The end of the world

1.7K 173 3
                                    

Asgard

Frey odnesl Odina do soukromých Lokiho komnat, kde ho položil na rozložité, zlatem ozdobené lůžko a nechal přinést horkou vodu se směsí bylinek, kterou služebné očistily jeho tělo. Valkýry mezitím prohledaly celý palác a zajaly zbytek Lokiho sloužících a kolem celé budovy rozmístily stráže.

Zenia na pokyn Sigyn urychleně vyhledala Boha Baldra a přivedla ho do paláce. Tak se u lůžka nemocného Odina shromáždili tři mocní Bohové - Frey, Sigyn a Baldr. 

"Jste si jistí, že ho chcete zpátky?" Zeptal se nejistě Baldr, jenž se stále nemohl smířit s tím, že Odin ho připravil o podstatnou část života, když ho kdysi poslal do Země zapomnění.

"Vesmír potřebuje rovnováhu," promluvil vážně Frey, "a tu nám pomůže získat Odin. Potřebujeme KAŽDÉHO, kdo má odvahu se postavit Lokimu a jeho armádě. A Odin má stále velkou autoritu, je to přece otec všeho živého, proboha! Tak nelamentuj a přidej se k nám, potřebujeme Velkou Trojici, abychom zvládli to kouzlo, které se chystám udělat."

"Sigyn, víš o tom, že jakmile se Odin probere, nejspíš tě ihned nechá uvěznit za to, že ses neprávem zmocnila trůnu?"

"To v tuhle chvíli není důležité," odsekla, ale v duchu se trochu vyděsila, "musíme Odina přivést zpátky k životu, postavit armádu a jít zpátky na Midgard - dřív, než z něho Loki udělá kůlničku na dříví. A krom toho mám pro Odina jednu skvělou zprávu... která nejspíš dost ovlivní všechna jeho další rozhodnutí."

"Jakou zprávu?" Zeptali se najednou Frey i Baldr.

"To si zatím nechám pro sebe," usmála se Sigyn a začala kolem Odinova lůžka rozmísťovat runy s magickými nápisy, které měly za úkol zmocnit účinek kouzla, které se chystali provést. Pak si na krk pověsila magický křišťálový náhrdelník, postavila se mezi Freye a Baldra a vzala je za ruce. Poté začali společně vzývat kouzelnou moc matky Sigyn Freye a Borra, otce Odina a asgardský palác se naplnil těmi nejsilnějšími kouzly, které kdy tyto zdi zažily.


Yggdrasil

Vikingové věří, že Yggdrasil je světový strom - vždyzelený jasan, který prorůstá všemi známými devíti světy a znázorňuje osu světa - axis mundi. Jeho tři kořeny prorůstají ke třema pramenům.

Pramen osudu se nachází v Asgardu a je obrazem minulosti, současnosti i budoucnosti. Další pramen ústí v Yotunheimu, kde ho hlídá rádce ledových obrů Mími. Posledný pramen je v Niflheimu a hlídá ho zlý drak.

Koruna Yggdrasilu je tak velká, že se rozprostírá nad všemi světy a její vrchní větve sahají dokonce až ke střeše Valhally. 

Toto je devět světů Yggdrasilu: Asgard, Hellheim, Yotunheim, Ljosalfheim, Midgard, Muspelheim, Niflheim, Svartalheim a Vanaheim.

Legenda praví, že až někdo rozpoutá Ragnarok a způsobí tím zkázu světa a zánik Bohů, bude to právě proto, že budou poškozeny kořeny Yggdrasilu.

Celé věky se nic takového nestalo, nikdo nebyl takový blázen, aby rozpoutal zkázu světa. 

Až jednou... Jeden zklamaný a frustrovaný Bůh, nebo spíš polo-Bůh, který žil ve stínu svého bratra a v domnění, že jeho žena ho zradila, došel k názoru, že tento svět si již nezaslouží další existenci.

A rozhodl se, že se všem pomstí. 

A zatímco jeho nevlastní otec znova nabýval vědomí a jeho nevlastní bratr chránil Midgard před totálním zničením, Loki našeptával slova nenávisti drakovi, co hlídal pramen Yggdrasilu v Niflheimu a jeho jedovaté sliny pomalu, ale jistě rozleptávaly mohutný kořen a vesmír tak spěl k totální zkáze.

Svět, jak ho známe, se řítil do záhuby. Zbývalo už jenom několik dní...

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat