BÖLÜM 7• GÜN 8

60.7K 5K 6.5K
                                    

Medya: Afra

İyi okumalar!

• • •

Ölüm

Saat: 02.13

İstanbul, 8 Mayıs 2021

"Sevgili seyirciler," diyen kadının yüzü ekranı tamamen kaplamıştı. 

Zümra Çıkaran. Yüzünde düzgün bir makyaj olan, abartılı bir güzelliği olmayan orta yaşlarında bir kadındı bu. Ölüm, kadınla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmakta hiç zorlanmamıştı. Bu ve bunun gibiler tüm hayatını kameralar karşısında yaşardı. Paraları var diye kendilerine güvenir, zaaflarını göstermekten çekinmezlerdi. "Programımıza önceden yirmi yaşındaki Sarp G. için başvuran aile tekrar bizimle."

"Umutsuz vaka," diye mırıldandı Ölüm ağır ağır. Onu yakalamak istiyorlarsa son kaçırılmalardan başlamaları gerekiyordu. Sarp'la işini bitirmesinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçmişti. Silinen kamera kayıtları Ölüm'ün tarafındaydı ve elbette Ölüm'ün tatlı, küçük ekibinin işiydi.

Ekranın sağına Sarp'ın fotoğrafı çıktı. Ölüm, kameralardan görmeye alışık olduğu çirkin yüze baktı. Vesikalık fotoğrafında uzun sarı saçları yağlı gözüküyordu. Bakımsız keçi sakalı, bedenine rağmen incecik yüzü ekranı kaplamıştı. Ölüm burnunu kırıştırıp solda duran kamera kayıtlarına kısa bir bakış attı. Sarp mışıl mışıl uyuyordu. Ailesinin onu aradığından habersizdi.

"Nilüfer Hanım ve Ali Bey, Sarp'ın eğitim hayatını bırakıp sadece bilgisayar oyunlarıyla ilgili olduğunu söylemişlerdi. Dışarı bile çıkmayan Sarp'ın birden ortadan kaybolmasına hiçbir şekilde anlam verememişlerdi. Böylece ekibimiz Sarp'ın kişisel bilgisayarını inceledi." 

Ölüm duydukları karşısında o kadar neşelendi ki neredeyse gülecekti. Neredeyse. Gülmeyi bırakalı uzun zaman olmuştu. O kendini amaçlarına adamıştı. Kendi yolunda yürümeye başlamıştı ve bu yolda mutluluğa yer yoktu. Tek keyif kaynağı bu aptallarla oyuncak gibi oynamaktı.

Sarp'ın bilgisayarını, maillerini, oyun mesajlarını çoktan elden geçirmişti. "Dokuz," diye seslendi gözlerini yayından ayırmadan. "Tutsak İki ile ilgili bilgileri tekrar gözden geçirin. En ufak bir açık olmadığından emin olun." Konuşması bitince yeşil yanan küçük ışık söndü ve değiştirilmiş sesi dokuzuncu hacker ekibine iletildi. Ekranlarla kaplı odada o ekrana bakmaya gerek duymadı. İşlemlerin çoktan başladığını biliyordu.

"Hata yapmadım," diye tekrarladı Ölüm kendi kendine. 

"Bildiğiniz gibi önceden çeşitli görev veren ve 'oyun' adı altında kişiyi intihara sürükleyen uygulamalarla karşılaşan çocuklar olmuştu," diye devam etti Zümra Çıkaran. İnce kaşları çatılmış, boyalı dudakları gerilmişti. Ölüm kendini gülmemek için zorlamaya devam etti. İtiraf etmek gerekirse Philipp Budeikin bir salaktı. Doğru stratejiyi izlememişti ve amacının altı boştu. Trajik geçmiş her zaman gidilen yolu sağlam kılardı. Onun yaptığı ölüm oyununda bu yoktu.

Mavi Balina. Tam bir başarısızlık örneğiydi.

"Sarp'ın kişisel bilgisayarı tarandı, hatta oyunlardaki mesajlarına kadar her şey incelendi. Sarp'ın en son nereye gittiği ile ilgili hiçbir bilgi bulanamadı." Tam o sırada küçük bir cızırtı bakışlarının dokuzuncu ekrana dönmesine neden oldu. Maskeli, altında bir kadına ait olduğunu bildiği yüz ekranda belirdi. Odasında kırmızı bir ışık vardı ve maskesinin kıvrımları kırmızı ışıkla parıldıyordu. "Efendi Ölüm," diye selamladı kafasını eğerek. "Her şey yolunda."

OYUNBAZ 7 TUTSAK 1 ÖLÜ (+18)Where stories live. Discover now