Ragnarok is coming

2.6K 186 6
                                    

Midgard

"Tohle jsme projeli na plné čáře," vyhlásil znechuceně Tony, když se snažil z trosek, které po sobě zanechala rozčilená Sigyn, vyhrabat přístroje, které by ještě mohly fungovat. Ostatní jeho počínání sledovali s nedůverou, nebo dokonce znechucením.

"Kdybych tady byla já a Bojová trojka," odplivla si Sif, "mohlo všechno skončit jinak."

"Nejspíš ne," odpověděla uraženě Nataša, která o sobě byla přesvědčena, že její bojové schopnosti jsou na mnohem vyšší úrovni, než schopnosti jakékoliv ženy z Asgardu. Kromě Bohyně Sigyn, samozřejmě.

"Máme nějaký další plán?" Zeptal se Captain America věcně.

"Jo," odvětil zasmušile Thor, "vrátím se na Asgard a promluvím s nima oběma. A zkusím zachránit Toma. Mám takový pocit, že Dahlia nemá v úmyslu vyvolávat válečné konflikty. Loki ji sice důkladně nakazil tou nezdolnou touhou po absolutní moci, ale ona sama není tak zatrpklá a frustrovaná jako on. Možná by se s ní ještě dalo vyjednávat, až se uklidní. A taky bych rád viděl otce... Teda pokud ještě žije."

"To není dobrý nápad," odtušil Bruce. "Dahlia možná bude svolná k rozhovoru, ale Loki tě nejspíš nechá hned uvěznit. Určitě se ho dotklo, že jsi unesl jeho vlastní ženu."

"Ale takhle to dál nejde!" Zakřičel Thor. Cítil se naprosto bezmocný a slabý. Loki ovládl Asgard a Dahlia mu vzala Mjolnir. Co bude dál? Konec Světa? Blíží se opravdu Ragnarok? Co mají ti dva blázni vůbec v úmyslu?

"Musíme Lokiho zastavit dřív, než vyvolá zkázu. Když jsem byl malý, matka mi vyprávěla, že jednou přijde Ragnarok - to je zánik Bohů a s nimi i celého světa. A mám takové neblahé tušení, že s tím vším nějak souvisí Loki. A možná i Dahlia. Musím tam jít. Musím s nima mluvit." Thor si unaveně sedl na zem a sklonil hlavu do dlaní.

Sif k němu poklekla. "Půjdeme s tebou. Jsme tví nejoddanější přátelé, však víš..." Pohladila ho po svalnatém rameni, což vyvolalo úškrn na Natašině obličeji. Tohle by asi Jane vidět neměla... pomyslela si sarkasticky.

"Dobře," rezignoval i Tony, "jděte tam a hlavně se vraťte zpátky. Já se mezitím pokusím zachránit, co se dá. A mimochodem, ten omamný plyn funguje. Vyzkoušeli jsme to na Baldrovi, když to nečekal. Na chvíli jsme ho dokázali úplně zastavit, vypadal jako zmražený. Fungovalo to sice jenom pár minut, ale je to slušný pokrok. S tím by se Loki dal na moment zastavit a pak... ho můžeme strčit třeba do klece."

"Fajn," pokrčil rameny Thor. "Jdeme." Otočil se a narazil přímo do Baldra.

"Půjdu s vámi," vyhlásil věcně Bůh Baldr a přitom objímal svou Nannu. 

"Ehm," ošíval se Thor, "ona stále není schopná normálního života," ukázal rukou na ubohou Nannu, "mohla by být přítěží."

"Jistě," rozčílil se Baldr, "tví přátelé jsou v pořádku, takže teď ti to může být jedno. A vyštvali jste Sigyn pryč předtím, než stihla vyléčit i Nannu. S ní to nebude mít tak jednoduché, jelikož Nanna sama je Bohyně. A byla v Zemi zapomnění déle, než tihle tady..." Ukázal rukou na Sif a ostatní. "Nezapomeň, že bez MÉ MOCI by se tví přátelé nikdy nedostali zpátky."

"Dobře, tak pojď s námi," mávla rukou Sif. "Ale to uzdravení si s ní vybav sám. Ale pochybuji, že bys měl šanci."

"To nech na mě," odpověděl ledově Baldr a všichni se odebrali na cestu do své milované domoviny - Asgardu.


Asgard

Dahlia se neklidně dívala z okna na to, jak Loki shromažďuje ohromnou armádu. Byli v ní Asgarďané, obři, Bohové i elfové a každý z těch tvorů vlastnil nějaký druh zbraně, jaké na Midgardu neexistovali ani v těch nejdivočejších snech. To, co viděla, se jí pranic nelíbilo a zcela vážně uvažovala nad tím, jak Lokiho zastavit. Nebo alespoň zdržet. 

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now