Would you mind if I hurt you

1.9K 178 5
                                    

Asgard

"Připrav se," hlesl Frey, držící v náručí bezvládného Odina, "venku bude nejspíš malá armáda Lokiho posluhovačů. Musíme nejdřív použít omračovací kouzlo a pak se rychle přemístit do bezpečné části paláce, kde se zabarikádujeme a kde nás můžou ochraňovat Valkýry."

"Dobře," přikývla nervózně, protože s přímým bojem ještě moc zkušeností neměla. A čím dál víc se jí příčilo někomu ubližovat, i když předtím s tím až takový problém neměla. Ale něco se stalo... Něco, o čem dosud s nikým nemluvila.

Frey silným úderem rozrazil bránu a za ní stály tucty ozbrojených vojáků. Jako na povel zvedli štíty, které nejspíš Loki něčím zaklel, protože Freyovo omračovací kouzlo vůbec nefungovalo. Když to Frey zjistil, shodil Odina na zem ke svým nohám, přitáhl si Sigyn blíž a rozprostřel kolem nich ochraňovací kouzlo, které vypadalo jako slabá mlha, rozptýlená kolem jejich postav.

"Fajn, tohle asi nepůjde," řekl udýchaně Frey, který na kouzla spotřeboval až příliš mnoho energie. "Zbývá jediná možnost, která asi bude znít dost zoufale. Musíme způsobit obrovský hluk, aby si ho Valkýry ve vnitřní části paláce všimli. Určitě budou chtít vědět, co se děje. A jejich vojsko určitě bude dost silné na to, aby bojovalo s Lokiho posluhovači, i když jsou opatřeni kouzlem. Síla Valkýr je větší, protože je stále chrání tvá matka. A tebe taky."

"Tak do toho," odpověděla Sigyn a pak oba dva společně vyslali mocnou ránu k zemi, která způsobila, že nádherná mramorová podlaha paláce se roztříštila na miliony kousků, stěny se začaly s ohromným řachotem bořit a Lokiho vojáci zmateně ustupovali ve snaze nespadnout do kráteru, který se pod nimi začal tvořit.

Během chvilky byla na místě královna Zenia spolu s početným oddílem po zuby ozbrojených Valkýr, takže jim nedalo moc práce zajmout zbytek Lokiho armády, protože větší část vojáků se už rozutekla na všechny strany.

"Co se tady děje?" Zeptala se Zenia. 

"Všechno ti vysvětlím později," řekla rychle Sigyn, "teď je důležité, abyste co nejdříve pochytali všechny Lokiho sluhy a patolízaly a někam je bezpečně zavřeli. Jo a budu potřebovat každého, kdo je ochoten bojovat proti Lokimu - ať je to člověk, trpaslík, elf nebo Bůh, je mi to jedno. Hlavně, ať mi pomůže zastavit Lokiho."

"To zní skvěle," souhlasila Zenia opatrně, "nechtěla jsem ti to předtím říkat, ale... Byla jsem hodně překvapená, že sis vzala právě Lokiho. Ty  máš navíc, jsi přece nejmocnější Bohyně Asgardu. A on nemá zrovna nejlepší pověst, jestli víš, co tím myslím. Je dobře, že ses konečně rozhodla ho zabít."

Sigyn se prudce zastavila a otočila se k ní tváří v tvář. "Já ROZHODNĚ nemám v úmyslu ho zabít," procedila mezi zuby, "a vzala jsem si ho proto, že ho miluju, což platí i nadále. Jenom mu nechci dovolit zničit celý vesmír, to snad chápeš."

"Jistě, má paní," sklonila Zenia hlavu a kousla si do rtu. Rozhodla se, že příště si poznámky ohledně Lokiho a jeho pověsti nechá radši pro sebe.


Midgard

Ospalé slunce nad Seattlem slabě prosvítalo mezi bílými mraky a jeho jemná záře osvítila probouzející se město. Vojáci, tajné oddíly a policajté, kteří probděli celou noc v očekávání útoku, zívali a většinou v duchu přemýšleli nad šálkem horkého kafe, nebo osvěžující sprchou. Vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že se něco semele. Jejich pozoronost polevila a velitelé jednotlivých složek si začali mezi sebou vyměňovat zprávy o případném stažení oddílů, nebo přeskupení sil.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now