Stand back, you mewling quim!

2.2K 185 5
                                    

Asgard

"Nemohla odejít proto, aby ti nachystala nějaké překvapení?" Zeptal se bezradně Válí, kterého Loki zavolal k sobě, aby mu pomohl pátrat po ztracené Sigyn.

"Nejspíš ne," ušklíbl se Loki, "a pokud mi chystá nějaké překvapení doopravdy, určitě to nebude nic příjemného. Ona není moc romantická. A mám takový pocit, že mi moc nevěří, jestli víš, co tím myslím... Nevím kde je ani proč odešla a začínám z toho pěkně zuřit. Unést ji nikdo nemohl, vycvičil jsem ji a naučil používat všechny její božské vlastnosti. Takže nejspíš odešla sama, ale marně si lámu hlavu nad tím, kam k čertu šla..."

Válí přikývl. V duchu se ptal, jak je vůbec možné, že si nějaká Bohyně vzala Lokiho za manžela. Jako jeho kamarád byl skvělý - společně vymýšleli všelijaké neplechy a lotroviny, když byli mladší - a bylo to morbidní a legrační zároveň, protože jeden z nich byl Bůh pomsty a druhý Bůh neplechy. Ale zatímco Válí si stále užíval staromládeneckého života, zdálo se, že Loki do toho doopravdy spadl. Válí měl silný pocit, že Lokimu na jeho ženě opravdu záleží. A moc.

"Nemůže být na Midgardu?" Napadla Válího bláznivá myšlenka.

"Co by tam..." zarazil se Loki náhle. Možná se doopravdy vrátila zpátky do Seattlu aby tam... co? Urovnala staré spory? Pomohla vyřešit záhadnou vraždu své spolužačky? Našla Thora???

"Ne, zkusíme nejdřív kontaktovat okolní světy. Midgard bude jako poslední," rozhodl nakonec Loki a v duchu se začal modlit, aby se Dahlia konečně vrátila a přinesla jeho životu zpátky rovnováhu a smysl, který mu předtím darovala tím, že ho začala milovat.



Midgard

Ten chlap se vůbec nebránil a to Dahliu znechutilo. Krom toho měl obličej i pohled úplně stejný, jako Loki a ona nedokázala zajít až do konce. Nemohla zabít dokonalou kopii chlapa, kterého opravdu milovala.

"K čertu s tebou," ulevila si a odstrčila dusícího se Toma tak prudce, že upadl na zem a tam zůstal bezvládně ležet.

Dahlia lhostejně překročila jeho nevládné tělo a vyběhla na chodbu. Nejdřív za sebou pečlivě zamkla dveře, aby Tom nemohl případně utéct. A pak se nepozorovaně vybrala na průzkum. Věděla, kde jsou rozmístěné kamery a speciální čidla pohybu, kterým se pečlivě vyhýbala, až nakonec dorazila ke svému cíli - místnosti, kde bylo bezpečně zamčené a uložené Thorovo kladivo - mocný Mjolnir.

Mechanické zámky a kódy pro ni nepředstavovaly žádný problém - tiše je otevřela pomocí magie a hladce vklouzla dovnitř. Kladivo bylo položené na podstavci, vykovaném z platiny a ve tmě slabě blikalo. Dahlia ho bez námahy zvedla a vrátila se zpátky do svého pokoje.

Tam vzala napůl omámeného Toma do náruče a vypochodovala ven. Na chodbě jediným přesným úderem rozbila sklo na požárním alarmu a ten okamžitě spustil hlasitý povyk. Avengers byli na místě za méně než dvě minuty a podezíravě se dívali na Dahliu, jak v jedné ruce třímá Mjolnir a ve druhé přidušeného Toma.

Každému z nich bylo hned na první pohled jasné, že na to přišla. Ale nikdo z nich nevěděl, co dál. Nakonec se ujal slova Thor: "Dahlio... Sigyn. Pusť ho. On je jenom součástí hry, kterou moc nechtěl hrát. Jestli se chceš někomu mstít, tak jsem to já."

"Neboj se, na každého se dostane," ušklíbla se, "ale tohoto tady si vezmu jako pojistku. A teď, jestli mě omluvíte..." zvedla Mjolnir do výše.

"Ne!!!" Zařval Tony vyděšeně, protože si uvědomil, že během pár sekund přijde o svůj drahocenný úkryt se všemi vymoženostmi, na kterých pracoval celé roky.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें