesini sonunda tekrar bulabildiğinde sordu.

"Ne?"

"Harry Potter'ın kim olduğunu sordum."

Damien neden bütün yetişkinlerin ona ciddiyetle baktığını anlayamadı.

"Sen nasıl...o ismi nereden öğrendin?"

Damien giderek daha fazla rahatsız oluyordu. Basit bir soru sormuştu, ve basit bir cevap almak yerine, babası sanki Damien asla söylenmemesi gereken yasak bir kelimeyi dile getirmiş gibi davranıyordu. Damien cübbesinin içine uzanıp Black Malikanesi'nın haritası olan eski parşömeni çıkarırken gözlerini babasından ayırmadı.

"Üzerinde senin ismin olan küçük bir noktanın yanındaki diğer küçük noktada gördüm." dedi hafiften alayla.

Damien babasının da annesinin de ezilip büzülen Sirius'a ölümcül bir bakış attıklarını gördü. Sirius bakışlardan kaçarak gözlerini yalnızca tabağına dikti . Damien'a verdiği o haritanın bir gün başını belaya sokacağını biliyordu.

"Kim olduğunu bilmek istiyorum. Neden yukarıda ve neden onun hakkında hiçbir şeyden bahsetmediniz?" diye sordu Damien bir kez daha.

Damien, anne ve babasının birbirlerine üzgün ifadelerle baktığını gördü.

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin