You will obey my orders

2.1K 191 4
                                    

Asgard

Frey se pod rouškou noci tajně vkradl do Asgardského paláce a spolu s Baldrem se pomocí kouzel bez problémů dostali až k Sigyn. Loki byl tou dobou ve své pracovně, kde snoval plány na ovládnutí světa, jak jinak. Nic jiného ho už nezajímalo, ani jeho milovaná žena.

Což ovšem ona využila k realizování svých vlastních plánů.

"Vítejte, pánové," přivítala Bohyně další dva Bohy ve skromné komůrce na konci klikaté chodby kdesi v  útrobách paláce.

"Strýčku," neodolala Dahlia a po chvíli Freye srdečně objala. "Jsi jediný, kdo mi z celé rodiny zbyl. Musíš mi všechno vyprávět, ale teď na to nebudeme mít čas. Mám takový neblahý pocit, že Loki chce ovládnout Midgard - ba co víc, chce ho nejspíš zničit. Jeho matka byla pozemšťanka a otec Ledový obr, takže jeho božství, o kterém tak rád mluví, vlastně neexistuje. A chce se za to pomstít Zemi a zničit veškeré důkazy o tom, odkud pocházela jeho biologická matka."

"Páni, jak jsi na tohle všechno přišla?" Zeptal se nevěřícně Baldr. 

"To je dlouhá historie," mávla rukou Dahlia, "ještě si to ale potřebuji všechno ověřit a případně chránit celou rodinu, která je s ním spřízněná. Mimochodem, jednoho svého příbuzného, který vypadá přesně jako on, nechal Loki zavřít do vězení. Sice jsem to tak chctěla... původně... Ale teď si myslím, že Loki se ho bude chtít tajně zbavit, takže ho tak trochu hlídám. Ale nejdřív to hlavní. Což je Odin."

"Ano, kde vlastně je?" Ozval se Frey.

"To nevím," přiznala zkroušeně, "je tady někde v paláci v nějaké tajné komnatě, chráněné Lokiho kouzly. V tomhle oboru je stále mnohem lepší, než já. Sice jsem silnější fyzicky a mám úžasné uzdravovací schopnosti, ale veškerá kouzla mě učil Loki sám a ovládám jenom to, o čem uznal za vhodné, abych uměla."

"Dobře, takže nejdřív musíme zjistit, kde Odina drží a tajně se tam dostat. Pak prozkoumáme jeho zdravotní stav - teda jestli je vůbec naživu a zkusíme ho společně uzdravit," promluvil Frey. "Ty a já společně s Baldrovou mocí bychom toho mohli dosáhnout," podíval se na Dahlii, která si nervózně kousala spodní ret.

"Fajn, ale jak zjistím, kde Odina drží?" Hrábla si rukou do vlasů a najednou ji to napadlo. "Nápoj pravdy!" Vykřikla a odkudsi ze spodničky vytáhla malou lahvinku, na dně které se čeřila průzračná tekutina. "Již jsem to něm jednou vyzkoušela, teď to zkusím podruhé. Naštěstí to nemá žádnou vůni ani chuť."

"Kdes to vzala? Ten nápoj se dá vyrobit jenom z určitých velmi vzácných surovin a polovina z nich už neexistuje," řekl podezíravě Frey. "Poslední sérum pravdy, které jsem kdy viděl, měla tvoje matka. Navíc to byla úplně stejná lahvička."

"Einar," hlesla Dahlia. "Ukradla to matce a po létech mi to vrátila. Stejně tak, jako... " Vytáhla další věc - blýskavý náhrdelník. 

"U Odina!" Vykřikli společně Frey a Baldr. "To je ten kouzelný náhrdelník tvé matky!"

"Ano, ten mi dala taky Einar."

"Počkej," zamračil se Baldr a vzal náhrdelník do ruky. "Ta stará zmije! Když jsme byli v Zemi zapomnění, zaklela ten náhrdelník tak, že jsem ho tehdy nepoznal, ale mělo mi to dojít. Je v něm obsažena nadpozemsky silná moc. Jednak dokáže uzdravovat - když ho použiješ právě ty, Sigyn - a jednak dokáže najít to, co si moc přeješ najít, ať je to cokoliv a kdekoliv ve vesmíru."

"V tom případě máme tak napůl vyřešeno uzdravení Odina," odpověděla spokojeně Dahlia. "A taky jeho nalezení, že? Budu si ho moc přát najít, takže náhrdelník mi ukáže cestu a nebudu muset použít zbytek Nápoje pravdy. Skvělé!" Zaradovala se jako dítě a zatleskala. "Ale vy dva se teď běžtě schovat, moje komorná vám ukáže cestu. Loki už na mně nejspíš čeká. Zítra o půlnoci se spolu vydáme hledat Odina, Loki bude pryč, protože chce znova k Ohnivým obrům. Budeme mít 24 hodin na nalezení a uzdravení Boha všeho živého. A pak..." Větu nedokončila, protože zatím neměla vůbec promyšleno, co udělá, až Loki zjistí, co provedla za jeho zády. Nejspíš bude zuřit, ale co dál? Na trůně seděl jenom díky ní. 

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now