Lost in Hell

3.8K 293 6
                                    

Země zapomnění


Sif křičela z plných plic. "Haló, je tady někdo? Kdokoliv?"

Ostatní ji skepticky pozorovali. Nemělo to cenu.

"Říkám vám, že je to Země ZAPOMNĚNÍ. I kdybychom tu někoho potkali, tak ten dotyčný nebude mít tucha, kdo vlastně je. Nebo byl," ozval se Hogun.

"Nějak se přece odsud dostat musíme," zafuněla Sif a unaveně si sedla na zem k ostatním.

"Nechápu, jak mohl Thor dát přednost pozemšťance před tebou," řekl poněkud nelogicky Fandral. "Jsi tak silná, houževnatá, odhodlaná a nebojácná... Pravá Asgarďanka. Měl se oženit s tebou."

Sif se začervenala. "Na to je teď už trochu pozdě. A krom toho, máme úplně jiné starosti. Jak se dostaneme tady z toho pekla?"

"Ó, kdepak, tohle není peklo," ozval se hluboký hlas, přicházející odněkud z mléčné mlhy.

Všichni se podívali tím směrem a pro jistotu položili ruce na zbraně.

Z mlhy se vynořil vysoký, urostlý chlap s tmavými vlasy a bradou. Měl na sobě plandavé, ušpiněné oblečení a celkově vypadal zpustle, ale ne nepřátelsky.

"Jsem Bůh Baldr," představil se, "a hledám tady svou lásku Nannu. A mimochodem, tohle je opravdu Země zapomnění, ne Peklo."

"Jak jste se zde ocitl?" Zeptala se zvědavě Sif. "Poslal vás sem Loki?"

K jejímu údivu se Baldr rozchechtal. "Loki?" Plácal se vesele rukama po stehnech. "Ten pitomý šašek? Bůh ničeho? Zbabělec a lhář s hadím jazykem? Ne... ten ne. Byl to jeho otec - Odin. Bůh všeho živého." Při posledních slovech jeho hlas poněkud zhořkl.

"A proč?" Fandral šel na všechno zpříma.

"Protože jsem se zamiloval do nesprávné osoby. Byla to Nanna, Bohyně laskavosti. Jenomže Odin s ní měl jisté plány a moje láska do nich nezapadala. Protože Nanna se do mě zamilovala také, poslal nás do Země zapomnění, aby jsme jeden na druhého prostě a jednoduše zapomněli. Hned, jak jsme se zde ocitli, Nanna se mi někde ztratila a od té doby ji marně hledám."

"Tak moment," ozval se Hogun, "jak to, že jste neztratil paměť? Je to proto, že jste Bůh?"

"Ne, to kouzlo Zapomnění působí i na Bohy. Já jsem měl to štěstí, že mě má matka po porodu celého namočila do magické řeky Styx. Takže některá kouzla na mě prostě nemají žádný účinek. Ale tohle Odin netušil, proto nejspíš žije v domnění, že já i Nanna jsme ztratili paměť."

"Fajn, to je opravdu dojímavý příběh," ozvala se znova Sif svým obvyklým rozhodným tónem, "a já mám pro vás návrh. Pomůžeme vám najít tu vaši Nannu - je nás víc a proto se můžeme rozdělit na skupinky. A vy nás pak odsud nějak dostanete."

"To zní jako plán," souhlasil Baldr s nadějí v hlase.

"Ještě jedna otázka, Baldře," řekl Fandral zamyšleně. "Jak víte, jak vypadá peklo?"

"Vím to, protože jsem tam byl," odvětil unaveně Baldr. "Budu vám o tom někdy vyprávět, ale teď poj'dme hledat mou lásku."




Seattle


"Páni," hvízdla obdivně Dahlia, "ty si teda umíš užívat," zasmála se při pohledu na luxusní apartmán v hotelu, kde pobýval Loki.

Rozvalila se na obrovské posteli s baldachýnem. Loki si lehl k ní a lechtal ji jazykem na uchu.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now