BÖLÜM 6 • GÜN 7'

58.3K 5.2K 4.4K
                                    

İyi okumalar!

• • •

Afra Ahsen Çakmak / Tutsak 7

7 Mayıs 2021

Titreyen ellerimin arasında telefonu tutmaya çalışırken gözlerimi diğerlerine çevirdim.

Hepsi endişeli gözlerle bana ve elimdeki telefona bakıyordu. Mete'nin elleri titriyordu fakat bunun nedenini anlamamıştım. Nihayet bir sonun başlangıcına vardığı için heyecanlı mıydı yoksa korkuyor muydu? Bilmiyordum. Sarp, diğerleri arasında en sakin görünen kişiydi. Çağrı'nın sırıtık yüzü düşmüştü. Parmaklarını çıtlatırken gözlerini telefonun ekranından ayırmıyordu. Gökhan'ın bedeni zangır zangır titriyordu. Egemen gerilmemiş gibi gözükmeye çalışsa da gri eşofmanının ceplerine koyduğu ellerini yumruk yaptığı belli oluyordu. Kutay'ın da ondan farkı yoktu.

"Ekrana bak," dedi Mete boğuk bir sesle. "Diyeceklerini dikkatle oku."

Kafamı sallayıp gözlerimi telefona indirdim.

Ölüm: İkinci bir emre kadar yazdıklarımı diğerlerine okumanı istiyorum.

Dudaklarımı aralayıp yazdıklarını titreyen sesimle tekrarladım. Düzensiz soluklar odayı kaplarken gözlerim ekranda, sıradaki mesajı bekliyordum. Mesajlar birbiri ardına gelmeye başlarken dudaklarımı tekrar araladım. Bu zor olmuştu. Dudaklarım aralanmayı reddediyor, sesim boğazımdan dökülmeyi kabullenemiyordu.

"Oku," dedi Egemen titreyen sesiyle. Güçlükle yutkundum.

Ölüm: Neden burada olduğunuzu bilmeyi hak etmiyorsunuz.

Ölüm: Tek bilmeniz gereken, yaşamayı bile hak etmediğiniz.

"Neden burada olduğunuzu bilmeyi hak etmiyorsunuz," diye başladım yazdığı satırları gözümle takip ederken. "Tek bilmeniz gereken, yaşamayı bile hak etmediğiniz." Kafamı kaldırıp irileşmiş gözlerle onlara bakarken Kutay kafasını sağa sola salladı. Gözlerini kameralı silahlara çevirip, "Bize ne yapacaksın?" diye sordu kısık sesle. Ardından sesini yükseltip tekrar denedi: "Bizimle ne yapacaksın?"

Gözlerimi ekrana indirdim. Ölüm, Kutay'ın söylediklerini pek umursuyor gibi değildi. Ekranda beliren kızıl kelimeler gözümü alırken gözlerimi kıstım. "Soruna cevap vermiyor," dedim titreyen sesimle. 

Fakat ben, ekrana gelen mesajları okurken, Ölüm bu soruya kısmen cevap vermişti.

Ölüm: Canınızı almayı şimdilik erteliyorum.

Ölüm: Hayatta kalma sürenizi uzatacak ve çaresizce beklediğiniz yardımın gelme ihtimalini arttıracak bir seçeneğiniz var: Kurallarıma uymak zorundasınız. 

Ölüm: Her an, her yerde namlumun ucunda olduğunuzu unutmayın.

"Bizimle alay ediyor," dedi Mete sert bir sesle. Sesinde titremeden eser yoktu. "Bizimle oynuyor." Dişlerini birbirine bastırdığında güzel yüz hatları gerildi. Hızlı adımlarla odanın köşesinden ayrılıp koltuklara doğru ilerledi ve Egemen'in kalktığı tekli koltuğa oturdu. Yüzünü kaldırıp silahlardan birine dik dik baktı. "Takma adını yeniden düşünmeni tavsiye ediyorum." Burnundan soluyordu. "Ölüm değil, Oyunbaz daha çok yakışırdı. Kendine Ölüm diyen biri beni on dokuz ay içinde öldürmeliydi."

OYUNBAZ 7 TUTSAK 1 ÖLÜ (+18)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin