Viking's wedding

6.2K 352 35
                                    

Seattle

"Jane, chceš ty ubrousky levandulové nebo fialové? A kde budou stuhy? A kdo vyzvedne dort? A kde máme..."

Darcy si všimla, že její kamarádka - doktora Jane Úžasná Fosterová ji vůbec neposlouchá a místo toho jen nepřítomně kouká z okna.

"Haló," zamávala jí Darcy před obličejem jedním ubrouskem, o kterém svatební organizátor tvrdil, že má levandulovou barvu. No budiž, jí to připadalo, jako by se tam vyzvracela víla, ale s organizováním svateb neměla žádné zkušenosti, navíc tohle byla velice zvláštní svatba. Její kamarádka si brala vikingského boha, následníka trůnu v království Asgard. Ne, že by to někdo (kromě Avengers) věděl, ale i tak... 

"Cože?" Zeptala se nepřítomně Jane, ale nečekala na odpověď. Znova se zahleděla přes okno na parkoviště, kde stál Thor, opřený o zeď a bezmyšlenkovitě kroutil ohromným kladivem v ruce. To kladivo bylo obrovské a neskutečně těžké, navíc zakleté speciálním kouzlem - jenom Thor měl tu moc ho zvednout. V jeho velké ruce se kladivo doslova ztrácelo a vypadalo pouze jako titěrná hračka, suvenýr k dětskému menu v Burger Kingu.

"Co to s váma lidi je, proboha?" Ozvala se nespokojeně Darcy. "Vždyť za pár dní se berete, tak se prober! Proč jste oba dva tak sešlí?"

"Thor se ještě pořádně nevzpamatoval ze smrti Lokiho. Viní se za to. Loki se obětoval, aby mě zachránil."

"Jo, to bylo od něj hezké. A dost nečekané."

"Jak to myslíš?" Vrátila se Jane myšlenkami zpátky do reality.

"No, byl to přece děsněj hajzl. Teda pardon, že tak o něm mluvím, ale... Podvedl všechny lidi a bohy kolem, ne? Patří mu to. Svou smrtí splatil dluh, který měl vůči své rodině."

"Ale Thor si to nemyslí," oponovala Jane nejistě, přestože sama byla toho stejného názoru. Ale její nastávající měl hlavu zahalenou smutkem. V krátké době přišel o milovanou matku i bratra a proto odmítl ucházet se o vládu nad Asgardem. Chtěl tak vzdát poctu Lokimu, který - na rozdíl od něj, po vládě přímo dychtil. Nechal svého otce vládnout Asgardu osamotě a sám se vrátil na Zemi, ke své milované, kterou nedávno požádal o ruku. Jeho otec však o tom stále nevěděl a Thor zatím vůbec netušil, jak mu to sdělí. A jak tuto zprávu Odin přijme. Přece jenom - byl to Bůh, který vládl všemu živému. A jeho jediný syn si chce vzít za ženu obyčejnou lidskou ženu. Tedy, pro Odina byla Jane obyčejná. Pro Thora ovšem znamenala všechno.

"Tak dámy, vybrali jste si?" Přišel k nim svatební organizátor - malý, hubený chlapík v červeném obleku a s extravagantím účesem. Na první pohled bylo znát, že je gay - přímo to z něj křičelo. Měl světle růžovou košili, silně nagelované odbarvené vlasy, perfektní manikúru a neskutečně drahé boty. Ale také měl fantastický vkus a Jane byla přesvědčena, že její svatbu zorganizuje dokonale do poslední tečky.

"Víte co," napadlo ji náhle, jak udělat Thorovi radost, "nechte tyhle barevné věcičky plavat. Stejně nikdo z nás nerozezná levandulovou od fialové. Uděláme to jinak."

"Jak jinak?" Zvedl ceremoniář užasle obočí.

"Chci mít vikingskou svatbu. Víte... přilby s rohami, holby s pivem, vikingské šaty a symboly, dřevěné stoly a lavice, prase na rožni a tak...

Chlapík držící ubrousek překvapeně zamrkal. "Jak jste na něco takového proboha přišla?"

"Víte, můj nastávající," usmála se mile Jane, "je velký fanda do vikingské kultury. Moc se mu to líbí a doufám, že mu tím udělám radost. Bude to jako překvapení."

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now