Greatest Odin's Descendent = G.O.D.

1.8K 172 5
                                    

Plula vesmírem na obřím hadovi a přemýšlela nad tím, jak moc bizarní to je. Všechny události, které se odehrály během posledního roku jejího předtím nudného života, byly tak fantaskní a neskutečné, že tomu sotva dokázala uvěřit. Stala se Bohyní, manželkou Boha a asgardskou královnou. Jak moc neuvěřitelné to bylo? HODNĚ. Ale neměla čas nad tím dlouho přemýšlet, protože před sebou spatřila Nidhogga, a na jeho hlavě stál ten, koho vlastně celou dobu hledala. Loki.

"Má paní," usmál se křivě. Kupodivu na sobě neměl svou zlatavou uniformu, ani helmu s rohy. Vlasy měl rozpuštěné a vypadal by celkem přátelsky, kdyby zrovna neřídil obřího draka s vyceněnými zuby.

"Loki."

"Zdá se, že jsem tě podcenil. To byla neodpustitelná chyba. Učíš se rychle. Našla jsi nakonec Odina?"

"Ano. Čeká na tebe. A já taky."

"No, rodinné setkání asi na chvíli odložíme," ušklíbl se nepříjemně. "Kdy ses vlastně rozhodla, že se postavíš na stranu mých nepřátel?"

"Avengers v podstatě nejsou tví nepřátelé, to už jsem měla možnost zjistit. A já VŽDYCKY budu na tvé straně. Jsem tvoje žena. Budu stát při tobě ať se stane cokoliv, protože tě miluju."

Ta slova vyvolala na jeho obličeji silnou grimasu. "TAK PROČ NESTOJÍŠ PŘI MNĚ?"

"Nemůžeš zničit celý vesmír jenom proto, že máš vztek na to kdo jsi a odkud pocházíš. To není podstatné. Já bych při tobě stála i kdybys byl nemocný a chudý, neměl žádné poklady ani moc či trůn. Zůstala bych s tebou do skonání světa, protože to je pravá láska. Ale to slovo ty evidentně neznáš..."

Potřásl hlavou. "To všechno jsou jenom řeči. Při první příležitosti jsi mě zradila a otočila se proti mým příkazům a přáním. To NENÍ důkaz pravé lásky. Je mi líto, ale od této chvíle tě považuji za svého nepřítele."

"Loki, počkej! Musím ti něco říct..." Zoufale se snažila najít ta správná slova, jak mu sdělit tu novinu, ale netušila, jak by to v této situaci přijal.

"Všechna slova jsou již zbytečná," procedil mezi zuby. "Připrav se na boj!" Sklonil se a něco zašeptal. Nidhogg se vztyčil a rozmáchl se obří tlapou, takže zasáhl Midgarsormra přímo mezi oči. Ten se zatackal, ale udržel rovnováhu a vyplivnul titánovskou dávku jedu přímo do oka draka. 

Mezi těmito obry vypukl zuřivý a brutální boj, který otřásal celým vesmírem. Drak a had spolu zápasili na život a na smrt, ale jejich síly byly poměrně vyrovnané, takže vítěz byl stále nejistý. A strom života se prudce nakláněl a všechny bytosti poznaly, že Ragnarok již započal.

****

Midgard

"Nemůžeme tu jen tak sedět!" Zakřičel nervózně Thor. "Vesmír se otřásá v základech! Ragnarok je tady!"

"Co chceš vlastně dělat?" Zeptal se Tony. 

"Jdeme zpátky na Asgard! Tam to všechno započalo, tam to také skončí."

S jeho návrhem všichni souhlasili a tak se vypravili (po zuby ozbrojeni) do bájného světa Asgardu, odkud pocházely všechny kouzelné bytosti, které tak silně ovlivňovaly osud Midgardu.

****

Asgard

Thor cítil, jak mu ztěžkly nohy. Stál těsně před vchodem do paláce a dobře si všiml, jak Loki všechno kolem nechal vyzdobit do svých barev. Takže tu převládala zelená, zlatá a černá - Lokiho nejoblíbenější odstíny, které nosil odmala. 

Asgard už nebyl tím, čím býval. Kdysi tu proudily davy rozjařených lidí a Bohů, slavily se opulentní svátky, konaly turnaje, jejichž vítězi se stávali Bohy, všude vládla všobecná veselost a radost ze života.

Ale obloha nad Asgardem byla teď tmavě purpurová a mračna prorážely temné blesky, nevěstící nic dobrého. Země se otřásala a chvěla, občas se v ní vytvořila obrovská puklina a pohlcovala všechno, co bylo kolem. Palác vypadal opuštěně a smutně a Thor jenom s velkým sebezapřením vkročil dovnitř.

K jeho údivu byly velké síně paláce úplně prázdné, jenom úplně vzádu se krčila tmavá postava. Thor přišel blíž a ze všech sil se snažil zadržet slzy. Jeho otec Odin, Bůh všeho živého, se skláněl s hlavou v rukách a nevnímal svět kolem sebe.

"Otče," klesl Thor na kolena. "Prosím, podívej se na mně."

Odin nevěřícně zvedl hlavu. "Můj synu, ty jsi tady," usmál se smutně. "Co jsem to způsobil? Má pýcha, má arogance a přesvědčení, že můžu vládnout celému vesmíru jsou tytam. Věděl jsem, že Ragnarok jednou přijde, ale doufal jsem, že tyto legendy nejsou pravdivé. Krutě jsem se spletl. A za všechno můžu jenom já."

"To spíš Loki," oponoval Thor srdnatě.

"Ale já jsem ho přivedl sem. Já jsem ho vychoval, utvářel jeho povahu. Měl jsem být laskavější otec, který kromě vojenského výcviku dává svým synům i prostou otcovskou lásku."

"Byl jsi ten nejlepší otec, jakého si vůbec dokážu představit," odpověděl Thor a postavil se. "Ale teď pojď se mnou zachránit svět. Nevím, kolik z nás to přežije, ale musíme ho zastavit. Má Nidhogga, ale Sigyn povolala Midgarsormra a zkouší se mu postavit. Musíme ji pomoct."

"Dobře," souhlasil unaveně Odin. "Mám pocit, že tohle bude má úplně poslední bitva."

A tak se k Avengers, Bojové trojce a Valkýrám připojil i Bůh Odin, aby zastavil svého zdivočelého syna.

****

Loki bojoval se svou ženou a každý z nich ovládal jedno mystické, obří zvíře. Ale nikdo z nich nemohl zvítězit, což po dlouhém a vyčerpávajícím boji najednou poznali oba dva.

"Loki, skonči to," zaprosila Sigyn. "Když zničíš vesmír, sám nakonec zahyneš, to snad víš. Ragnarok je zánik Bohů a jedním z nich jsi i ty."

"Víš, že to není tak docela pravda," oponoval udýchaně. 

"Na tom nezáleží. Jsi stále králem Asgardu a já se postarám o to, aby to tak bylo i nadále."

"Víš, kdyby šlo jenom o tebe, skoncoval bych s tím hned. Nechci ti ublížit, i když jsi se mi postavila. Ale jsou tady i další věci - a lidé. A Bohové. A já chci svou pomstu. To je jediné, co mě zajímá."

"Nepřijdeš o trůn, protože..."

"Protože co?"

Neodpověděla. Nedokázala mu to říct, zašel už příliš daleko a jeho oči vyjadřovaly pouze touhu po nenávisti a pomstě. Už v nich nezbyl žádný cit. Pochopila, že je konec. A děsila se té chvíle, kdy jeden z nich bude muset nakonec zabít toho druhého.

Ale Loki najednou udělal zvláštní gesto a Nidhogg se začal zmenšovat. Mávl křídly a zmizel v hlubinách vesmíru, což Sigyn částečně šokovalo a částečně potěšilo. Ale poté si s hrůzou uvědomila, že Loki má nejspíš něco v plánu. Něco, co zastaví Midgarsormra. A ona si v hlavě přehrávala všechny vikingské legendy, co kdy v životě přečetla, ale měla pocit, že jí stále něco uniká.

Vrátila se zpátky na Midgard, a Midgarsormr opět zmizel v hlubinách oceánu. Dívala se na obří vlny, které vyvolal při svém ponoru a s beznadějí pozorovala nádherný, oranžovo-fialový západ slunce nad obzorem. Vzdychla si a bezděčně si rukou pohladila břicho. Vždycky si představovala, že až jednou bude v této konkrétní situaci, ve které zrovna byla, bude šťastně vdaná, bude bydlet s manželem v nějakém pěkném domku na předměstí a jedinou její starostí bude vaření dobrůtek pro rodinu a pletení svetrů. 

Ale to se už nikdy nestane. Její manžel byl Bůh zkázy, místo domku na předměstí bydlela v paláci na jiné planetě a nemusela vařit a o nic se starat, protože všechno zařídila armáda vycvičených sluhů.

Zůstala jenom ta poslední věc. Něco, co kromě ní nemohl udělat nikdo jiný. Porodit zdravé dítě a postarat se, aby ho měla kam přivést, protože svět se právě řítil do záhuby.

"Neboj se," zašeptala dítěti, které se v ní právě formovalo, "ty budeš Greatest Odin's Descendet. Budeš G.O.D."

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now