Loki Hiddleston

2.3K 186 10
                                    

Midgard


Thor, Tony a Bruce seděli ve zničené laboratoři. Kolem nich se vznášel hustý dým, pocházející z nezdařeného pokusu. Všichni kašlali a dusili se, i když Tony měl samozřejmě i sílu nadávat.

"Hulku, ani v lidské podobě nedokážeš udělat nic pořádně, pusť mě k tomu!" Tony jedním pohybem shodil na zem desítky zkumavek, které se roztříštili na mramorové podlaze.

"Copak to vyrábíte, hoši?" Zeptal se Thor, když se mu konečně povedlo popadnout dech. 

"Chceme vyrobit plyn, který ochromí nejenom člověka, ale i Boha," odpověděl Bruce, "alespoň na několik minut. Naše střelné zbraně jsou proti těm vašim z Asgardu na smích, takže potřebujeme jinou taktiku boje."

"Chápu," přikývl Thor, ale v duchu o úspěchu pokusu dost pochyboval.

"Zdravím vás, pánové," ozval se najednou za jejich zády známý sametový hlas, tak se všichni tři překvapeně otočili.

Před nimi stál Loki - v plné výzbroji a síle. Jeho zářivý úsměv je doslova oslepoval.

"Ty zmetku," zaklel Tony a rukou se snažil dosáhnout dálkové ovládání, kterým dokázal přivolat svou výzbroj - oblek Ironmana.

"Být tebou, nechám tu ruku na místě," varoval ho Loki klidně, ale jeho úsměv zmizel. V ruce držel Kopí osudu a mířil jím přímo na Thora.

"Jak se máš, bratře?" Zeptal se konverzačním tónem a Thor ztuhl. Vždycky, když takhle Loki nezávazně konverzoval, znamenalo to nečekaný úskok.

"Dobře," odtušil, "a ty? Chystáš novou válku?"

"Ale, ale, ty jsi pořád tak negativně naladěný. Zaskočil jsem jenom na návštěvu, pozdravit vás. Zjistit, jak se vám daří. Co chystáte... proti mně... a tak." Pokračoval Loki stále tím lehkým tónem.

"Varuju tě, ty podlá zmije," ujal se slova Tony, "tentokrát tě už dostaneme. I tvou ženu. Můžete spolu bručet v base. Navěky."

"Bla, bla, bla..." mávl rukou Loki. "To je stále dokola. Ale tentokrát jsem již král. Mám armádu. Když se pokusíte zničit mě, zničíte i... Asgard." Vypadalo to, že si chvilku nemohl vzpoměnout na název svého rodného světa a Thor začal mít určité podezření.

"Loki, pamatuješ, když jsme byli děti, otec nám vyprávěl příběh o bratrech, kteří se znenáviděli," řekl Thor opatrně. Nic takového jim otec nikdy nevyprávěl, byla to lest.

"Jistě," přikývl Loki, "chceš mě snad dojmout?"

"Ha!" Vykřikl Thor, prudce vyskočil a jediným skokem byl přímo před Lokim, který najednou vypadal trochu vyděšeně. Thor ho schytil za límec a silně jím zatřásl.

"Proboha, nechte toho, zničíte mi celý kostým," řekl Loki. Nebo lépe řečeno Tom Hiddleston.

"To snad není..." řekl překvapeně Tony. "Vy jste mě fakt dostal. Nejenom že vypadáte jako ten hajzl, dokonce se vám dokonale povedlo napodobit i styl jeho vyjadřování a jeho arogantní postoj k celému světu."

"Říkala jsem, že bude skvělej," ozvala se Nataša od dveří. "Einar mu dala dobré školení. Za to jí patří velký dík, ať už udělala cokoliv. Takže teď ho musíme dostat na Asgard a tam vyvolat iluzi, že volá Dahliu z jiného světa. A vymyslet nějaký dobrý důvod, proč by měla jet na Midgard."

"Něco mě napadlo," řekl Thor zamyšleně. "Loki teď určitě cestuje vesmírem a hledá spojence. Pochybuji, že by Dahliu vláčel všude sebou, nejspíš ji nechal na Asgardu, aby hlídala trůn. Musíme tedy jenom zjistit, kde a kdy bude, nenápadně se přesunout na Asgard včetně Toma a Einar a kontakovat Dahliu s falešnou zprávou. Je to velice riskantní a chce to perfektní načasování."

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now