BÖLÜM 22 ∞♦ Zayıf Nokta ♦∞

3.4K 252 22
                                    

|Bölüm 22: "Zayıf Nokta"

🔥

Tenime değen bir acı, gözyaşımı akıtırsa bana sakın yaklaşma!

🔥


Dryden, sarı saçlarını ve mavi gözlerini hançeri sayesinde değiştirdiğini söylemişti. Demek hançerin değiştirme özelliği varmış. Güçü buydu.

Dryden kısaca Eirenin Krallığı'nın yolunda onu bulan babam sayesinde bizim yanımıza gelmişti. Babam onu sırtına bindirmemiş, pençesinden tutup getirmişti. Ona kısaca olayları ve kendi planını anlattığını söylemişti.

Yani babam çok yakınlardaydı. Bu iyi bir şey değil mi?

Küçük hançerleri elbisenin altında yerleştirdim. Dryden da kapıda beni beklemişti. Hızlıca oradan ayrılıp kapının oraya gelmiştik. Kapıya gelene kadar aklımdaki planı ona anlatmıştım.

Kapı açıktı ve kalabalığı görebiliyordum. Bu kadar çok büyücünün burada olacağını hiç düşünmezdim.

Başbüyücüler sandalyede oturmuş, birbirlerine dönerek konuşuyorlardı. Yüzlerini göremesem de konuştukları anlaşılıyordu.

"Eliana, bu planı uygulamamalıyız."

"Oraya girmem lazım. Tek çare de bu. İsteklerini kabul etmiyorum."

"Sana 'kabul et' demedim. Ben dâhil diğerleri seni kurtarmak için saldırıya geçecek. Ejderha da var. Yüzde yüz kazanırız."

"Büyücüler güçlüdür. Babam olaya dâhil olsa dahi sizi büyüleri altına alacaklar. Bunu istemiyorum."

Sıkıntılı bir nefes verip siyah saçlarının arasına elini attı. "Sadece bir gün," dedi işaret parmağını bana sallarken. "Bir gün sonra seni kurtarmaya geleceğiz."

Başımı memnuniyetle salladım. Gözlerimi büyücülere döndürürken Dryden kolumu sıkmış beni oraya doğru sürüklemeye başlamıştı. O an bizi fark ettiklerinde büyücüler bize dönmüştü. Diğerleri onları takip edip bize bakmıştı. Merdivenlerden aşağıya inip geçmemizi sağlayacak yol oluşturduklarında iki yana ayrılmışlardı.

Liderleri ayağa kalkıp birkaç adım ileri gidince arkasındakiler sadece ayağa kalkmıştı. Katherine'yi ciddi bir ifade takınırken görmüştüm. Büyücülerin yanında duruyor, mevkisini göstermeye çalışıyordu.

"Dostlarım! Bugün aramıza biri daha katılması için parti düzenledik. Büyüleriyle bize katkı da bulunması için hepimiz alkışlayalım!"

Dudaklarımı aralayıp nefesimi verdim. Alkışlamaya başladıklarında liderin önüne geldim. Dryden görevi üzerine başını eğip yanımdan ayrıldı. Ama çaprazımda beni korumak için bekliyordu.

"Beni bu kadar yüceltmemelisiniz."

"Auranı yüceltiyoruz, büyücü." diye cevap verdi.

Marcus'un gözleriyle karşılaşmıştım. Kolonların arkasında duruyor, ellerinde başka bir yay ve okla etrafı süzüyor arada benimle göz göze geliyordu. Plan yapmaya başlamıştı. Diğerlerini görmek için arada büyücüye bakıyordum, şüphelenmemeliydiler.

"Kararın nedir?" diye sorduğunda arkasındaki büyücüler bize doğru gelmişti. Başımı dik tuttup Marcus'a seslendim.

Sakın yapma! Bırak beni odaya tıksınlar.

Thita - Yakut HançerWhere stories live. Discover now