Sigyn Laufeyson

2.6K 205 11
                                    

Asgard


Loki byl svědomitý učitel. Naučil svou ženu různým bojovým uměním a pohybům, které byly ladné, elegantní a zároveň smrtící.

Naučil ji střílet z luku, jezdit na koni, bojovat s kopím i sekerou, skákat z výšky, potápět se do hloubky a střílet pomocí blesků, které dokázala vytvořit v ruce.

Poté, co perfektně zvládla bojový výcvik, měli přistoupit k výuce magie a kouzel.

Ale Dahlia byla čím dál zasmušilejší, jako by ji něco trápilo a pomalu, ale jistě ztrácela zájem o všechno kolem sebe, což Lokiho silně zneklidňovalo.

"Co s tebou je, lásko?" Přisedl si k ní jednou večer, co už asi posté shlédli bojové předstvení Valkýr. Bylo to jejich každodenní divadlo.

"Já vlastně nevím, kdo jsem," odpověděla zkroušeně. "Narodila jsem se jako asgardská Bohyně Sigyn Iwaldidottir, ale vyrůstala jsem jako obyčejná midgardská žena Dahlia Lambert a dřív, než jsem si zvykla na svou novou existenci, najednou jsem byla vdaná za někoho, koho jsem sotva znala a znovu jsem změnila jméno."

"Dobře," vzdychl si Loki, "budu ti vyprávět jeden neobyčejný příběh," vyhlásil a řekl jí všechno, co věděl o jejím původu. Dahlia mu pozorně naslouchala se skloněnou hlavou a pokerovou tváří, nedávala na sobě nic znát. Bylo pro ni vělmi těžké smířit se s tím, že své rodiče nikdy nepozná. Měla pocit, že matka by jejím životu dokázala dát tu správnou rovnováhu.

"Kdo byla ta čarodějka, která mě unesla?" Zeptala se nakonec.

"Jmenuje se Einar," odpověděl pohotově Loki, "a teď by měla být v Zemi zapomnění, kde už nejspíš neví ani to, jak se jmenuje a odkud pochází."

"To si nemyslím," ušklíbla se Dahlia, "hádej, kdo mi dal ten kouzelný nápoj pravdy? Jsem si jistá, že to byla ona."

"Ta stará zmije," naštval se Loki, "měl jsem ji už dávno zabít! Myslel jsem, že si ten nápoj našla někde ve starých zásobách v tom domě a byla jsi zvědavá, jako to funguje. Ale počkej, kam ta stará striga pak zmizela?"

"Říkala něco o tom, že ji mám hledat v kraji...ééé... Yorvik, nebo tak něco."

"Fajn, já si ji tam najdu," postavil se Loki, ale Dahlia ho zastavila.

"Na ni se teď vykašli, chtěla bych najít Freye, je poslední, kdo mi zbyl z mé rodiny."

"Zlato, na to bude čas, až budeme oba sedět na asgardském trůnu," chlácholil ji, "teď se musíš naučit ovládat své kouzelnické umění," řekl a ona ho znova poslechla. Ještě nebyla ta správná doba ujmout se vlády nad Lokim.





Midgard


"Natašo, máš pro nás dobré, nebo špatné zprávy?" Zeptal se Tony Stark napjatě v centrále Avengers, kde se právě všichni shromáždili, aby přivítali svou agentku zpět z Asgardu.

"Ani dobré, ani špatné," ušklíbla se Nataša, "spíš ty nejhorší, řekla bych. Odin zmizel. Nikdo ho neviděl už celé týdny a v paláci se s námi o tom nechtěli bavit, Loki tam má nejspíš nasazené své lidi. Dále, uzavřel sňatek s tou holkou... Dahlií, čemu posvětil Bůh pomsty Válí."

"Ale ne," ozval se Thor, "Loki si vzal Bohyni, což mu dává automaticky nárok na asgardský trůn. A Válí je ze stejného těsta, jako Loki, odjakživa byli dobří přátelé a něco spolu vyváděli."

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat