Loki is not dead

2.7K 251 5
                                    

Země zapomnění


Sif seděla na zemi se skříženýma nohama a lhostejně se kývala zleva doprava. Kolem ní sedělo několik osob, které sotva poznávala. Kdo jsou ti lidé? Ptala se sama sebe. Mám pocit, že je odněkud znám...

Bylo už příliš pozdě. Ona i její druhové strávili v Zemi zapomnění už příliš mnoho času a jejich vzpomínky postupně vyprchávaly.

To vyvolávalo silné znepokojení v Einar, která se dosud držela, ale cítila, že její kouzla už nevydrží dlouho.

Konečně! Z husté mlhy se vynořil Bůh Baldr se šťastným výrazem v zarostlé tváři a za ruku vedl nějaku nešťastnici s prázdným pohledem.

Einar se vztyčila tak rychle, jak jí to její staré tělo dovolilo a ihned strhla Baldrovi z krku černý náhrdelník, který už definitivně pohasl.

"Děkuji," řekl zdvořile Baldr, "moc jsi mi pomohla. A abys věděla, že si vážím toho, žes na mě obětovala mocné kouzlo, které už víckrát použít nemůžeš, slibuji, že se ti nebudu mstít."

"Dobře, dobře," mávla Einar netrpělivě rukou, "hlavně už musíme začít. Tihle lidé kolem mě už začínají totálně magořit."

Samozřejmě, že s tím kouzlem předtím lhala. Náhrdelník svou sílu rozhodně neztratil, to byla jenom pohádka, aby ututlala Baldrovu zlost. Tento náhrdelník, který zaklela tak, aby vypadal jako černé železo, byl přesně ten náhrdelník, který ukul Bůh světla a daroval ho královně Frigge, po které ho zdědil Loki, co se neprávem zmocnil trůnu. Takže kouzlo bylo stále funkční a Einar ho hodlala ještě mockrát použít. Ovšem pravou podobu náhrdelníku radši skrývala, aby ho náhodou někdo nepoznal.

Rukou vyštrachala ze svého batůžku nějaké bylinky, které promnula v ruce a pod nos si mrmlala nesrozumitelná zaklínadla.

"Doufám, že nás hodláš přenést na Asgard," ozval se Baldr, stále držící za ruku svou ztracenou a znova nalezenou lásku - Bohyni Nannu.

"Jistě," usmála se Einar, ale nezvedala hlavu, jenom natáhla ruku. "Teď potřebuji tvou božskou sílu, která nás tam přenese s pomocí temné magie," pronesla klidně a Baldr ji bez zaváhání podal volnou ruku.

Einar znova šáhla do batohu a rozsypala na zem polámané kosti. Baldr se zdržel otázky, zda jsou zvířecí nebo lidské, protože se už chtěl dostat rychle pryč.

Z kostí najednou vyšlehl silný zelený plamen. Einar zvýšila hlas a oči se jí protáčely, až bylo vidět bělmo. Baldr ucítil na ruce silné teplo, ale neucukl, cítil, že konec je už blízko. Z jeho ruky z ničeho nic vyjel modrý blesk a osvítil všechno kolem oslepujícím světlem a pak se kolem nich rozhostila neproniknutelná temnota.

Baldr se probral jako první a rukama šátral kolem. Netušil, do jaké části Asgardu se to dostali, protože nahmatal zvláštní zeď, o které netušil, z čeho byla vlastně postavena.

Tma se začala postupně rozplývat a on pomalu dokázal rozeznávat obrysy.

Pochopil, že místo, na kterém se ocitli, rozhodně není Asgard.

Vedle něho seděla Sif a tři bojovníci se zmateným pohledem a Nanna, která se bezcílně motala kolem.

Baldr nahlas zaklel. Ta stará čarodějka ho zase dostala. Jeho a ostatní poslala úplně jinam, než chtěli a rozhodně jinam, než byla ona právě teď.

Pomalu se postavil a snažil se dohlédnout až za obzor. Před ním se rozprostírala zelená pláň, posetá množstvím upravených cest z nějaké podivné šedé hmoty. Po těch cestách se proháněla podivná plechová monstra bez koňského zápřahu a nade vším se vznášela hustá, šedá mlha, která neuvěřitelně páchla.

"Ta stará striga nás poslala na Midgard," zamrmlal si pod vousy nespokojeně. Netušil, jak se odsud dostane domů. A lidé kolem něho mu nemohli pomoct, protože v jejich hlavách nezůstaly naprosto žádné vzpomínky.




Seattle


Jane Fosterová bezcílně přepínala programy a snažila se najít něco, co by ji aspoň na chvilku zaujalo a ona by mohla jen tak sedět a na nic nemyslet.

Od doby, co ji kontaktovala Dahlia s tou podivnou historkou o Lokim, uběhlo již několik dní a ona se neozvala, ačkoliv spolu měly domluvu.

Do baru za ní jít nemohla, jelikož ten byl zničen a vypadalo to dost podobně tomu, jako by tam řádil Loki, což vyvolávalo spoustu otázek, na které nenacházela odpověď. Když Dahliu zkoušela kontaktovat telefonicky, tak se stejně nikam nedovolala, nikdo to nezvedal.

Najednou na obrazovce uviděla něco, co se jí zdálo podezřelé, tak zesílila zvuk.

"Mrtvola Isabelly Lambert byla nalezena na terase hotelu Majestic kolem páté hodiny ráno, když do práce nastoupila uklízecí četa. Paní Isabella se předtím účastnila srazu spolužáků, kde podle ostatních působila velmi nervózně. Podivné je, že její mrtvola byla zcela nahá, ale podle neoficiálních zpráv nebyla údajně znásilněna. Policie teď vyslýchá všechny účastníky večírku, ale dva z nich se jim nepovedlo najít. Zvláštní je, že se jedná o slečnu Dahliu Lambert, kterou nedávno hledala policie po celém území USA, kterou údajně doprovázel známý britský herec Tom Hiddleston. Oba dva však zmizeli kolem půlnoci, i když odcházet je nikdo neviděl. Kde teda jsou a jak vlastně odešli, tak stále zůstává záhadou."

Na obrazovce se objevila obří fotka Toma Hiddlestona, kterou vyfotil nějaký účastník večírku mobilem a zavěsil to pak na svůj Facebook.

Jane ztuhla. Věděla, že to není rozhodně žádný Tom.

Z monitoru na ní drze hleděl Loki a v jeho očích byl zcela jasný výraz pohrdání a to značilo jediné.

Loki vstal z mrtvých, aby rozpoutal peklo. A Thor o tom zatím vůbec netušil.




Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat