BÖLÜM 28 ∞♦ Acı Gerçek ♦∞

3.5K 205 43
                                    

Yeni bölümünüzle karşısınızdayım. Eliana'nın gördüğü rüya gerçek mi oluyor ne? Bu kadar uzun yazacağımı tahmin edebiliyordum. Hem sizin için yarıda bırakmak istemedim. Aslında biraz öyle oldu ama olsun. Sizi bölümle bırakıyorum.

Bölüm 28: "Acı Gerçek"

🔥

Ben haykırışın soyut örneği olan ruhların acısının yırtık örtüsü... Babamın gözlerinde oluşan nefesimin buğusu...❞

🔥

Temizlendiğimi belli eden sabun kokusunu tekrar içime çektim. Çok güzel kokuyordu. Yemek bile yemiştim. Katherine bana kendi elbiselerinden kırmızı renkli, dantellerle süslenmiş, dirseğime kadar yırtmaçlı ve belimden ayak bileğime kadar siyah benekli eteğe sahip olanı vermişti.

Çıktığımdan beri yatakta oturuyordum. Kırmızı havayı izleyip bugün kaçıncı gün diye düşünüp duruyordum. Ormandaki arkadaşlarımdan çok uzak kalmış mıyımdır?

Swinyer'ı da özlemiştim. Kürkünü parmak aralarımda hissetmek, gözlerindeki vahşiliğini görmek ve kükremesini tüm derin kuyularımda çınlatmasını istiyordum.

Çok şey istiyordum ama gerçekleşmeyecek gibi geliyordu.

Katherine odadaki masalardan Dryden'ın istediği büyüleri araştırıyordu. Pelerinleri, Marcus'dan istemişti. Kitaplar önünde açık dururken üzerime aniden bir tane fırlattı.

"Boş boş kızıl havayı izleyeceğine ejderhanın lanetini kaldırmaya yarayacak büyülere bak." dedi omzunun üzerinden.

Yere düşen kitabı elime alırken gözlerimi devirdim. Kitabın kapağına baktığımda eski çağlardan kalan önemli bir kitap olduğunu anladım. Gözlerimi büyüterek elimle tozunu sildim.

"Bunun kaç yüzyıl olduğunu biliyor musun? Ne kadar önemli bir kitap bu! Yere nasıl atarsın?"

"Tutabilseydin düşmezdi." diyerek bana döndü. "Okuyabilirsin değil mi?'

"Evet," dedim mırıldanarak. "Buraya nasıl geldi acaba?"

"Calep sayesinde olabilir." diyerek omuz silkti. "Nereden geldiyse geldi, sen büyülere bak."

Keegan, eski kitaplardan hep büyüler öğretirdi. Çoğu büyüleri de bu kitaptan öğrenmiştim. Calep'in tek çaldığı şey hançerler değildi anlaşılan.

Kitabı merak ederek ilk sayfasından okumaya başladım. Birçok bilmediğim büyüleri okurken oldukça şaşırıyordum. Doğru söyleme büyüsü bile vardı. Lidere bu büyüyü uygulayıp sorularımı sorabilirdim.

Bunu bana nasıl öğretmezsin baba!

Kapı çalıp açıldığı an tekrar kapanmıştı. Gözlerimi Katherine'ye çevirdiğimde iki parmağını kapıya doğru uzatmıştı. Kaşları çatıkken gözlerini devirmişti.

"Bu huyunun hâlâ devam ettiğine inanamıyorum." diyerek kapıyı tekrar bir el hareketiyle açtı.

Marcus, avuç içini burnuna bastırıyordu. Göz kapakları gözlerini göremeyecek kadar kısıkdı. Diğer kolunun altında pelerinlerini tutarak nereye gittiğini tahmin etmeden yanıma doğru geliyordu. Tek gözünü açıp sinirli bakışıyla ilk önce kardeşine baktı. Bana döndüğünde o bakış yoktu.

Thita - Yakut HançerWhere stories live. Discover now