Turning to a monster

2.4K 204 13
                                    

NAHOŘE JE VIDEOKLIP - ÚPLNĚ NEJ FANFIC PRO LOKIHO, NÁZEV PÍSNĚ JE MONSTER A MÁ VELICE VÝSTIŽNÝ TEXT. DOPORUČUJI POSLECH, TO MĚ INSPIROVALO K NAPSÁNÍ TÉTO KAPITOLY: PROMĚNA NA MONSTRUM.


Midgard


"Tak jsme totálně ztraceni," vyhlásil znechuceně Tony. Všichni Avengers včetně Baldra a Einar se shromáždili do kruhu, uprostřed kterého stála osamocená, vysoká, štíhlá postava.

"Proč myslíš?" Zeptala se Nataša. "Fyzicky se mu podobá přímo neuvěřitelně."

Všichni zírali na trochu zmateného muže jménem Tom Hiddleston, stojícího před nimi.

"Ano, ale jinak je úplně jiný. Tom je zdvořilý Brit, velmi distingvovaný, milý a laskavý. Loki je krutý, chladný a bezcitný. I když... musím připustit, že jistá britská elegance a zdvořilost mu nechybí. Ale pochybuji, že tenhle Tom by byl schopen vyvraždit celé planety."

"Pardon, smím něco říct?" Zvedl ruku Tom. "Když mě kontaktovala britská tajná služba, byl jsem z toho... jak to jen říct... překvapen. Řekli mi, že musím splnit jistý tajný úkol a za to mi královna přislíbila šlechtický titul. Nejdřív jsem to chtěl odmítnout, ale pak jsem si řekl, že to využiju ke své další práci. Chtěl bych se ucházet o roli Jamese Bonda v dalším filmu. Proto jsem ochoten pro vás zahrát kohokoliv."

"James Bond?" Zeptal se nevěřícně Tony. "Děláte si z nás pr...?"

"Zkusíme to," ozval se náhle Thor. "Znám Lokiho dokonale. Každé jeho gesto, jeho nepřímé narážky, zvláštní smysl pro humor, jeho záliby i jeho strachy. Jestli je tenhle Tom herec, tak se prostě jenom naučí další roli."

"Bude dokonalý," usmála se Nataša svůdně a trochu si navlhčila rty, tak, aby si toho Tom dobře všiml.

"Jen se z toho ne..." vyhlásil Hawkeye znechuceně. Celý tento bláznivý plán se mu vůbec nepozdával, ale nic jiného zatím neměli.

"Dobře," vložila se do vzrušené debaty Einar, "teď mu musíme vysvětlit, kdo Loki vlastně je. Poslouchejte, milý pane... Loki je vládce vesmírného světa jménem Asgard. Vlády se zmocnil neprávem, nemá nárok na trůn. Ten si zabezpečil svým sňatkem. Vy budete mít za úkol kontaktovat jeho ženu v době, když Loki bude na nějaké válečné výpravě. Musíte jeho roli zvládnout dokonale, protože jeho žena je Bohyně a kdyby poznala podvod, nejspíš by vám ublížila. Proto se do té role musíte položit tak, jako by vám šlo o život. Loki fyzicky vypadá téměř jako vy, takže to nebude problém. Ale chová se úplně jinak. Především, je velmi arogantní a namyšlený a dává to hodně najevo. Zkuste to i vy..."

Tom se napřímil, zvedl bradu a hodil na všechny pohrdavý pohled.

"No neříkala jsem to?" Zaradovala se Nataša. "Je skvělý!"

"To by šlo," řekl spokojeně Thor, "když Loki někam přijde, hned vyžaduje absolutní pozornost a úctu. Takže obvykle chce, aby si všichni před ním hned klekli. Když ho poslechnou, pronese nějakou řeč ohledně toho, že se narodil jenom proto, aby vládl světu a jeho osudem je být pánem světa a bla bla bla... Něco v tom smyslu."

"Chápu," přikývl Tom. "Podobnou roli jsem už hrál. Co dál? Jak daleko je ten člověk schopen zajít?"

"Především to není žádný člověk," odvětil Baldr, "je to Bůh. Má schopnosti, o jakých se vám ani nesnilo a rád je využívá. Nebo spíš zneužívá. Svůj božský původ velmi rád zdůrazňuje. A jak daleko je schopen zajít? Stručně řečeno, tak daleko, jak bude moct... Je schopen absolutně všeho."

"Takže jestli to chápu dobře," odpověděl klidně Tom, i když jeho srdce skákalo divoce nahoru a dolů, "mám stvárnit božího krutovládce. To zvládnu."

"To možná jo," řekla Einar, "spoustu Asgarďanů určitě přesvědčíte. Ale jeho žena, to bude tvrdý oříšek. Jestli na to přijde, je s námi amen."

"Záleží na tom, jak se k ní Loki chová," promluvil Tom, "má ji rád? Je k ní laskavý, nebo krutý? Ponižuje ji nebo miluje?"

Všichni se bezradně podívali na Einar, která jediná měla možnost zažít Lokiho spolu s Dahlií.

"No," řekla trochu rozpačitě, protože si uvědomila, že toho moc o pravém vztahu Lokiho k jeho ženě neví, "každopádně ona jeho miluje velice a poslechne všechno, co jí přikáže. Takže když jí řekne, že ji potřebuje na Zemi, tak sem přijede, i když se jí to nebude líbit."

"Dobře, a jak ji mám oslovovat?" Stále nedal pokoj Tom.

"Dahlia."

"Sigyn."

"Miláčku..."

"Lásko?"

Každý hádal něco jiného a Tom se chytil za hlavu. "Tak jak tedy? Jak se jmenuje? Dahlia nebo Sigyn?"

"Tak i tak," odpověděla Einar, "ale Loki ji stále oslovuje jejím pozemským jménem, což je Dahlia."

"Fajn, aspoň něco," vydechl si Tom. "A jak se k ní mám chovat? Povýšeně jako k ostatním?"

"To nejspíš ne," řekl Thor, "naši matku měl Loki velmi rád a choval se k ní laskavě... tedy více-méně. Ne, že by ji poslouchal, ale prokazoval ji náklonnost."

"Ale Dahliu si vzal jenom kvůli trůnu," oponovala Nataša, "a ona to ví, mluvila jsem s ní. Viděla jsem jí to na očích. Takže Tome," otočila se k herci, který pozorně naslouchal, "řekla bych, že byste si měl zachovat určitý odstup, když s ní budete mluvit, jako byste byl šéf a ona vaše podřízená. Ale nebuďte hrubý, musíte být velice zdvořilý. A ne příliš chladný, to by ji nejspíš rozrušilo. A vy ji určitě rozrušit nechcete."

"Jistě že ne," souhlasil Tom, "mám ženy příliš rád na to, abych jim ubližoval."

Nataša se na něho usmála, ale Thor vyskočil. "Takže opět, není to žena. Je to Bohyně. Velmi mocná, pokud víme. Ale vy jako Loki musíte hrát dominantní roli. I přesto, že ona je mocnější, než samotný Loki."

"Je to trochu zmatek," připustil Tom, "ale myslím, že to zvládnu. Potřebuji pár dní na přípravu. A rád bych viděl kostým, pokud možno."

"Ó, ten se vám bude líbit," zapěla Nataša nadšeně, "Loki má vybraný vkus. Podívejte...." Ukázala rukou na skleněnou vitrínu, kde na figuríně byla připnuta parádní Lokiho uniforma - zlatavé vytepávané brnění, zlatý plášť a především zlatá helma s dlouhými rohy.

"Proboha," ulevil si Tom, "tohle mám nosit na hlavě? Je to nutné?"

"Naprosto," řekl Thor, "jestli Loki odejde na válečnou výpravu, bude nosit tohle. Dahlia si musí myslet, že Loki se jí ukazuje jako vzdálená vidina, to je jedna z jeho schopností. Musí být přesvědčena, že Loki jí tu vidinu zasílá přímo z boje, že ho tlačí čas a něco od ní nutně potřebuje, proto by ho měla bez váhání poslechnout. Takže budete mít jenom pár minut. Musíte být vážně dobrý."

"Ano," souhlasila Nataša, "musíte se proměnit na monstrum, kterým Loki doopravdy je."

Tom tušil, že to nebude lehké, ale předtím něměl ani představu, do čeho se vlastně pouští. Začal mít strach z neznámé ženy - Bohyně, kterou měl přesvědčit o tom, že je mužem, kterého miluje.

Byla to výzva. A Tom Hiddleston výzvy přímo miloval.



Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now