The end of Midgard

1.9K 173 1
                                    

Midgard

Darcy si právě uvařila svůj první ranní šálek kávy, líně si sedla do křesla a zapla televizi. Chvilku bezcílně přepínala programy, ale pak ji upoutaly ranní zprávy ze stanice Fox News, která se zaměřovala na různé bizarnosti a zajímavosti ze světa. Vysílali hlavně nepodložené a fantaskní zprávy o výskytu mimozemšťanů a nadpřirozených bytostí, ale dneska jejich obrázky vypadaly hodně reálně.

Darcy se zhluboka napila a druhou rukou zesílila hlasitost. Když spatřila tu zkázu, vyprskla horké kafe přímo na svoje bílé kraťasy, ale vůbec si to nevšimla. Zůstala zírat na obrazovku televize s otevřenou pusou a její mozek odmítal přijmout to, co vidí.

Tam, kde kdysi stál hrdý Londýn, se dneska rozprostíraly jenom trosky. Všude panoval chaos, zkáza a zděšení. Pobořené domy, zranění lidé a hlavně spousta krve. Nechápala to. Ještě včera byl v Londýně klid, zrovna se tam konal filmový festival, na kterém mimochodem vystupoval Tom Hiddleston, o kterém Avengers už věděli, že Sigyn nebo Loki mu vymazali paměť. Usmíval se a mile mluvil do mikrofonu, celý rozzářený a kompletně uzdravený a obdivovaný rozvášněným davem fanynek.

Během noci se něco muselo stát. Někdo nemilosrdně zaútočil a zbořil celé město během pár hodin. Někdo, kdo měl obrovskou palební sílu a mocné zbraně. Někdo, jako...

Na obrazovce se objevila rozrušená reportérka. "Jak vidíte, celé město je v troskách. Lidé musejí být ošetřeni venku na ulici, nemocnice jsou zbořené. Panuje tady panika a lidé mají stále strach, tak se ukrývají v troskách domů. Policie a Interpol stále pátrají po tom, jak tahle zkáza vlastně vznikla. Několik lidí uvádí, že uprostřed noci se rozzářil na tmavé obloze velký světelný kruh, který rotoval dokola. Z něho se prý vynořila armáda plechových monster, chrlících ohěň. Přivolaní policajté po nich začali střílet, ale bez výsledku, ty bytosti prý byly vyrobeny z nějakého zvláštního, velmi odolného materiálu. Stále netušíme, kdo nebo co je ovládalo. Celé to trvalo několik hodin a nakonec bytosti najednou zmizeli. Poté se na chvilku ukázal vysoký muž v zeleno-zlatém oblečení se zlatou přilbou s dlouhými rohy. Jeho podobu se nám nepovedlo zachytit, ale popis svědků odpovídá muži, který se před pár dny v Londýně z ničeho nic objevil v doprovodu Toma Hiddlestona a pak beze stopy zmizel. Máte-li další informace o tomto záhadném muži, prosím vás, abyste neprodleně kontaktovali nejbližší policejní stanici. Pro Fox News, Connie Chung."

Reportérka zmizela, ale kamera dál zabírala spustošené ulice. Darcy nehybně seděla a nemohla uvěřit tomu, co slyšela. Okamžitě pochopila, co se v Londýně stalo. Loki právě rozpoutal vesmírnou válku. A nebyla zde žádná Sigyn, která by ho mohla zastavit.

****

Asgard

Dahlia začínala panikařit, takže Frey se radši proměnil do své obvyklé podoby a snažil se jí uklidnit.

"Jsi přece Bohyně, tak nevyšiluj!" 

"Jo, jasně. Ale ty jsi Bohem už celá tisíciletí, zatímco já jenom pár měsíců. Nevím, co s tím. Netuším, jaká mám být. A jsem trochu schizofrenická z toho, jak mi Loki říká Dahlia a ostatní Sigyn. Kdo k čertu vlastně jsem?"

"Jsi mocná Bohyně Valkýr a také asgardská královna. Tak se podle toho chovej."

Dahlia se zhluboka nadechla. "Dobře, tak to zkusím. Takže zaprvé, Dahlia od teď neexistuje. Jsem Sigyn, nejmocnější Bohyně Asgardu. Bohužel u sebe zrovna nemám svůj zářící náhrdelník, ani Thorovo kladivo, to mám bezpečně uloženo a zamčeno v tajné skrýši, opatřené kouzly. Neměla jsem čas to sebou vzít, takže musím vymyslet něco jiného."

Rozhlížela se kolem sebe. Místnost měla tvar dokonalého kruhu. Zrcadla byla úplně všude, jak na stropě, tak na podlaze a kolem stěn. Vypadalo to bizarně a strašidelně zároveň. Ovšem Odinova podoba se zobrazovala pouze na zrcadlech na zdech. 

Sigyn přistoupila k jednomu zrcadlu a pozorně si prohlížela Odinův obraz. Vypadal, jako by spal ve vzpřímené poloze. Jeho obličej byl klidný a mohl by být považován za mrtvého, ale jeho hruď se dvíhala a klesala v pravidelných intervalech. Postoupila o krůček dál, k dalšímu zrcadlu a spatřila naprosto stejný obrázek. Všechny podoby vypadaly stejně do nejmenšího detailu. Zbývalo jediné řešení. 

Napřáhla se a vší silou rozbila zrcadlo před sebou svou pěstí. Sklo příšerně zařinčelo a vysypalo se na zem v tisíci drobných kouskách. Za ním nebylo nic, jenom holá kamenná zeď. Podoba Odina zmizela.

"Co to děláš?" Zeptal se Frey překvapeně.

"Jenom jeden Odin je pravý a ten se skrývá za některým zrcadlem. To ostatní jsou jenom Lokiho kouzla. Takže mi teď pomoz rozbít všechna zrcadla. Za jedním z nich se skrývá ten, koho hledáme."

Frey přikývl a oba dva se pustili do práce. Po pár minutách měli rozbitá téměř všechna zrcadla, zbývalo jich jen pár. Přistoupili k dalšímu zrcadlu a společně ho rozbili. Jejich úsilí konečně korunoval úspěch. Jen co se zrcadlo rozsypalo na kousky, zpoza něj vypadlo bezvládné tělo Boha všch Bohů. Frey ho opatrně zachytil a zkontroloval jeho životní funkce.

"Je v hlubokém bezvědomí a budeme muset použít všechnu svou moc společně, abychom ho přivedli zpátky."

Sigyn si k nim klekla. "Dobře, tak začneme. Musíme si pohnout, protože mám takový neblahý pocit, že Loki už začal řádit. A myslím, že začal rovnou na Midgardu."

Bohužel měla jako vždycky pravdu.

*****

Midgard

V sídle Avengers panovala nejvyšší pohotovost a celý tým byl nachystán na boj. Thorovi sice stále scházelo jeho kladivo, ale s jeho božskou sílou, odhodláním a hlavně potlačovanou zlostí byl ohromně nebezpečný. Navíc Tony Stark zmobilizoval armádu, tajné složky i policii a nejvyšší velitele zhruba informoval o tom, co se děje. Bylo jasné, že další útok podnikne Loki přímo v Seattlu.

Uběhlo několik mučivých hodin od ataku na Londýn a v Seattlu se rozhostila pokojná, tmavěmodrá noc, prosvětlená množstvím zářivých hvězd. Bylo krásně teplo a horký večer přímo lákal k procházce městem. Všude panovalo ticho - jako před bouří.

Po městě byli na různých místech rozmístěni vojáci, policajti i speciální oddíly, čekající na to, až TO začne. Nikdo z nich netušil, jak to vlastně bude vypadat, věděli jenom, že je čeká něco neobvyklého a měli za úkol ihned informovat centrálu Avengers, kde začal útok.

Kdesi vysoko nad Zemí ve hvězdném prostoru se vznášelo vesmírné plavidlo, které mistrně ovládal zkušený pilot. Jeho vysoká postava se skláněla k ovládacímu panelu, kde různě mačkal tlačítka a posouval páčky. Obličej měl bledý a napjatý, rty pevně stisknuté a jeho postoj vyjadřoval nervozitu. Věděl, že to, co udělal -a co se teprve chystá udělat, jeho manželku zajisté naštve na nejvyšší možnou míru. Ale chtěl se mstít a to byla jediná emoce, která ho teď ovládala. Nepřemýšlel nad tím, co bude POTOM. Byl přesvědčen, že spolu se Sigyn ztratil i trůn a potřeboval si vybít vztek - třeba i na celém vesmíru.

"Lorde Loki, jsme připraveni," ozval se chrčivý hlas z malého panelu na zdi.

"Výborně," usmál se chladně, "zahajte palbu. Cíl: Seattle. Ať tam nezůstane kámen na kameni... A Avengers přenechte mě. Mám pozdravy pro svého bratra."

Pohnul pákou a jeho plavidlo nabralo rychlost. Nenáviděný Midgard byl na dosah.








Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now