32. Bölüm - Damien'ın Hediyesi

13.2K 696 1.3K
                                    

32.Bölüm - Damien'ın Hediyesi

Hogwarts Ekspresi, tam beş saat sonra Hogsmeade istasyonuna varmayı başarabildi. Öğrencilerin birçoğu Hogwarts'ın emniyetinde olmaktan mutluyken diğerleri anne babalarına gelip onları almaları için baykuş göndermek istiyorlardı. Eve götürülen tek öğrenci Damien'dı. Fiziksel olarak yaralı değildi ama gerçekleşen saldırı neredeyse onu öldürdüğü için duygusal olarak tükenmişti. İlk önce Harry Damien'ı o şekilde ileri attığında, Damien anlatılamaz derecede şoka uğramıştı. Ancak Ölüm Yiyen'in cezalandırılışını gördüğünde ve arkadaşının görgü tanıklığından sonra, anladı ki Harry'nin aslında hayatını kurtarmıştı, yine.

Hogwarts Ekspresi'nde olan on iki Seherbaz'dan yalnızca beşi hayatta kalmıştı. O beşinden, ikisi ağır yaralıydı. Moody koma türünde bir durumdaydı ve Sirius da kırık kemiklerinden ve diğer yaralarından iyileşiyordu. Saldırıdan yalnızca üç Seherbaz yürüyerek uzaklaşabilmişti.
James, Ölüm Yiyenler'in Hogwarts Ekspresi'ne saldırdığına inanamıyordu. Saldırının yalnızca Seherbazlar üzerinde olduğu açıklık kazanmıştı ama büyücülük dünyası haberler karşısında kaos içindeydi. Çok fazla çocuğun hayatı riske atıldığından dolayı herkes Bakanlık'a yükleniyordu. Bakan Fudge daha da bunalıma girmiş gibi görünüyordu ve olay hakkında hiçbir yorumda bulunmuyordu. Bakanlık yedi Seherbazını kaybetmişti ve bunun hepsi Dumbledore'un suçuydu. Karanlık Prens'e başka bir şans vermek için ısrar eden Dumbledore'du ama bakın o çocuk ne yapmıştı! Bir Ölüm Yiyen ordusunu dosdoğru öğrencilerle dolu bir trene yönlendirmişti. Fudge, Dumbledore'la sonra ilgilenecekti. Sihir Bakan'ı olarak başarısızlığa uğrayan statüsünü kurtarmak için bir şey yapmak zorundaydı!

xxx

Hogwarts Ekspresi'ne düzenlenen saldırı bir başarı olmamıştı. Lord Voldemort hiç de mutlu değildi. O, Harry'nin bütün Seherbazları temizlemesini beklemişti. Bakanlık yedi adam kaybetmişti, Lord Voldemort yalnızca iki tane kaybetmişti. Ancak o ikisinden birinin Harry tarafından öldürülmüş olması biraz rahatsızlık vericiydi.

Lord Voldemort bu konuda Harry'i sorgulamak için bir sonraki güne kadar bekledi. Harry, Karanlık Lord'un özel odasında rahatça oturduğunda, Lord Voldemort neden Harrison isimli Ölüm Yiyen'i öldürdüğünü sordu.

"Doğrudan bir emre itaatsizlik etti" Harry cevapladı soğukkanlılıkla.

"O emir neydi Harry?" Lord Voldemort sordu karşılığında. Büyün olay ona Malfoy tarafından rapor edilmişti, ama Lord Voldemort olayı Harry'nin kendi ağzından duymak istiyordu.

Harry sorular karşısında endişelenmemiş göründü, ama Lord Voldemortçocuğun modundaki ince değişimi fark etti. Bu konuşmanın başında nispeten rahattı ve şimdi rahatsız olmaya başlıyordu.

"Bir öğrenciye öldüren lanetle saldırdı" Harry cevapladı.

Lord Voldemort kan kırmızı gözleriyle Harry'i gözlemledi.

"Bu senin saldırının gerçek sebebi mi?"

Lord Voldemort oğlunun soruya karşı olan apaçık rahatsızlığını fark etmeye başlıyordu. Harry rahat görünmek için çok uğraşıyordu ama bu konuşmanın gittiği yönden hoşlanmadığı açıktı.

"Fark eder mi? Harrison benden gelen doğrudan bir emre itaatsizlik etti. Bütün Ölüm Yiyenleri eğer herhangi bir öğrenciyi öldürecek olurlarsa onları öldüreceğimi söyleyerek uyardım. Harrison beni dinlemedi ve bu yüzden sonuçlarını da ödedi."

Lord Voldemort bir sonraki sorusunu sorarken gözlerini Harry'de tuttu.

"Bu Harrison'ın saldırdığı öğrenci, o öldü mü?"

İçimdeki Karanlık / The Darkness Within (1.cilt)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora