Pathetic mortal, you will die!

2.2K 197 8
                                    

Midgard


"Takže Loki po ní nikdy nepátral? Ani poté, co se dozvěděl, kdo je jeho otec?" Zeptala se netrpělivě Dahlia už asi posté otráveného Thora. 

"Ne. Nikdy si ani nechtěl připustit možnost, že není pravý Asgarďan. I když dobře věděl, kdo je jeho otec, osoba jeho pravé matky ho nikdy nezajímala."

"To není možné," odpověděla Dahlia, "tady mi něco nehraje. Loki je přímo posedlý svým božským původem, neustále ho zdůrazňuje, drží to před sebou jako obranný štít. Přitom Ledoví obři nejsou praví Bohové. Takže jeho pravá matka... byla buď mocná Bohyně, nebo... " Dahlia svou větu nedokončila, protože v tu chvíli jí to celé docvaklo. Loki URČITĚ VĚDĚL, jaká žena ho porodila. A nejspíš s tím měl velký psychický problém. Pokud se svou matkou odmítal chlubit, natož ji vůbec spomenout, znamenalo to, že to rozhodně nebyla žádná Bohyně. 

Nespokojeně vstala a začala neklidně procházet po místnosti. Už se na Midgardu začínala nudit, takže netrpělivě očekávala, kdy jí Loki zavolá zpátky. Což se ovšem nemohlo stát, protože Loki vůbec netušil, kde je. A  Avengers již měli plán, jak ji zadržet. Každým dnem pomalu, ale jistě zjišťovali její schopnosti a připravovali vězení, kam by ji mohli bez problémů umístit.

Thor se na ni díval zvláštním pohledem. Byla to manželka jeho bratra a měla pravý asgardský původ, takže mu tím byla velmi blízká. Nechtěl jí ublížit, ani věznit, ale zoufalá situace vyžadovala zoufalé řešení. Loki Hiddleston byl nachystán na svůj další výstup.

Mělo se to stát ještě dnes odpoledne.



Asgard

"Ty zatracená dubová hlavo, neříkej mi, že nevíš, kam šla!" Loki přímo řval, protože neschopnost jeho poddaných ho příšerně rozčilovala. "K čemu tady stojíš a hlídáš ten zatracený most? Jak ti mohla uniknout? Ty jsi Bůh? Jsi obyčejné nemehlo, máš míň schopností, než ten poslední ubohý smrtelník z Midgardu!"

Heimdall sklonil hlavu, ale tajně se usmíval. Věděl, že Sigyn odešla a věděl kam. Ale to nehodlal Lokimu prozradit. Loki si měl myslet, že ho jeho milovaná ženuška opustila a tím pádem mu vzala šanci na trůn. Avengers a jejich tajní spojenci na Asgardu počítali, že to Lokiho rozhodí a bude snažší ho porazit. Tak trochu měli pravdu.

Loki se naštvaně otočil a zanechal za sebou jenom odlesky ze svého dlouhého zlatého pláště. Šel přímo do svých soukromých komnat a hledal nějakou stopu, která by mu napověděla, kam k čertu zmizela Dahlia. Na chvíli pocítil slabost. Co když mě doopravdy opustila? Zeptal se v duchu sám sebe. To ho znejistilo, proto zavrhl nápad spojit se s ní pomocí vzdálených vidin. Možná by ji tak našel, možná ne. Jestli byla příliš daleko, stejně by to nefungovalo.

Po delším uvažování se rozhodl, že navštíví Odina, který byl bezpečně uložen v tajném úkrytu uvnitř paláce, kam se dostal jenom Loki. Ani Dahlia tam něměla přístup. Loki si odemkl pomocí tajných kouzel těžké, železné dveře a vešel dovnitř přízračné komnaty, kde se ve vzduchu vznášelo Odinovo tělo. Jeho mysl však byla ztracená. Nebyl mrtvý, ani živý. Nevěděl o světě, přesto, že fyzicky stále existoval.

"Tak vidíš, otče," zašeptal Loki, "kdybys mi nechal svůj trůn dobrovolně, všechno mohlo být jinak. Matka mohla být stále naživu a vy dva jste si mohli užívat zbytek svého nekonečného života v radovánkách. Místo toho je Frigga ve Valhalle a tvá duše bloudí vesmírem a hledá místo, kde by zakotvila. Bohužel ho nenajde, protože já to nedovolím."

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now