BÖLÜM 26 ∞♦ 10 Yıl Sonra ♦∞

3.6K 223 29
                                    

El sallayıp 'Merhaba' diyorum.🙋

Alttaki cümle nasıl? Birazdan okuyunca anlayacaksınız. Anladığınızda buraya düşüncelerinizi alabilirim.

|Bölüm 26: "10 Yıl Sonra"👴

🔥

Söylesene baba, merak ettiğin ve cevabı alamadığın için kendine söylediğin yalan neydi?

🔥

Tyrone, arkadaşının ve kardeşinin arkasından hızlıca gidip onlara ulaşmıştı. Gerçekten kapıyı açık bulacağını sanmıyordu. İçeri girmeden önce konuşma seslerini duyunca duraklayıp dinlemeye koyuldu.

"Neden yanımıza gelmedin? Tyrone'un krallıkta olduğunu biliyordun. Ama Keegan'ın yanına gittin." demişti Taylor.

Bunu merak ediyordu. Araları bozuk olsa da gelmesini beklerdi, yapmamıştı.

"Babam ayın hilal günlerinde rüyalarıma giriyordu." dediğinde Tyrone kaşlarını çattı. Babası ona hiç uğramıyordu. Yani oğluyla konuşmak istese hemen ulaşırdı. "En son girdiği rüyada bana, Gölgeler serbest kaldı. Keegan'dan yardım alman gerekiyor, Kadim Ormanı'na gitmelisin, demişti. Tehlikeleri ve risk almayı çok sevdiğimden ormana gidip ejderhayı buldum."

"Baban savaşın geleceğini nereden biliyordu?" diye sordu Taylor, şaşkınlığını gizleyerek. Dryden'in gün geçtikçe zeki birine döndüğünü görüyordu.

"Kızıl Kale'deki zindandaydı."

Tyrone buna şaşırmıştı. Babalarının burada olduğunu nereden biliyordu ki? Hem bildiği halde neden hiç uğramamıştı? Tek başına yapamazdı, yardım lazımdı. Tyrone'dan da istememiş, Keegan da bir gerekçe olduğu için ona gitmişti. Planını şimdi anlamıştı. Öylece Kızıl Kale'ye gidemez ve giremezdi. Ejderhayı yem olarak kullanmıştı. Seni pislik!

"Şu an nerede?" dedi Taylor şokla.

Dryden güldü. "Bizimle beraber burada. Karanlık kısmı görüyor musun? Eliana'yı da oraya atmışlardı. Hem rüyalarıma girdiği için etrafını görme şansım oluyordu."

O yüzden büyücü, Eliana'ya, 'Tanıştın.' demişti. Calep Myless ile görüştüğü için Eliana, "Doğru kararlar ver." demişti. Sessizce küfür etti.

"Onu kurtarmalıyız."

"Yumurtayı alacağım. İstediğini yap." dedi Dryden umursamaz bir şekilde.

Tyrone hırsla içeri girip Dryden'a yumruk attı. Tyrone'un buraya geleceğini ve bu yumruğu atacağını hiç beklemiyorlardı.

"Ne zaman söyleyecektin lan bunları bana?! Benimde babamın yerini bilmeye ve sana anlattıklarından haberim olmayacak mıydı? Yanıma hiç uğramayacaktın değil mi?"

Dryden atılan yumrukla bir an karanlığa gömülse de abisinin konuşmasını duyuyordu. Kendi çapında haklı olabilirdi. Ama Tyrone'u bu savaştan uzak tutmak istiyordu. Annesi, babası yanından gitmişti. Tabi rüyalarına girmesi telafi asla etmiyordu babası. Ama abisi yaşıyordu. Uzakda olsa bile yaşadığını ve bir şey ihtiyacı olduğunda ona gideceğini biliyordu.

"Fazla abarttın." dedi Dryden kendini düzelterek. Burnu sızlıyordu.

"Siktir lan!" diye bağırdı Tyrone.

Thita - Yakut HançerWhere stories live. Discover now