Loki/Tom (part III)

2.9K 258 8
                                    

Když Dahlia vyprávěla Lokimu, jak trávila dny ve škole, velice silně mu to připomínalo jeho osud.

Vždycky byl ten druhý, jenom náhradník, ne hlavní postava. Všechnu smetanu pokaždé slízl Thor, i když občas k tomu přišel úplně nezaslouženě.

Loki celé roky pilně trénoval - diplomacii, umění konverzace, lukostřelbu, jízdu na koni, boj zblízka, boj se zbraní i bez, kouzla, magické formulky... Bylo toho hodně a často své schopnosti využil, ale marně. Ve všem ho předběhl Thor.

Proto se rozhodl, že ačkoliv ho ten čas na Midgardu dost zdržuje od toho hlavního, pomůže Dahlii pomstít se všem, kteří ji šikanovali a ubližovali jí.

Dlužil jí to. Chtěl, aby z něho udělala oficiálního vládce (i když zrovna o tomhle ona vůbec netušila) a tak v jeho hlavě skrsl určitý plán.

A ten se teď - uprostřed víru oslav - chystal zrealizovat.

Především se všude představoval jako ta filmová hvězda - jakýsi Tom. Netušil, kdo ten chlap vlastně je, i když musel uznat, že fyzicky mu byl dost podobný. Byl sice v pokušení ukázat všem svou opravdovou božskou sílu, ale to mu Dahlia zakázala. A nebylo by to vůbec vhodné, protože tady bylo docela dost lidí a někdo z nich mohl znát Thora a vykládat mu o tom.

Loki seděl u bohatě prostřeného stolu, obklopen davem fanoušků a horlivě si vymýšlel, co všechno s Dahlií dělali. Lidé uctívali filmové hvězdy jako nová božstva, což mu vůbec nešlo do hlavy, protože nic božského samozřejmě tyhle takzvané hvězdy neuměly.

Když usoudil, že v nich vyvolal už dostatek zájmu, obdivu i závisti, rozhodl se, že je na čase spustit Fázi 2. Ta se týkala přímo Isabelly, která Dahliu celé roky ponižovala a shazovala. Často jí pomlouvala za zády a šířila o ní lži, jako že Dahlia je děvka, má kapavku, spí s profesorem matiky a podobně, takže Dahlia něměla šanci si najít žádné kamarády.

Ne, že by po nich nějak extra toužila, ale neustále byla v postavení outsidera - ne vlastní vinou - což Loki velice dobře chápal. Frustrace byla jeho nejlepší kamarádkou a našeptávala mu do ucha, jak vykonat pomstu.

Loki/Tom se elegantně postavil a vyzval Isabellu k tanci. Viděl, že to bude snadná kořist, ta dívka byla evidentně totálně zblbnutá do svého idolu, takže ho čekal poměrně lehký úkol. Což byla nuda, měl radši, když se jeho potenciální úlovek brání a utíká před ním.

Kapela hrála jakýsi pomalý song a Loki objal Isabellu kolem pasu, takže jí málem způsobil srdeční kolaps. Druhou rukou ji pevně stiskl a přitáhl blíž k sobě, čímž získal dokonalý výhled na její pevné poprsí, které se prudce zvedalo.

"Tančíte skvělě, má drahá," zalichotil ji po chvíli ticha, "umíte se perfektně hýbat."

"Miluji vás," vyhrkla ta nešťastnice, "moc po vás toužím..."

Loki znechuceně převrátil oči. To snad ne, vždyť jsem ještě ani nezačal. Chtěl jsem kolem ní kroužit, oťukávat ji, nahlodat... a pak zaútočit a zabít. Teda, ne doopravdy, to mi Dahlia z jakéhosi důvodu zakázala. I když...

"Víte, že jsem zasnouben s vaší kamarádkou?" Pozvedl lehce obočí v šokovaném údivu. Bylo snadné hrát herce.

"Já vím, promiňte...," omlouvala se překotně, "ale pro mě je tohle tak... neuvěřitelné, že jste tady, přede mnou a smím se vás dotýkat. Jste pro mě jako Bůh, věřte mi."

"Věřím," odpověděl lhostejně, protože ho to nebavilo, "a musím přiznat, že mi to opravdu lichotí." To teda ani trochu, pomyslel si škodolibě. Zadíval se jí hluboko do očí, kde viděl jenom hlubokou odevzdanost, žádnou známku odporu.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now