Let'get Loki

2.8K 242 5
                                    

Midgard


Baldr nevěřícně zíral na nápis nad svou hlavou. "Co k čertu dělá Valhalla na Midgardu?" Zamumlal si pod vousy.

"To bych taky rád věděl," ozval se za ním hluboký hlas. Baldr se bleskurychle otočil a znova upadl do hlubokého šoku. Nestá před ním nikdo jiný, než jeho dávný přítel Thor, který si neklidně prohlížel své přátele, zcela zmaten tím, co viděl.

Baldr ho objal. "Díkybohu," vydechl, "myslel jsem, že zůstanu věčně uvězněn na Midgardu. Ti lidé za mnou mi nemohou pomoci."

Thor se přiblížil ke svým přátelům, kteří ho ovšem vůbec nezaregistrovali. Bezcílně se motali po parkovišti a zakopávali o vlastní zbraně.

"Co se jim stalo?" Zeptal se Thor rozechvěle.

"Dlouhá historka," mávl Baldr rukou. "Účinkuje v ní stará prolhaná čarodějnice Einar a také tvůj zlovolný bratr. Loki."

"On na vás útočil?" Přimhouřil Thor oči.

"Na mě by si nejspíš netroufl. Ale tvé přátele poslal do Země zapomnění a oni zůstali jako bez mozku. Netuším, jaké kouzlo dokáže napravit tyhle škody."

Thor zaťal pěsti. Loki ho zase převezl, tentokrát to už ale doopravdy přehnal. On želel jeho smrti, dával si ji za vinu, kvůli těmto výčitkám se ani neucházal o asgardský trůn... A ten ďábel se mu vysmál tím, že jeho přátele připravil o mysl a teď nejspíš chystá válku a spolu s tou ženskou budou chtít ovládnout svět.

"Thore, co tady vlastně děláš? Netušil jsem, že žiješ na Midgardu. Měl jsi přece převzít vládu po svém otci," řekl zvědavě Baldr, který strávil celé roky v Zemi zapomnění, takže netušil, co se dělo na Asgardu. Nebo v přilehlém vesmíru.

"Žiju tady se svou ženou," odtušil Thor, "a tohle místo," ukázal rukou na ohořelý bar, "mi kdysi připomínalo domov. Ovšem teď tady nejspíš řádil Loki, tak jsem se na to přišel podívat."

"Takže ty jsi ženatý?" Podivil se Baldr, jelikož měl zato, že Thor si vezme Sif. Ještě před pár lety to tak vypadalo.

"Ano, vzal jsem si ženu z Midgardu."

"Ach," neudržel se Baldr, "to znamená, že asgardský trůn je ti navždy zapovězen."

"To je mi jedno," pokrčil Thor rameny, "hlavně, aby Loki nerozpoutal další peklo na Zemi. Nebo v celém vesmíru."

"Tak na co čekáme?" Usmál se Baldr. "Svolej armádu, budu ti pomáhat. A seženeme nějakou čarodějku, co jim pomůže," ukázal rukou na skupinku, která ho doprovázela.

"Nemám armádu," zamračil se Thor, "ale mám něco... nebo spíš někoho, kdo nám může pomoct. Jak s bojem, tak s kouzlami. Lépe řečeno, s nějakým lékem proti ztrátě paměti."

"A kdo je to?"

"Avengers. A naším heslem je: dostat Lokiho."



Asgard


Dahlia od úžasu málem zapomněla dýchat. Před ní se rozkládalo překrásné smaragdově-zelené údolí, obkolesené nepřístupnými horami, ze kterých stékaly nesčetné divoké vodopády. Masy rozčeřené vody se tříštily o skály a vyvrhovaly průzračné kapky, zářící ve světle planet na obloze.

Loki sesedl z koně a podal jí ruku. "Teď budeme muset jít pěšky," zašeptal a opatrně postupoval dopředu krůček za krůčkem, jako by čekal, že se před ním z ničeho nic otevře propast.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now