Mission to Asgard

2.7K 223 7
                                    

Asgard


Dahlia seděla na čestném místě u bohatě prostřeného stolu a po její pravici byl Loki. Společně sledovali rituální tance, které jim převáděly Valkýry, ale Dahlia byla dost vyčerpaná - jak emočně, tak fyzicky. Měla pocit, že právě nastal konec světa. Hlava se jí točila a srdce prudce bušilo. 

"Loki," naklonila se ke svému manželovi, "co se to se mnou stalo?"

"Tvoje matka pomocí Boha Světla potvrdila, že jsi opravdu Sigyn a společně ti dali obrovskou moc. Budeš umět čarovat. Vracet zdraví a dokonce i životy. Není to úžasné?"

"No, to asi je..." odtušila rozpačitě, protože stále nevěděla, co se po ní vlastně očekává a byla vděčná za to, že Loki byl tak dominantní, takže chtěl všechno zařídil sám. Sice si trochu připadala jako loutka v jeho rukách, ale nejdřív potřebovala načerpat sílu. Neměla šanci cokoliv ovlivnit. Večer se brzy omluvila a šla si lehnout. Loki ji doprovázel.

Valkýry jim věnovaly dřevěný domeček na okraji jakého zvláštního pralesa, ze kterého vycházely různé omamné vůně a Dahlii se dostalo vysvětlení, že zde pěstují nějaké kouzelné byliny, které se už brzy měla naučit používat.

Vyčerpaně klesla do postele. Pronikavá vůně bylin jí způsobovala prudkou nevolnost.

"Jsi si jistý tím, že jsem opravdu velmi mocná? Protože já mám pocit, že každou chvíli omdlím."

"No tak, Sigyn," řekl chlácholivě Loki, "musíš si na to zvyknout. Že jsi Bohyně. Nebudeš mít na to moc času, brzy se musíme vrátit k mému otci a převzít trůn."

"Neříkej mi Sigyn," ohradila se, "pro tebe jsem Dahlia. Sigyn jsem pouze pro ostatní."

"Jaký je v tom rozdíl?" Zeptal se nechápavě a přisedl si k ní. Jemně ji pohladil po rameni a ten dotek ji trochu uklidnil.

"Velký. Sama sebe považuju za člověka z Midgardu, bez ohledu na můj původ. Vyrostla jsem s tím jménem a jsem na to zvyklá. Valkýry mě můžou titulovat, jak chtějí, na tom mi nezáleží. Ale tys mě poznal jako Dahlii a tak to taky zůstane."

"A co když s tím nebudu souhlasit?" Loki se tváři odtažitě a ona netušila, zda zase hraje nějakou hru, nebo to myslí vážně. Stále nedokázala přijít na to, co po ní Loki vlastně chce.

"Tak to si rychle rozmysli," natáhla se a bez jakékoliv námahy ho povalila na postel. "Nemůžeš se mi vzpírat, na to nemáš dostatek síly," usmála se a políbila ho.

"Jsem tvůj poslušný otrok," zašeptal a bez přemýšlení se poddal její vášni.


Midgard


"Je mi to líto, Thore," promluvila vyčerpaná Jane a posunula si brýle na nose, "netuším, jak jim můžeme pomoct. Už jsme udělali všechny možné testy a vyzkoušely různé léky - včetně těch, které ještě nebyly schválené. Ale jejich paměť se nám obnovit nepodařilo."

Thor si vzdechl. Celý tým Avengers a dokonce i všichni v pozadí (lékaři, asistenti, agenti a další personál) vymýšleli různé způsoby, jak pomoct Sif a jeho přátelům v tom, aby zase získali zpět své vzpomínky a samozřejmě i schopnosti. Ale pozemská věda byla proti asgardským kouzlům naprosto neúčinná.

"Dobře, takže teď je to jasné," ujal se slova jako vždy Tony Stark, "musíme někoho vyslat na Asgard, aby našel tu... Einar a nějakým způsobem ji přinutit, aby nám zkusila pomoct. Bez čaroděje se asi neobejdeme."

"Obávám se, že Einar nám v tomto asi nepomůže, i kdybych ji sem nějakým zázrakem dostali. Ani ona netušila, jak se dá vrátit paměť, ztracená v Zemi zapomnění. Potřebovali bychom někoho mocnějšího, s rozsáhlejšími schopnostmi," odvětil Baldr.

"A koho máš na mysli?" Zeptal se Thor opatrně, protože tušil, kam se konverzace asi posune.

Baldr se zamyslel. "Kdysi jsem znal Bohyni, která se jmenovala Freya...," začal, ale Thor ho rychle přerušil.

"Tak ta je mrtvá. Zabil ji její vlastní otec a potomky neměla. Povídají se o tom pohádky na dobrou noc."

"Ach, tak to jsme v pytli. Freya měla velmi silné léčitelské schopnosti, dokonce dokázala mrtvé vrátit zpátky k životu. Vsadím se, že tohle kouzlo by dokázala zlomit mávnutím ruky."

Všichni se na sebe bezradně dívali a čekali, že někdo konečně přijde s nějakým řešením.

"Zbývá jediné. Vyslat někoho na Asgard. V přestrojení. Zjistit, zda je Loki a ta... Dahlia tam a co mají za lubem. Pak najít nějaké spojecne v boji proti nim a případně nějakého vašeho Boha, nebo Bohyni, co by znali kouzla na vrácení paměti. Kdo se toho ujme?" 

"Měla by jít Nataša," řekl Thor. "Já ze zřejmých důvodu nemůžu a každý chlap by mohl být podezřelý. Nataša skvěle ovládá bojová umění a dokáže se převtělit do jakékoliv role. Obleče se jako obyvatelka Asgardu a já jí dám pár lekcí, jak se má chovat, koho kontaktovat a komu se vyhnout."

"Tak to zní jako plán," souhlasil Tony,"a co ty, Natašo? Troufáš si na to?"

Oslovená se samolibě usmála. "Už jsem zvládla i horší věci. Tohle bude hračka. Přísahám, že jestli je Loki a ta jeho čubka na Asgardu, tak je najdu. A postarám se o to, aby se tví přátelé vyléčili."

"Skvělé. Takže začneme plánovat akci," řekl znova Tony a připravil si světelnou tabuli, na kterou začal psát.


MISE NA ASGARD

1. Bleskový výcvik agentky jménem Nataša Romanov

2. Zvolení krycího jména a hesla

3. Přeprava agentky na Asgard

4. Asimilace s místním obyvatelstvem

5. Vyhledání bezpečných kontaktů

6. Zjištění případného pobytu Loki+Dahlie

7. Vyhledání a kontakt případného Boha s uzdravovacími schopnostmi

8. Návrat na Zemi


"Nějaké dotazy?" Zeptal se Tony.

"Jo," zvedla ruku Nataša, "kdybych měla příležitost... můžu nakopat Lokimu zadek?"

"Máš moje požehnání," usmál se smutně Thor. Ale v duchu věděl, že k tomu nejspíš nedojde.





Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang