BÖLÜM 38 ∞♦ Oda Cezası ♦∞

1.8K 149 81
                                    

Selam😊

Kafalarınız baya bir karışık ? Toparlamaya çalışırken yeni şeyler geliyor aklıma. İyice dağılıyorum. Bence toparlanmanın zamanı. Bazı soruların da cevabı gelmeli. Umarım cevaplar alınır.

Bölüm 38 "Oda Cezası" 🏡

🔥

Unutmayacağın tek şey güçlü olduğundur.

🔥

(1 Gün Sonra)

Marcus Morgan;

Büyücülerin hep yalan olduklarını düşünür, hayatın gerçeklerinden uzaklaştırdığına inanırdı. Büyüler onun için gereksiz ve oyuncak haline dönerken bilge olan annesinin de büyücü olduğuna inanmıştı. Ama aslında bilgelik büyücü demek değildi, büyünün kendisiydi.

Bilgeler, büyü demektir. Onların içinde büyü yaşadığı için büyücüler vardı. Bilgeler hayatta olmazlarsa büyücüler normal insan haline dönerdi. Bilgelerin öldürülmesi, işkence edilmesi, mağdur edilmesi ve onlara daha kötü nicelerini yaparlarsa kim olursa olsun cezası idamdı. Hem krallığını yönetmeye çalışıyorlardı -bir kral veya kraliçe olmasalar da- hem de büyünün kendileri oluyor, büyücülere besin kaynağı sağlıyorlardı.

Bilgeler de şu özellik vardı. Büyüyü taşıyorlardı ama büyü yapamıyorlardı. Kaynağın kendileriydi ama olmuyordu. Büyü sözlerini, nesnelerini, bitkilerini bilirlerdi. Çaresizliklere çare üretirlerdi. Bilgeler bu yüzden güçlüydü; büyü kaynağı, danışman ve dokunulmazdı.

Bilgeler kan bağıyla geçilmiyordu. Yemin ya da kurban gerekmiyordu. Büyü yaşadıkça bilgeyi kendi seçiyordu. Kaynak, insanın bedenine giriyor, onu bilge yapıyordu. Kan bağıyla görüldüğü olmuştur lakin bu nadir olaylardan biriydi.

Annesi bir kaynak olduğundan tehlikeye her zaman açıktı. Ama bunlara karşı bir aile kurmuştu. Krallığı yönetilmesine yardımcı olmuştu. Evlerine gelen krallık askerleri, "Anneniz vebadan öldü." dediklerinde çocukları da bunun birgün olacaklarını biliyordu. Babaları kayıptı. Kendileri ise annesinin cenazesine gitmek istemişlerdi. Çok mu şey istemişlerdi?

Gelmeleri yasaklandı. Kimse bilgenin öldüğünü bilmedi. Çünkü isyan başlamıştı. İsyanda bilge öldüğü duyulursa insanlarda çareyi kral ve kraliçeden alacaktı. Peki onlar kimden alacaktı? Tabiki kendileri umuttu ama onlara umut sağlayan yegane bilgeleri yoktu. Marcus, kardeşini de alıp kaçtığında geriye dönüp bakmadı. Gelecek artık orada değildi.

Ağlayarak yas içinde uzaklaştılar. Mythan'a sığındılar. Marcus girdiği işlerde para kazanıp kardeşine getiriyordu. Annelerinden haber alamadılar. İsyandan dolayı alacakları bilgiler sınırlıydı. Neden kimse bilge öldüğü için bağırmıyor ya da konuşmuyordu? Mythan, isyan için pek bir şey yapmamıştı. Oradan kurtulanları almıştı, yardım götürmemişti. Ülkesine savaş gelsin istemiyordu. Komik. Saygılı olmayı fazla abartmışlardı.

Cesedini veya mezarını göremeyen kardeşler, kendilerine tutunmuştu. Ölmüştü değil mi? Ölmüş ve dünyada tek başlarına kalmışlardı. Baba diye bir kelime ağızlarından çıkmamıştı. Ne ara silip attıkları bile önemsizdi.

Thita - Yakut HançerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin