I am LOKI, the GOD

4.5K 333 8
                                    

Asgard


Einar se líně rozvalovala na pohovce v Odinových královských komnatách a zobala hrozny ze stříbrného tácu, když vtom ji nepříjemně vyrušilo netrpělivé zaklepání na dveře.

"Dále," houkla nezaujatě a pokračovala ve svém mlsání. Když ovšem uviděla, kdo vstoupil dovnitř, málem se tím hroznem udusila.

Nebyl to nikdo jiný, než Sif a Bojová trojka nejlepších Thorových přátel - Fandral, Hogun a Volstagg. Vypadali dost naštvaně, Sif držela ruku na jílci svého meče, jako by ho chtěla ihned tasit, Fandral se podezíravě rozhlížel kolem a vypadal, že někoho hledá a ti zbylí dva zaujali bojový postoj.

Einar se rychle vztyčila, rukou si důstojě utřela ústa a uhladila si šaty. Snažila se vypadat co nejvíc vnešeně.

"Vítám vás," řekla obřadně, ale v duchu škaredě klela. Jak to, že jsou stále naživu? To jsou nesmrtelní nebo co? Jak se jich k čertu mám zbavit?

"Kde je Odin?" Zeptala se bez obalu Sif. Jako Thorova bývalka a oblíbenkyně jeho matky měla pocit, že má v Asgardu větší moc, než ostatní.

"Není tady. Co si přejete?"

"Potřebujeme s ním mluvit. Nemohli jsme se zúčastnit Thorovy svatby kvůli tomu, že nás poslal bojovat na sever, kde prý vypuklo povstání. Ale když jsme tam přišli, vládl tam klid a mír, nebyly tam žádné roztržky. Takže to vypadá, že někdo Odinovi lhal a my chceme vědět, kdo to byl. Normálně bychom podezírali Lokiho, ale ten je díkybohu mrtvý." Fandral domluvil a žádostivě se zadíval na plný pohár vína, položený na stole.

"Netuším, o co tady jde," roztáhla ruce Einar v nevinném gestu, "ale Odin musel nutně odjet."

"Kdy se vrátí?" Sif byla opravdu neústupná. Naklonila hlavu na bok a podezíravě se na Einar podívala. 

"Hmm," odkašlala si Einar, aby získala čas a v duchu bleskově zpracovávala různé varianty odpovědí. "To vám nemůžu říct. Jeho mise je tajná."

"Poslouchej mě, ty stará ještěrko," ozval se Hogun, "já nevím, odkud tě sem Odin vůbec dotáhl, ale mám takový neodbytný pocit, že před námi něco skrýváš. Ale já na to přijdu."

Otočil se směrem ke dveřím."Pojďte, přátelé," mávl rukou. "Tady jsme skončili. Půjdeme na Midgard, oslavíme s Thorem jeho sňatek. Dohoníme, co jsme zameškali."

Einar jim zamávala na pozdrav a neklidně přemítala, jak dá Lokimu vědět, co se tady děje. Loki ty čtyři idioty opravdu předtím poslal na sever, kde je měl zabít najatý kmen kočovných bojovníků. Ale jak se zdá, ti jenom shrábli odměnu a zmizeli neznámo kde. A na práci se evidentně vykašlali. No, co si člověk nezařídí sám... Loki nebude nadšený, až je potká uprostřed Seattlu. Ale co, snad si s tím nějak poradí. Je to přece Bůh...

Znova se pohodlně rozvalila na pohovce a zhluboka se napila opojného asgardského vína.


Seattle

Dahlia utírala zaprasený barový pult, když si všimla, že dovnitř nevstoupil nikdo jiný, než sama spanilá a nadaná dr. Jane Fosterová.

Dahlia ji zamávala a Jane k ní okamžitě zamířila. Rozpačitě se zastavila přímo před ní a usmála se.

"Jak se máte?" Zeptala se Dahlia přátelsky. "Dorazil včera Thor domů v pořádku?"

"Ah... ano, děkuji. Byl dost... mimo, ale povedlo se mi z něj dostat, že byl ve Valhalle. Doufám, že myslel toto místo. A předpokládám, že vám zůstal něco dlužen." Vytáhla peněženku a čekala.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Where stories live. Discover now