Avengers / Dahlia Laufeyson

3.2K 243 10
                                    

Seattle


Tony, Steve a Bruce (jinak také IronMan, Captain America a Hulk) nechápavě hleděli na to, jak se doktorka Jane Fosterová snaží propíchnout Thorovi kůži, aby mu nabrala krev do zkumavky.

Její úsilí bylo jak marné, tak absurdní a nesmírně zábavné. Tony stěží potlačoval smích, když se koukal jak se člověk snaží obyčejnou jehlou zranit samotného Boha hromu a blesku.

Thor tiše seděl a dumal, kdy už konečně Jane napadne, že takhle to asi fungovat nebude. Po deseti minutách úporného snažení to Jane konečně vzdala a hodila pokřivenou jehlu do koše.

Tony a Bruce - nechytřejší a nejvzdělanější lidé z celé skupiny to převzali do svých rukou a pomocí speciálních nástrojů se jim to nakonec povedlo a do připravené zkumavky nakapali rudou krev jednoho z vikingských bohů.

"Za tohle by CIA zaplatila miliony," zašeptal Tony při pohledu na zpěněnou tekutinu.

"Takže až zkrachuješ, víš, na čem můžeš vydělat balík," opáčil Bruce a nakapal pár kapek na sklíčko, které pak vložil do nesmírně drahého mikroskopu se zvláštními funkcemi.

Jane mezitím zkoumala vzorek krve Dahlie Lambert, kterou se Tonymu Starkovi povedlo získat kombinací vyhrožování, úplatků a proseb přímo od šéfa CIA.

Bruce a Jane si pak vzorky navzájem vyměnili a porovnávali. Ostatní je s napětím pozorovali.

"Je to tak, jak jsme předpokládali," ozval se po značném váhání Bruce.

Tentokrát mu věnovali pozornost i Černá vdova, Hawkeye a Darcy, kteří dosud mezi sebou vášnivě diskutovali a přeli se, kam vyrazí večer na diskotéku.

"Dahlia Lambert není člověk," řekla Jane a mimovolně si posunula brýle na čelo, "je to asgardská Bohyně. Její krev vykazuje všechny známky jako Thorova krev a dokonce má i něco navíc. Mám pocit, že má opravdu silné schopnosti - ale jaké, to se zatím můžeme jenom domnívat. Ovšem vsadím se, že Loki to ví velmi dobře..."

"Ten zatracenej zmetek," vylítl Tony, "já věděl, že se mu nedá věřit! Udělal by COKOLIV, aby ovládl svět. Vážně, Thore, jak můžete být tak rozdílní?"

"Víš, že je adoptovaný. A to, že můj otec dával vždy přednost ve všem mně, taky celé věci nepomohlo. Loki vyrůstal s pocitem bezmoci, zrady a méněcennosti. Teď se chce za to pomstít, ale nejenom mně, celému světu."

"Takže jaký máme plán?" Zeptal se věcně Captain America, který nesnášel dlouhé kecy.

"Najít Lokiho, izolovat ho od té jeho ženské, a oba dva je posadit do přísně strážené asgardské věznice. A zajisit, aby je Odin nikdy nepustil na svobodu," odpověděl hbitě IronMan.

"To zní jako plán," souhlasil Hawkeye, "ale mám jednu otázku. Kde je chceš vlastně hledat?"

Všichni zmlkli. Nakonec promluvil Thor. "Navrhuji jít nejdřív na Asgard a informovat Odina o všem, co jsme zjistili. Spolu s asgardskými bojovníky snad Lokiho zvládneme."

"Jo, tak jako minule," odtušila Černá vdova, "Loki je nesmírně mazaný a je jasné, že vyvinul nesmírné usilí, aby se znova ujal moci. Musíme postupovat opatrně a jet na Asgard v přestrojení, aby nás nikdo nepoznal. Loki tam má nejspíš všude svoje špehy."

"To je rozumné," promluvil Bruce, "a teď si domluvíme podrobnosti."

Všichni si sedli k obrovskému kulatému stolu uprostřed místnosti a začali plánovat jak zastavit Lokiho. Už zase.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat