BÖLÜM 12 ∞♦ Ben Senim Kraliçe ♦∞

5.3K 321 16
                                    

|Bölüm 12: "Ben Senim Kraliçe"🌕

🔥🔥🔥

Çığlığım karanlığıma mahsur, kulaklarımı ok gibi delmekte.

🔥🔥🔥

Kral ile konuşma sonucunda bize müsaade verilmiş ve akşam yemeğinde kararımızı sorgulayacağını söylemişti. Bize yan yana olan iki oda ayarlamıştı. Ama Marcus beni tek bırakmayıp yanımda durmuştu.

Odamıza çekildikten sonra sessizlik aramızda oluşmuş, birkaç dakika kendi kararımızı sonuçlandırmıştık. Marcus, pencerenin önündeki çift koltukta otururken ben yatak başlığına dayamış başımla Marcus'a bakıyordum. Benim kararım gitmekten yanaydı, Marcus'un bunun zıttını düşündüğünden emindim.

Odamda bir yatak, büyük iki kapılı dolap ve iki koltuk bulunuyordu. Beyaz renkli duvarlar aramızdaki sessizliği bozma yemini gibi geliyordu.

Nefesimi sesli bir şekilde verdikten sonra Marcus bana baktı. "İstemiyorsun," dedim. Başını sallayıp yaslı olan sırtını dikleştirdi.

"Orası kötü bir yer Eliana. Gidersek çıkmamız zor olacaktır çünkü kalkan bunu zorlaştırır. Ayrıca oradakiler burayla iletişimi bozdular. Biz kaleye girsek bile çıkmamız için bir büyücü, büyücünün de kısa bir zaman diliminde o kalkanı kaldırması gerekir. Yoksa orada mahsur kalırız." dediğinde bunun benim için sorun olmayacağını hissettim. Kalkanı kaldırabilirdim. Ama Marcus olmadan yapamazdım.

"Orada kimler var?"

"Düelloyu kazanmıştık ve kaybedenin neden yuhlandığını bana sormuştun." dediğinde hatırlamam için süre vermişti. Başımı salladım.

"Kızıl Kale'ye giderek hizmetçi veya asker haline geliyorlar. Dövüş ya da düello orada asla yapılmaz. Hizmetçi olup krala hizmet için gönderilirsin ya da bir asker olup savaşırsın. Büyücü sayesinde oraya kalkan yapıldı." Nefesini verdi. "Ayrıca kalede büyücüler, askerlerden ve himetçilerden ayrı bir şekilde yetişiyor."

"Kalkan olduğunu söylüyorsun. Nasıl içeri girebilirler?" dedim anlamayarak.

"Tek yönlü kalkan. Girebilirsin ama çıkamazsın."

"Kral neden oraya giremiyor? Hizmetçiler ve askerler oradan çıkıyor sonuçta. Kendisi hançeri alamaz mı?"

Başını sağa sola salladı. "Büyücü, kalesini oluştururken diyar krallarından izin istedi. Buranın bir büyücülük için kullanılması istenmişti ama krallar buna karşı çıktı. Büyücü ise toplantı yapılmasını sağladı. Günün sonunda sözleşme yaptılar. Krallar güvenli hizmetçi ve sadakatli askerler istedi. Büyücü ise öğrenci. Bunun sonunda büyü gücü olanlar büyü dersi alırken, olmayanlar güvenli bir hizmetçi veya asker haline gelip krala sunulması kararlaştırıldı. Yani kalenin yarısı büyücü öğrencilerle donanırken diğer yarısı hizmetçi ve asker oldu. Ama büyücü bir şart koydu. Oraya krallar giremeyecekti. Sadece kendisi girip çıkacaktı."

Ortak bir çözüm bulmalarına sevinmiştim. Ama büyücünün bu isteği sebepsizce miydi?

"Krallar bu şarta ne dediler?"

Thita - Yakut HançerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin