Bonusová kapitola - Slova nabitá Magickou mocí a Práva

444 23 6
                                    


V mé povídce se mnohokrát setkáte s významem slov nabitých Magickou mocí, slova, která sama o sobě jsou ničím a pokud nestojí na začátku věty, píší se obyčejně s malým písmenkem, já je mám však zapsáno jako slova s velkým počátečním písmenem, značí to jejich sílu, kterou jim propůjčila Magie, která tu byla první a ze které vše vzešlo. Značí i Práva, která díky této síle vznikla a jsou ctěná.

Magie - Přírodní síla proudící ve všem živém i neživém v Království, určující její podstatu a využití.

Království - území získané při dělení zemí a spravované Králem z původního rodu.

Král - Ten, jenž byl uznán za králem Království, ať po právu nebo Sám jmenovanný, jemu je oddaná koruna a patří mu moc rozhodovat nad Královstvím. 

Právo Nástupců - právo, které dává svému nositeli možnost stát se Králem, je neměnné a pochází z rodové Linii z původního rodu, vzniklo po vyřčení slov Elenyi, padlé hvězdy, když se ona sama, ze svého rozhodnutí vzdala nástupnické linie a svými slovy tak dala možnost v nástupu na trůn svému bratrovi, který byl pokračovatel linie původního rodu.

Životní energie - energie, která pohání život a dává mu jeho sílu, bez ní není možné život v těle udržet. Ze zákonu o udržení energie se po smrti svého nositele vrací zpět k přírodě nebo se uchytává na nejbližšího možného nositele. Proto je možné ji předávat a využívat, což se velmi dobře naučili elfové a díky tomuto umění mají dlouhé životy. Je možné správné využití Životní energie naučit i obyčejného člověka a tím mu prodloužit život (stává se tak většinou ve svazku člověka s elfem, který je jeho mentorem a učitelem ve využití Životní energie)

Právo na život - vychází z úcty k Životní energii, není v moci žádného tvora, aby bral život jinému jen za cílem čerpání Životní energie.

Osud - předurčené události, které si má daný člověk prožít, je však jen na něm, kdy se ke svému cíli dostane a jak jej využije ve svém životě, zda bude následovat Stopy Osudu nebo se vydá vlastní cestou.

Stopy Osudu - série událostí, které vedou člověka (elfa či jinou bytost) za jeho cílem prožití Osudu, mohou se vytratit poté, co je daný člověk dostatečně poučen o svém cíli.

Určení - výjev, který zjeví Osud, dříve než se tak stane

Předurčení - ten, nebo co dopomůže k tomu, aby se Určení vyplnilo.

Právo starších zbraní - Starší zbraně byly vykovány pro Válku s obry, elfové a nejlepší lidští kováři ukuli zbraně s Magii. Držitel takovéto zbraně má možnost vyzvat svého protivníka Právem starších zbraní.  A ten, koho vyzve, nesmí odmítnout. Síla Práva tonepřipustí. Jen jednou jedinkrát byl takový souboj odmítnut a mělo to příšernénásledky. 

Vyzvání - Je výsadou Králu, Nástupců či nositelů starších zbraní. Tento souboj je rozhodující a stojí nad všemi válkami a neshody, nikdo se jej nesmí pokoušet překazit, sám by za to zaplatil svojí krví, po které Vyzvání baží.  Vyzvání však své účastníky předem odsuzuje smrti, protože podle dávných tradic Původních obyvatel nepřežije ani jeden z původních vyzyvatelů. Jedině, jak se tomuto vyhnout je zpečetit svůj Osud svazkem manželským. 

Pokud ještě narazíte na jakékoliv Slovo s Magickou mocí, napište komentář a já jeho znění vysvětlím (Je mi jasné, že jsem na nějaké v příběhu zapomněla :D)

Vaše Jey

Právo NástupcůWhere stories live. Discover now