Let's save Odin

2K 174 1
                                    

Asgard

Frey a Baldr s úlevou přivítali Dahliu zpátky a Loki tím celou situaci považoval za vyřešenou. Zmizel ve svých komnatách a ostatní ho nechali, protože výraz na jeho obličeji byl velice vážný, dokonce až nepříjemný.

Baldr měl ovšem úžasnou náladu. V době Dahliiny nepřítomnosti dokázal Frey vyléčit jeho milovanou Nannu a vrátit ji veškeré vzpomínky, takže místo upatlané a zmatené dívky s prázdným pohledem stála před Dahlií nádherná, rozzářená dívka - Bohyně krásy a lásky.

"Páni," řekla obdivně Dahlia, "jsi opravdu nádherná. Jak dlouho jste v té Zemi zapomnění vlastně byli?" Otázka směrovala na Baldra.

"Hádám, že asi tak dvě desítky let, možná o něco víc," odpověděl klidně a dál to nekomentoval. Dahlia si kousla do jazyka, protože chtěla vědět víc - proč a za jakým účelem ho tam Odin tehdy vlastně poslal, ale čekal ji mnohem vážnější úkol - a ten se týkal právě Odina.

"Freyi," oslovila svého strýce, "měli bychom co nejrychleji osvobodit Odina a vrátit mu zpátky jeho mysl."

Frey udiveně zvedl obočí. "Copak tys o tom s Lokim ještě nemluvila? Nezavede nás tam?"

"No... to asi ne," připustila váhavě. "Nebo respektive... musela bych ho k tomu nějak donutit. Jak je to vlastně s asgardským trůnem? Když vyléčíme Odina a vrátíme mu jeho moc... Budeme se muset s Lokim vzdát vlády? Pakliže ano, Lokiho k tomu nikdy nepřinutíme."

"To je ošemetná otázka," připustil Frey, "Odin by vám oficiálně musel dát požehnání k tomu, abyste mohli spolu vládnout, ale to by Loki musel dokázat, že je něčeho takového hoden. Obávám se, že ani s tvou laskavou pomocí se mu něco takového nepovede."

"Proč ho chcete vlastně vyléčit?" Ozval se náhle Baldr zasmušile. "Dahlia... nebo lépe řečeno Bohyně Sigyn dokáže Lokiho více-méně ukočírovat, takže Odinův vliv je zbytečný. Navíc... nebyl to ten nejmoudřejší vládce. Loki je mnohem chytřejší a rafinovanější. A taky má fantastické diplomatické schopnosti. Vlastně má úplně všechno, co vládce potřebuje - Thor a Odin dohromady ani zdaleka nedosahují jeho úrovně."

"Podívej, já chápu, že máš na Odina vztek za to, že tě poslal do té zatracené země," namítla Dahlia, "ale tenhle stav je nadále neudržitelný. Loki ho nějakým zvláštním způsobem zaklel a já to nemohu nechat být. Není to správné. Přesvědčím Odina, abych nechal trůn Lokimu i nadále."

"Hodně štěští," zabručel nespokojeně Baldr, ale dál se do toho nemíchal. Popadl Nannu za ruku a společně odkráčeli.

"Tak co budeme dělat?" Zeptala se bezradně Dahlia Freye.

"Všiml jsem si, že Loki často odchází do severního křídla paláce, kde je mohutná stráž," řekl zamyšleně Frey, "a já hádám, že tam někde vězní Odina. Takže bych pro tebe měl jeden návrh... Změníš svou podobu, abys vypadala jako Loki a půjdeš tam. Stráže ti otevřou všechny brány. Pak tam všechno prohledáš a snad zjistíš, jestli tam Odin je nebo není. A pokud ano, řeknu ti mocné kouzlo, kterým ho přivedeš zpátky."

"To-je-šílený-plán," vykoktala zmateně Dahlia. "Ani nevím, jak na sebe vzít jinou podobu."

"Tušil jsem to," řekl nespokojeně Frey, "ale v tomhle oboru je Loki mistr. Proč tě to nenaučil?"

"Asi nechtěl, abych něco takového věděla," odsekla. "Ale ty mě to naučíš, že?"

Frey spokojeně přikývl. On a jeho sestra Freya kdysi byli nejmocnějšími Bohy na celém Asgardu, byli dokonce mocnější, než samotný Odin. Akorát neměli takové ambice jako on. A proto Frey mohl svou milovanou neteř Sigyn naučit takovým kouzlům, o kterých Loki neměl ani ponětí.

******

Midgard

"Opravdu by mě zajímalo, jak z tohohle chaosu chceme vytvořit něco, co se může postavit Lokimu a Sigyn," konstatovala nevzrušeně Nataša při pohledu na stále neopravné patro mrakodrapu, který patřil Tonymu. Po Dahlii tady stále zela velká díra v podlaze a co bylo nejhorší, Thor přišel o svou zbraň - mocný Mjolnir.

"Neztrácej naději, sestro," zamručel Tony a dál dirigoval partu upocených dělníků.

"Po tom, co zmizel Nick Fury, to s námi jde od devíti k pěti," vyhlásil nespokojeně Hawkeye. "Chybí nám jasná postava vůdce, který by měl náš respekt."

"A co Thor?" Namítla Nataša. Ale při pohledu na skleslého vikingského Boha s prázdnýma rukama si kousla do rtu.

"Lidi, něco jsem našla!" Vpadla do dveří nesmírně vzrušená Darcy s otevřeným notebookem v ruce. "Loki a Sigyn byli před pár dny v Londýně!"

"COŽE???" Thor ožil.

"Hele, šíří se to po netu jako stepní požár." Darcy klikala na různé fotky, posbírané z facebookových a twitterových účtů lidí, kterým se povedlo vyfotit tuto povedenou dvojici během jejich krátkého pobytu v Londýně.

"A to ještě není všechno. Prý byli v nějaké nemocnici, kde nechali totálně zmateného Toma Hiddlestona v podivném obleku - to byla nejspíš ta naše napodobenina Lokiho uniformy. A Sigyn a Loki se představili jako jeho kolegové z filmu. Lékaři namluvili, že se Tom zranil a pak jednoduše zmizeli. Ale co je nejdůležitější - očití svědkové tvrdí, že se uprostřed Trafalgarského náměsí zjevili z ničeho nic - prý se na obloze nejdřív objevila obří černá díra, plná prachu a popela - a z té oba dva vypadli na Zem."

"Hm," zabručel Thor, "takže nepřišli Bifrostem, ale nějak jinak. Napadá mě jenom černá pekelná díra... Ale netuším, co by dělali v pekle. I s Tomem. Celé je to nějaké divné."

"V každém případě byli tady a nijak se svou návštěvou netajili. Podstatné je, že Tom žije. Nejspíš je to zásluha Sigyn, jestli smím vyjádřit svůj názor," řekla Darcy.

"Určitě ano," souhlasil Thor, "a ta teorie, že Lokiho matka pochází z Midgardu bude nejspíš správná. To by mohlo mít vliv na celou situaci."

"Vážně?" Opáčil Tony. "A jaký, prosím tě?"

"Loki se neustále ohání svým božským původem, který tím pádem vlastně nemá. Proto může chtít zničit celý Midgard, aby se tak pomstil a vymazal tuto planetu z vesmíru."

"Takový blázen snad není ani Loki," zašeptal ohromeně Tony. "Nemůže chtít... proboha... jak by to mohl udělat?"

"Těžko říct," odtušil Thor, "ale jestli má spojence ve všech světech, včetně pekla, vypadá to špatně."

"Myslíš, že Sigyn by mu něco takového dovolila?" Odfrkla Darcy, která tajně Dahlii obdivovala.

"Nejspíš ne. Ale otázkou je, jestli se jí povede mu v tom zabránit," řekl smutně Thor a doufal, že jeho švagrová má nejenom srdce, ale i mozek na správném místě.

Netušil, že ona v tu chvíli měla docela jiné starosti, které se týkaly jeho otce. A také nemohl vědět, že jeho nejtajnější obavy se již brzy naplní.


Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now