Mighty Sigyn

2.1K 189 8
                                    

Midgard

Znuděně přepínala programy v televizi a přemýšlela nad tím, jak tady vůbec mohla žít. Nic z toho, co se na Zemi nacházelo, již pro ni nemělo význam. Nakonec televizi vypla a šla k oknu. Venku silně pršelo a kapky děště malovaly po skle nesmyslné obrázky.

Náhle pocítila silnou touhu po svém manželovi. Přesto, že všichni kolem ní ho pokládali téměř za zrůdu, ona ho doopravdy milovala a velice jí chyběl. Tak zoufale, že se rozhodla jít za jeho nevlastním bratrem a zeptat se ho na něco z jejich minulosti.

Thor byl jako obvykle v laboratoři, kde Bruce a Tony stále testovali nové a nové druhy omamných látek. Chtěli, aby to mělo účinek i na Bohy a jediný, kdo přicházel do úvahy jako testovač byl Thor. Baldr tuto poctu s díky odmítl.

Dahlia vešla dovnitř zadymené místnosti. Uslyšela prudký kašel a zvracení. Když se mlha rozptýlila, na zemi ležel vyčerpaný Tony a Bruce. Thor sice stál na svých, ale držel se za břicho a skučel.

"Smím se zeptat, co tady vlastně provádíte?" Ozvala se Dahlia a musela se kousat do rtu, aby se nerozesmála.

"To je určitý druh výzkumu," zašeptal Tony. "Nechtěla bys nám s tím pomoct?" Zeptal se drze. Nehodlal jí prozradit, že hledají plyn, který by případně dokázal zastavit jejího manžela.

"Ani ne," odtušila lhostejně. "Přišla jsem za Thorem. Můžeme si promluvit osamotě?"

"Jistě," odvětil a odvedl ji do malé místnosti na konci chodby, která sloužila jako odpočívárna.

"Děje se něco? Jsi v pořádku?" Přesto, že Dahlia ho neměla moc ráda, on o ní měl starost. Byl přirozeně laskavý. Na rozdíl od svého bratra.

"Chtěla jsem se tě zeptat na něco z tvého dětství. Byl Loki vždycky takový?"

"Jaký myslíš?" Zeptal se opatrně, protože netušil, co má Dahlia na mysli.

"Tak..." zamyslela se a hledala to správné slovo. "Zatrpklý. Frustrovaný. Nenávistný. Lhostejný. Krutý..." zarazila se, když si uvědomila, kolik špatných vlastností právě vyjmenovala.

"Ach," vzdychl si Thor. "Měl stále pocit, že je odstrkovaný. A zhoršilo se to poté, když zjistil, že je adoptovaný. To nějak nedokázal překousnout. Přesto, že rodiče mezi námi nedělali žádné rozdíly."

"Aha," řekla jednoduše a zmlkla. Vypadala zamyšleně, ale Thor měl na jazyku otázku, která ho pálila jako rozžhavené železo.

"Dahlio," oslovil ji a ona nespokojeně vzhlédla.

"Měl bys mi říkat Sigyn," odpověděla dotčeně.

"Dahlia nebo Sigyn, to nehraje roli. Vím, kdo jsi. Ale musím se tě na něco zeptat, je to pro mně velice důležité. Je můj otec... chci říct... je Odin naživu? Co s ním je? Uvěznil ho Loki?"

"Jistě že ne," odvětila uraženě, "je o něj skvěle postaráno. Bohužel stále nenabyl vědomí, takže jeho mysl je teď na půli cesty mezi živými a mrtvými. Zatím jsme nenašli účinný lék."

"Aha," řekl Thor, "ale možná jsi už zjistila, že ty sama máš neuvěřitelně silné léčitelské schopnosti. Zdědila jsi to po své matce. Dokážeš dokonce přivést mrtvé k životu. Proč jsi nezkusila vyléčit Odina?"

"Já..." řekla rozpačitě, "Loki mě o to nežádal. A já dělám jenom to... teda myslím tím, že..." Zarazila se, protože jí právě došlo, že dělá přesně to, co jí Loki přikáže a nic víc. Když Loki nechce, aby se jeho otčim vyléčil, tak se to nikdy nestane.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now